Hotspot: Café De Ceuvel

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Welkom bij café de Ceuvel! De nieuwste hotspot in Amsterdam Noord (dat alleen maar hipper en hipper wordt – maar in a good way) waar je op een heerlijk terras aan het water kan genieten van een vakantie in eigen land.

Dit kon wel eens dé hotspot worden waar iedereen het deze zomer over gaat hebben. Je moet wel weten waar het is, want zelfs wij – als redelijk ervaren Amsterdamse meisjes – hebben even moeten zoeken. Je gaat met de pont over naar Amsterdam Noord en fietst een stukje. Vervolgens kom je langs allerlei autogarages en verlaten kringloopwinkels en dan opeens kom je deze poort tegen:

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Google Maps is het met je eens: bestemming bereikt.

De Ceuvel is een gevalletje apart. Het is niet zomaar een braakliggend terrein met wat gezellige bouwketens erop. Hier gebeurt echt iets. En wat er gebeurt, dat lees je in dit citaat, afkomstig van de website van de Ceuvel: “Café de Ceuvel is gelegen op De Ceuvel; een duurzaam kantorenpark voor sociale en creatieve ondernemingen. De Ceuvel was in de vorige eeuw een scheepswerf, die sinds de 21e eeuw in onbruik is geraakt en zo een vervuild stuk land heeft achtergelaten. Niet wetende wat hiermee te doen, schreef de gemeente in 2010 een prijsvraag uit voor de bouw van een broedplaats voor 10 jaar lang. De prijsvraag werd gewonnen door de architecten van Studio Valkenier, space&matter en Marjolein Smeele.”

Kortom: hier gaan grootse dingen gebeuren. En die gebeuren onderhand al, bij Het Café. Compleet opgebouwd uit tweedehands materialen, 100% zelfvoorzienend en daarmee enorm duurzaam, gerund door jonge enthousiaste alternatievelingen (but then again: in a good way.) Het voelt hier als Berlijn. En dat is altijd een pluspunt. Kortom: zéér Groene Meisjes proof. Tel hier bovenop: de huisgemaakte sapjes en de broodjes die er overheerlijk en goed gevuld uit zien. Het terras aan het water is in dit seizoen natuurlijk een enorme pre. Immers; waar in Amsterdam vind je op een 28-graden-dag nog een vierkante meter bewegingsruimte in de open lucht? Hier dus!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ja hoor, daar zaten we, met ons huisgemaakte Elderflower limonade.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Geen vervelend uitzicht, toch?

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ook binnen ziet het er allemaal even hip and happening uit. Maar tegelijkertijd ook enorm relaxt, vrolijk en gezellig. Er wordt chille muziek gedraaid, de mensen zijn vriendelijk. De barman heeft tijd om grapjes te maken. Men wacht rustig op elkaar en kletst tegen elkaar aan. Fijn!

Cafe de Ceuvel ziet ons op een nieuwe zonnige dag zeker weten terug. En dan gaan we wél voor zo’n mega-XXL-broodje, want oh boy, die zagen er té goed uit.

Korte Papaverweg 4, Amsterdam Noord
Openingstijden:
Dinsdag t/m donderdag: 9:00 – 1:00
Vrijdag en zaterdag: 9:00 – 3:00
Zondag: 9:00 -23:00
Voor meer informatie: cafedeceuvel.nl.

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

7 gedachten over “Hotspot: Café De Ceuvel

 1. Hebben ze ook vegan opties dan? Dat is mij niet helemaal duidelijk.. Of kunnen ze de broodjes veganiseren?

  1. Daar hebben we niet heel uitgebreid naar gekeken of gevraagd, maar ze hadden in elk geval een broodje pindakaas haha! Maar ik neem aan dat bij een alternatieve tent als De Ceuvel er van alles mogelijk zal zijn!

   1. Okee haha nou dat zal wel een lekker broodje pindakaas zijn dan! Het ziet er verder erg leuk uit!

   2. Ik vind het wel een beetje gek dat jullie dit een hotspot noemen maar niet weten of er iets vegans te eten is. Een broodje pindakaas kan ik, met alle respect, ook thuis eten.

    1. Niet al onze hotspots zijn per se vegan restaurants of plekken waar je vegan kan eten he? Wij kunnen iets ook een hotspot vinden omdat er iets leuks te koop is, of omdat het gewoon een toffe plek is.

 2. Om te onthouden voor een volgende trip naar Amsterdam. Leuk!!!

 3. Broodje warme”pindakaas,Veldsla op hét stokbrood,schijfjes tomaat én komkommer,dun gesnede gele paprika,twee asperges of schorsenering,in driëen gesneden,met daarover warme pittige” huis gemaakte pindakaas ! Eet smákelijk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *