Hotspot: Eco-Logisch (Amsterdam Westerpark)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

We hadden niet gedacht dat we het volgende ooit zouden gaan zeggen: “We hebben een nieuwe hotspot voor jullie…en het is een bouwmarkt.” Ik bedoel, wat hebben wij nou met bouwmarkten? Echt nog minder dan niks. We houden niet van klussen, we kunnen het ook niet en we hebben er eigenlijk niks te zoeken. MAAR HO! Nu hebben we Eco-Logisch ontdekt. Een eco-bouwmarkt! Hoe geweldig is dat? Bij de gedachte aan verf, behanglijm en kwasten werden we op zich nog niet heel warm… maar toen we bij de winkel arriveerden, bleek dat er ook allemaal kantoorbenodigdheden waren. Eco-Logisch, you had us at ‘kantoorbenodigdheden.’ Ik snap dat je nu denkt: ik weet het niet hoor Groene Meisjes, gaat dit nu niet wat ver? Moeten jullie niet gewoon lekker restaurantjes reviewen en het daarbij laten? Echt, geef het een kans en lees gewoon nog even verder!

Om je eerst even een idee te geven van wat voor winkel Eco-logisch is, laten we je eerst wat plaatjes zien.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Het ziet er dus écht uit als een bouwmarkt. (maar ok, dan wel met andere merken dan je gewend bent van de reguliere bouwmarkt) Totdat je dit ziet:

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tony’s en Doppers bij de kassa. Dat is al een dikke +1.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

En dan: kantoorbenodigdheden. Printpapier van bamboe, enveloppen, afbreekbare post-its, pennen gemaakt van maïs, elastiekballen… noem maar op.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

En ook: toffe gadgets voor dagelijks gebruik. Zoals wasballen, die echt ontzettend handig zijn!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

En wat te denken van deze fijne keukenspulletjes? Het Nederlandse merk ‘Zuperzozial’ is echt awesome en alle producten worden gemaakt van plantaardige ingrediënten zoals bamboe, mais en suiker. Je ziet maar een klein deel op de foto, want er was nog veel meer. We hopen binnenkort meer aandacht te besteden aan Zuperzozial, want wij zijn fan!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

De klapper was voor ons toch wel dit Ecover Refillstation. HOE geweldig. Je kan hier dus met je lege Ecover verpakkingen naartoe komen, om voor veel minder geld je flessen weer te vullen met afwasmiddel, allesreiniger, wasmiddel en noem maar op. Echt waar, we vinden het geniaal!

En wat hebben we gekocht?

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Bamboe printpapier, waterbespaarders voor op je kraan (2 euro!!) en een pak enveloppen met de binnenkant van oude atlassen. Blij mee!

Wij hebben nu dus echt spontaan zin om te gaan klussen. Serieus, je zou bijna een klusproject in huis verzinnen om naar Eco-logisch te kunnen gaan en hier al je ecospullen in te slaan! Eco-logisch zit dan misschien wel in Amsterdam, ze hebben ook een webshop!

Waar vind je Eco-logisch?

Van Slingelandtplein 9
1051 DD Amsterdam

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag 8:00 t/m 18:00
Zaterdag 10:00 t/m 17:00

Vind jij het belangrijk om bij zaken als klussen in huis, het huishouden of het inrichten van je woning rekening te houden met het milieu? Wij zijn heel benieuwd!

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

16 gedachten over “Hotspot: Eco-Logisch (Amsterdam Westerpark)

 1. Leuk leuk! En dan vooral al die frutseltjes die ze nog verkopen :’D
  Goed dat er een eco-bouwmarkt is, ik zette toch altijd wel mijn vraagtekens bij hoe goed het voor het milieu was bij de doorsnee bouwmarkt!

  1. Nou, inderdaad! Wij komen sowieso niet zo heel vaak bij bouwmarkten, maar áls je dan een keertje gaat: dan liever hier naartoe!

 2. Zo cool! Soms als ik jullie blog lees heb ik echt het idee dat ik in een achterstandsgebied leef, haha.

  1. Haha, nou, dat valt toch ook wel weer mee? ;) Maar kom maar gewoon gezellig een keertje een weekendje Amsterdam doen! ;)

 3. Dit is echt geweldig!! Hopelijk komt er ook een filiaal in Rotterdam :D Amsterdam is iets te ver. ;)

 4. Oh ze hebben ook een webshop :) :) Super! Maar toch hoop ik dat er ook ooit een filiaal in Rotterdam komt :)

  1. Bedoel je in de winkel, of dat wat wij gekocht hebben? Ik denk dat als je kijkt naar wat er in een ‘gewone’ bouwmarkt staat, dat dit echt heilig is!

 5. Wat een fantastische winkel! Jammer dat het in Amsterdam is. Als bewoner van Oost-Nederland is het altijd een stuk lastiger om vegan en ecologisch verantwoord te shoppen! Webshoppen is ook niet altijd zo leuk als snuffelen in een winkel vol mooie spulletjes. Maar de doelgroep wordt steeds groter dus hopelijk ook de afzetmarkt voor dit soort winkels.

  1. Wacht maar! Komt vanzelf :) Overigens denk ik dat je in de regio Zutphen nog wel eens heel veel leuke adresjes zou kunnen vinden, want daar zijn ze erg eco-minded. Heb er 10 jaar gewoond!

 6. Jullie intro vind ik geweldig! Restaurants reviewen graag, maar andere winkels net zo goed (wat mij betreft!).
  Het ziet eruit als een kruising tussen een bouwmarkt en een kantoorboekhandel. Een soort duurzame HEMA zonder kleding en make-up. Bedankt voor de tip!

  1. Oh gelukkig! :) Ja, het is echt een heel grappige winkel!

 7. Supergaaf!!! Ik wil ooit keertje bij deze gave winkel bezoeken!

 8. Eindelijk! Een alternatief voor de ‘gewone’ bouwmarkt! Ik vroeg me bij veel klusproducten vaak af hoe schadelijk het voor ons milieu zou zijn… Goed om een keuze te hebben, nu. :-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *