Hotspot: Doortje Vintage (Eindhoven)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Hoewel wij altijd en eeuwig op zoek zijn naar de tofste hotspots waar ze het lekkerste vegan food serveren, kunnen wij ook altijd nog érg gelukkig worden van een goede vintage winkel. Vintage kleding zal ons nooit vervelen. Vintage spullen voor in huis ook niet. En daarom zijn we erg blij dat we weer een mooie hotspot met jullie kunnen delen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Naast dat Doortje Vintage sinds 2006 een goedlopende – en onder vintagekenners populaire – webshop heeft, is er sinds 2008 ook een prachtige fysieke winkel in Eindhoven. De winkel en de webshop worden gerund door de enthousiaste zussen Angela, Diana en Elisa Jansen. Drie lieve meiden die enorm veel verstand van goede vintage mode hebben. Je kan echt merken dat ze hun collectie met heel veel zorg uitzoeken; bij Doortje koop je absoluut geen rommel.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Wat ons meteen opvalt aan zoal de webshop als de fysieke winkel, is dat de vintage mode heel goed gesorteerd wordt. Je vindt bij Doortje kleding (en schoenen, tassen en accessoires) uit de jaren 50 tot en met 90. Echte vintage dus!

Hoewel wij een vintage winkel al gauw leuk vinden – wij houden gewoon van het neuzen tussen bijzondere kleding – hebben wij met Doortje echt een klik. We denken dat het komt doordat we 1) de collectie geweldig vinden, 2) de zusjes ontzettend leuk vinden en 3) we het fijn vinden dat De Doortjes (zoals we ze maar even noemen) ook echt verder denken dan alleen maar hippe vintage kleding verkopen. Zo wordt er nu keihard gewerkt aan project LENA – de eerste kledingbibliotheek van Nederland. Hopelijk worden over niet al te lange tijd de deuren in Amsterdam geopend. Bij LENA ga je dus in principe niet op bezoek om kleding te kopen, maar om het te lenen en het later weer terug te brengen. Want zeg nou zelf: puilen jouw kasten ook niet een keertje uit? En is het niet erg zonde dat die galajurk maar twee keer werd gedragen? Wij zullen jullie via ons blog op de hoogte houden van project LENA.

Voor wie te ver van Eindhoven vandaan woont: Doortje’s webshop kunnen we ook echt aanraden. Goede en betrouwbare service en snelle levering. Maar wie de kans heeft raden we echt aan om een bezoekje aan Eindhoven te brengen. Binnenkort verschijnen er nog meer hotspots in Eindhoven op de Groene Meisjes, dus misschien wil je er net – als wij deden – een leuk dagje van maken!

Doortje Vintage
Smalle Haven 2-4
5611 EJ Eindhoven
Doortje webshop
website LENA

Openingstijden:
ma: gesloten
di, woe, do : 11.00 – 18.00
vrij: 12.00 – 19.00
za: 11.00 – 17.00
zo: gesloten

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

7 gedachten over “Hotspot: Doortje Vintage (Eindhoven)

 1. die winkel ziet er echt mooi uit! en wow, die gouden vitrinekast!

 2. Ah geweldig! Ik hou van vintage! Ik kende de webshop al, maar ik ben nog nooit in de winkel geweest.
  Ik ga zeker binnenkort een kijkje nemen!

  Liefs,
  Pauline

 3. Ik houd enorm van deze winkel. Ik heb er twee jurken van die ook gewoon van super kwaliteit zijn en iedereen ook prachtig vind. Dat ik dan ook super word geholpen in de winkel en ze echt goed mee kijken wat me wel en niet staat vind ik fijn.

 4. Goed dat deze meiden op deze manier iets aan de verspilling willen doen maar over het algemeen is vintage een domme hipster hype (de zoveelste) dat jonge Linda-lezeresjes naar dit soort winkeltjes trekt die daar vervolgens goed op verdienen.
  Belachelijke prijzen worden er gehanteerd voor kleding dat ook te vinden is op een goede rommelmarkt of in stapels wordt aangeboden op t Waterlooplein in Amsterdam.
  Het enige verschil is dat je t zelf uit mag zoeken… Scheelt je al wel snel 50 euro voor zon zwerversjasje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *