Hotspot: Boterham (Amsterdam Oost)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Een maand of vijf geleden werd deze fijne hotspot geopend. Boterham is hip&happening; menig blogger heeft er al over geschreven en we hebben het zaakje zelfs al in tijdschriften zien verschijnen. Daar moesten we naartoe! We laten je zien hoe Boterham eruit ziet en wat je er zoal kan eten, drinken én kopen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Boterham is van origine namelijk eigenlijk een winkel. Je vindt in de winkel allerlei toffe interieurspullen: van stenen uilen tot mooie lampen en van stoelen tot tasjes met vogelprint. We zien wel een bepaald thema: rust, natuur en dieren. Vooral vogels. Erg leuk! Alles wat bij Boterham staat, is te koop. Van het vloerkleed tot de meubels, maar dus ook de accessoires.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Dit is toch geweldig?! Zo’n zitje wil je toch gewoon in je huis?

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Bij Boterham kan je ook heel lekker eten. Nogal overbodig om te zeggen, maar ze serveren hier vooral rijkelijk belegde boterhammen. Maar dat is niet alles hoor! Je kan hier ook terecht voor taartjes, scones en yoghurt met homemade granola. En natuurlijk wordt dit alles geserveerd met heerlijke koffies, theetjes en sappen. Het fijne is dat het grootste gedeelte van de menukaart biologisch is!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ik dronk een goede xxl sojalatte, gemaakt met Bocca koffie. Ik hoor vaak erg positieve geluiden over deze koffie en hoewel ik helemaal geen kenner ben, kan ik toch zeggen: erg lekkere koffie! Iets over Bocca: “Uitgangspunt bij Bocca Coffee is ‘Direct Trade’. Dit betekent dat zij rechtstreeks kopen van de telers/boeren. Het geld komt hierdoor direct terecht bij de juiste persoon. Bij die mensen die het werk doen en verantwoordelijk zijn voor de kwaliteit.” (bron)

Op dit moment is er voor vegans nog niet zoveel keuze bij Boterham. Natuurlijk kan je terecht voor een drankje, maar wat betreft boterhammen is er nog maar 1 optie: een boterham met jam of pindakaas. Of jam en pindakaas. We hebben aangegeven dat wij het echt geweldig zouden vinden als er bijvoorbeeld een boterham met hummus, of met gegrilde groente, op de kaart kan komen. Overigens: er worden wel vegetarische boterhammen geserveerd. Dus voor de vega’s (en “alleseters”) onder ons: je kan hier met een gerust hart terecht!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Wij vinden Boterham tof. Natuurlijk zouden we het nog leuker vinden als we hier een lekkere vegan boterham konden eten (naast de boterham met pindakaas,) maar wie weet komt dat nog wel. Voor nu hebben we er in ieder geval een lekker adresje voor een goede sojalatte bij!

Boterham vind je hier:

Andreas Bonnstraat 2, 1091 AX Amsterdam.

Openingstijden:

Maandag t/m vrijdag: 09:00 – 17:00 uur
Zaterdag: 11:00 – 17:00 uur

Zijn jullie al bij Boterham geweest? Wie van jullie gaat een bezoekje brengen?

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

15 gedachten over “Hotspot: Boterham (Amsterdam Oost)

 1. Oef,.. ik dacht dat ik laat/vroeg op was… Leuk stukje! werkse

 2. Leuk review met mooie foto’s, maar een ding begrijp ik niet: als ze bij Boterham zulke lekkere belegde boterhammen maken, moeten ze toch waarscijnlijk spullen als sla, tomaat en komkommer in huis hebben, en ook champignons en augurken mischien? kun je daar geen vegan sandwich van bouwen?

  1. Dat is een goede! Ik denk eigenlijk dat het “probleem” dan is dat je geen – laat ik maar zeggen- ondergrond hebt. Geen smeerseltje voor eronder, zoals vegan boter of hummus. Dus dan wordt het misschien een beetje een droog broodje met rauwkost/groente. Maar misschien heb ik het mis hoor ;)

   1. Ja, daar dacht ik niet aan, want ja, zonder mayo wel een beetje droog, hoewel met tomaat en komkommer… Ik heb het er zo vaak zo mee moeten doen, zelfs in een hamburger joint!

 3. oh wat heb ik zin in zo’n heerlijke soja latte….

  Als ik een keer een dagje naar Amsterdam ga ben ik bang dat ik alleen maar eettentjes aan het bezoeken ben door jullie leuke reviews :-)

 4. Mijn vriend woont daar om de hoek, ik kijk dus al vanaf vóór de opening af en toe eens naar binnen (na sluitings tijd!) Maar ben nog nooit tijdens de openingstijden naar binnen gelopen haha! Misschien volgende keer een kopje koffie drinken inderdaad, want broodjes pindakaas eet ik thuis al elke dag ;) Leuk!

 5. Het ziet er inderdaad erg leuk uit binnen. En nu krijg ik honger, ik zal eerst maar eens mijn eigen boterham smeren :)

 6. Wat een leuk artikel! Ik was in de zomer een dagje in Amsterdam en ben er speciaal naar toe gefietst maar ik had het niet getroffen want ze waren dicht ivm vakantie. Was echt jammer want wat zag het er leuk uit! Xx

 7. Het wordt toch tijd dat ik vaker naar Amsterdam gaan. Ik heb toch wel vraagjes: weten jullie toevallig of er wifi aanwezig was? En met welke camera schieten jullie de foto’s? :-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *