Hotspot: DopHert (Amsterdam)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Wát een aanwinst voor Amsterdam: DopHert. De eerste échte vegan lunchroom van de stad. Een hippe tent met veel ontzettend lekker eten,  op een te gekke locatie. Wat wil een veggie nog meer? Echt niks, geloof me maar.

Vorige week brachten we een bezoekje aan het gloednieuwe DopHert en we waren meteen verkocht. Ik bedoel: 100% vegan. Nooit na hoeven denken over: kan ik dit wel of niet bestellen? En dan ook nog zo’n toffe tent, in plaats van de toch ietwat zweverige restaurantjes die we al kennen. Goed, we laten je eerst even zien hoe DopHert eruit ziet. Kan je zelf kijken of je net zo enthousiast wordt!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Hoe geweldig is dit alleen al? Lampen gemaakt van Mason Jars!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

De kunst aan de muren vinden we ook heel erg tof. De meubels zijn lekker fris van kleur. Ik heb een beetje om de mensen heen gefotografeerd, aangezien niet iedereen het op prijs stelt om met zijn of haar gezicht op internet te verschijnen. Hierdoor kan ik niet alles laten zien, maar je krijgt wel een beetje een idee van de sfeer.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Het zitgedeelte is boven. De bar en de keuken zijn beneden. Mooi licht en strak allemaal!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

En natuurlijk allemaal volgens de normen van dit hipstertijdperk. Jars, KitchenAid blenders, papieren rietjes met vrolijke patroontjes, kokossuiker en Fritz frisdrank. Wij houden ervan!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

DopHert verkoopt ook cosmetica! Dus terwijl je van je koffie geniet, kan je meteen even shoppen. Van vegan nagellak tot… vegan condooms. Jawel! Het kan allemaal bij DopHert. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Dan even over naar het belangrijkste gedeelte: wat kan je hier eten en drinken? Van alles! Van lattes met amandelmelk tot super xxl healthy smoothies. En van de allerlekkerste taarten tot fantastische tosti’s met vegan kaas en chorizo-seitan. Je weet niet wat je proeft. Ik denk dat ik zelfs in mijn kaastijdperk nooit zo’n lekkere tosti heb gegeten.

Trouwens, na 17.00 uur ’s middags kan je bij DopHert ook afhaalmaaltijden voor thuis meenemen. Denk aan Indische maaltijden of heerlijke goulash. En natuurlijk – we hoeven het eigenlijk niet te zeggen, maar voor de zekerheid nog maar maar een keer – ook allemaal 100% vegan.

Wat zijn wij blij met DopHert. En niet alleen omdat wij nu een plek hebben om naartoe te gaan en ons te buiten te gaan aan allerlei heerlijke vegan gerechten. Maar vooral ook omdat DopHert laat zien hoe lekker en hip veganistisch eten is. Niks geen geitenwollensokken, niks geen gezweef. Gewoon lekker down to earth, positief, clean en modern. We love you DopHert! De toekomst is, wat ons betreft, groen en plantaardig!

Waar vind je DopHert? Aan de Spaarndammerstraat nummer 49. Dit ligt in de Spaarndammerbuurt, vlakbij het centrum van Amsterdam. Je kan er gemakkelijk komen met de bus, fiets of lopend vanaf de Haarlemmerdijk.

Openingstijden 

Woensdag tot en met vrijdag van 09.00 tot 20.00 uur.
Zaterdag van 10.00 tot 20.00 uur.
Zondag van 11.00 tot 20.00 uur.
Voor alle dagen geldt: vanaf 17.00 uur alleen open voor take-away maaltijden.
Maandag en dinsdag gesloten.

Wie van jullie is er al bij DopHert geweest? Wat vond je ervan? Wie van jullie plant er spontaan een bezoekje in?

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

17 gedachten over “Hotspot: DopHert (Amsterdam)

 1. Hoi merel,
  Amber hier van school van de Cosmo Academy!
  Echt een super leuk tentje, ga ik binnenkort ook zeker eens langs.
  Ik ben afgelopen vrijdag naar Lattei geweest in Amsterdam, veel biologische dingen en fantastische decoratie en bediening.
  Is ook écht een aanrader.
  Hopelijk tot snel!

  Groetjes,
  Amber

  1. Hoi lieve Amber! Wat leuk dat je een berichtje achterlaat! Latei is fantastisch. Binnenkort komt er ook een hotspot artikeltje online over Latei. Zo leuk dat je daar ook bent geweest!
   Ik hoop jou ook snel weer te zien :) liefs!

 2. Wat leuk, daar moet ik ook eens langs!
  Zijn jullie al bij Vegabond gaan kijken? Dat is op de Leliegracht. Ik heb daar laatst een heerlijke sandwich gehaald. Hier is de facebook pagina ;) https://www.facebook.com/vegabondfood?fref=ts
  Hopelijk komen er in Leiden ook hippe vega tentjes zoals in Amsterdam =)

  Groetjes!!

  Juliette

 3. Goedenavond Groene Dames,

  Wat een geweldige review van DopHert. Ik ben zeer benieuwd en ga er binnenkort zeker naartoe. Het ziet er inderdaad erg hipsterverantwoord uit ^_-
  Overigens wil ik even melden dat ik het erg tof van jullie vind dat jullie niet lukraak mensen op de foto zetten. Chapeau!

  – xo
  Kim

 4. Wow dat ziet er heerlijk uit! Als ik een keertje in Amsterdam ben…

 5. Jaa, DopHert zit bij mij om de hoek. Vorige week een club sandwich en chocolade cake met peanutbutter gegeten. Echt super lekker!!

  1. Die chocolade-peanutbutter cake ga ik de volgende keer proeven! mmmm

 6. De eerst volgende keer als ik in Amsterdam ben staat Dophert zeker op de planning! :D

 7. Helaas was de groene smoothie met de leuke naam ‘ groen monster ‘ wat mij betreft TE groen en niet echt lekker beetje biet erbij en dan is de smoothie denk ik wel lekker
  Verder is Dophert natuurlijk een aanwinst voor de buurt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *