Hotspot: Broei (Utrecht)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Blogger zijn is te gek. Ik kan honderd redenen bedenken waarom ik dat vind, maar een hoofdreden is toch wel omdat het heel erg leuk is om uitgenodigd te worden voor speciale eventjes en om daar dan weer andere bloggers te leren kennen. Zo waren we afgelopen zaterdag uitgenodigd voor een fair-bloggersbrunch, georganiseerd door Max Havelaar, om gezellig met z’n allen de Fairtradeweek in te luiden. De brunch werd gehouden bij Broei in Utrecht en dat bleek een regelrechte hotspot te zijn. Gelukkig had ik mijn camera mee om alles vast te leggen! Kijk je mee?

Utrecht is fantastisch. Ik kom er eigenlijk ook helemaal niet vaak genoeg, want volgens mij zijn er heel veel plekken die ik nog moet ontdekken. (ik kwam nog niet heel veel verder dan Blackbird Coffee and Vintage, LE:EN en de vintage kapsalon.) Broei was zo’n plek. Menig toffe blogger had ik al over deze tent gehoord, maar het was er nog niet van gekomen om een bezoekje te brengen. Dit was dus de perfecte gelegenheid. Ik kwam binnen en ik wist genoeg. Want: kelims op de grond, cactussen en vetplantjes op de tafels, prachtige schilderingen op de muur en een lange, gedekte tafel. Wat betreft het interieur voldoet Broei aan al ‘mijn eisen.’

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Maar goed, met alleen een leuk interieur ben je er natuurlijk nog niet. Gelukkig had ik al begrepen (van andere bloggers) dat het hier ook helemaal goed zat wat het eten betreft. Van tevoren had ik aangegeven dat ik graag vegan wilde eten en dat bleek geen enkel probleem te zijn. Ik sprak de kok (Danny) nog even en hij vertelde me dat ze het bij Broei juist erg leuk vinden om rekening te houden met dieetwensen en allergieën. Glutenvrij eten? Geen probleem. Lactosevrij of helemaal vegan? No problemo. En dat bij een niet-vegetarische lunchroom. Awesome. Ik at ontzettend lekker. Broodjes met hummus (die enorm romig was) en heerlijke salades met kikkererwten en abrikozen, met een soja-yoghurt dressing en een salade met gegrilde groenten.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Het was heerlijk! Extra leuk aan deze fairtradebrunch was dat Maura (die veel samenwerkt met Max Havelaar,) het creatief wonder achter Yellow Lemontreeblog, een fantastische vegan (zo lief!) chocolatefudge gemaakt had. Mega lekker. Het recept vind je hier. Vind je het trouwens leuk om nog meer foto’s te zien van de bloggersbrunch? Check dan #fairbrunch op Instagram!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Nog even los van het feit dat ik weer heel veel heb geleerd over ‘de fairtrade wereld’ (waarover later meer op De Groene Meisjes) en het heel gezellig heb gehad met mijn collega-bloggers, vond ik het ook te gek om eindelijk eens bij Broei te zijn. Ik kom zeker weten terug.

Broei
Oosterkade 24, Utrecht
www.broei-utrecht.com

Openingstijden
ma gesloten
di & wo 10:00 – 18:00
do t/m za 10:00 – 22:00
zo 11:00 – 18:00

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

29 gedachten over “Hotspot: Broei (Utrecht)

 1. Klinkt heel leuk en lekker, ziet er ook zo uit… en een bloggersbrunch lijkt me ook heel gezellig en inspirerend!

 2. Mijn hotspots-die-ik-moet-bezoeken-lijst groeit sneller dan dat ik al die leuke plekjes kan bezoeken… Broei komt er ook op te staan! Heel goed dat ze met zoveel enthousiasme rekening hielden met jouw ‘dieet’wensen

 3. Een van de Utrechtse hotpots die jullie zeker eens moeten bezoeken is Soy …de enige vegetarische Chinees in Nederland. Werkelijk elk ‘klassieker’ staat op de kaart (denk winkeltjesi-pangan, koe lo yuk etc) … maar dan de vegan/vegetarische versie o.a gemaakt met seitan. De kaart is op een eitje na geheel veganistisch. Op verzoek laten ze dat eitje ook weg. http://www.soy-utrecht.nl/.

  Utrecht heeft nog meer hotpots… de Drop-Inn met een selectie vegan (schep)drop. De Yoghurt Barn met oa soyayoghurt-fruit combies. Gys met vier verschillende soorten melk voor in je capucchino. Ramenas met de meest verrassende vegan hamburgers… te vinden in Archimedes, een keileuk vintage&art winkeltje. En dan heb ik het alleen nog maar over eten… er zijn zoveel bijzondere gekke winkeltjes, werfkelders en verborgen terrasjes. .. ik leid jullie graag een keer rond ;-)

  1. Het enige vegetarische Chinese restaurant? Ik ken er in Rotterdam ook een: De Oude Plek.
   http://www.deoudeplek.nl/ Hier maken ze overigens wel veel gebruik van ‘vleesvervanger’achtige dingen zoals ‘vegetarische kip’ etc.

   1. Kijk eens aan! Op zich is Chinees eten niet echt ons favoriet, maar het is natuurlijk altijd leuk om hotspots uit te proberen. Dank voor de tips dus :)

    1. Ik houd zelf ook niet zo van Chinees eten ;-) maar voor de afwisseling (en met gezelschappen) is het wel aardig. In Rotterdam raad ik trouwens liever Het Lachende Varken aan, heel leuk en lekker en fris sinds de doorstart vorig jaar!

  2. Ow dat sluit ik me aan bij de rondleiding haha. Ik ben net verhuisd naar Utrecht en ken eigenlijk alleen Keek (wat ik geweldig vind).

  3. Het enige vegetarische Chinese restaurant? In Lelystad zit Yuan, ook een heerlijke vega chinees, nauwelijks van echt te onderscheiden. Als je het eitje weglaat is alles vegan. Zeker een aanrader!
   En dank voor alle andere tips in Utrecht! Heel handig voor mij, als Zeistenaar :)

 4. Wat leuk dat zelfs in je eigen stad nog dingen te ontdekken zijn, na mijn toetsen ga ik hier eens een bezoekje aan brengen!

 5. AAAH, lief wat jullie schrijven. Ik vond het super gezellig zaterdag en ben heel blij dat de vegan fudge in de smaak viel. Tot snel weer x

  enne BROEI is zo leuk. Jullie moeten een keer een dagje langskomen, gaan we Utrecht hotspotten.

  1. Wij kennen ook niet alle leuke plekken in Amsterdam hoor ;) In grotere steden is vaak zoveel leuks te ontdekken, daar is bijna geen beginnen aan!

 6. Het ziet er daar zoooo gezellig uit! Mijn zusje zag de foto al voorbijkomen op Instagram en riep gelijk uit ‘daar moeten we heen!’. Gelukkig staat een dagje Utrecht binnenkort op de planning :)

 7. Het zit in een gedeelte van de stad waar ik eigenlijk nooit (meer) kom, omdat ik aan de andere kant van het centrum woon. Maar het schijnt dat de Oosterkade ineens hot & happening is. Ik moet er maar eens heen binnenkort. Thanks voor de tip!

 8. Wat een leuke zaak. Ook handig dat ze ook lactose vrije dingen hebben. Heb zelf heel lang lactose vrij geleefd en echt wat was het lastig om een leuk restaurant te vinden!

 9. Jaa, Broei is ook een van mijn nieuwe favorieten. Maar ik heb nog veel meer mooie plekjes, dus laat maar weten wanneer je langskomt ;-)

 10. Die fudge staat nu in de koelkast.. Om te vieren dat ik 1 jaar vegan ben! Nog nooit fudge op dus het is sowieso gelukt. Ik weet immers niet hoe het hoort te smaken/zijn. Haha

 11. Ik heb vanmiddag gelunched bij Broei,echt super lekker (linzen salade

 12. Hoi, de fudge ziet er heerlijk uit maar is volgens mij niet vegan….!!
  Roomboter en pure chocolade…..

  1. jawel, die is wel vegan :) Heeft Maura toen speciaal vegan gemaakt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *