Hotspot: Elements Beach

elements

Afgelopen zaterdag had ik niet echt een plan. Dat zijn eigenlijk de beste dagen. Vooral als je dan ’s avonds opeens besluit om toch nog iets leuks te gaan doen en dat geweldig uitpakt. Dat zijn de beste dagen, als je het mij vraagt. Mijn nicht Hannah en ik reden naar ’s Gravenzande, om te gaan eten bij Elements Beach. Een strandtent waarover ik al meerdere mensen had gehoord, dus ik was er al langer nieuwsgierig naar. We waanden ons in het buitenland – in Ibiza misschien? – en eigenlijk wilde ik helemaal niet meer naar huis na deze avond. Wat een fijne plek!

Vergeet kipsaté en kleffe friet

Lauw bier, te zoute en kleffe friet en kipsaté. Oké, voor de vegetariërs een uitsmijter, maar bonter maken heel veel strandtenten het niet. En dat is jammer, want ook veggies en vegans willen wel eens lekker eten op het strand. Of wat als je een allergie hebt? Daar hoef je bij veel strandtenten niet mee aan te komen, omdat ze vaak niet weten wat ze daarmee aan moeten. Wat dat betreft loopt dit gedeelte van de horeca echt een beetje achter op de rest van hip Nederland, is me opgevallen.

Kwijlend zit ik regelmatig naar insta-story’s te kijken van Amerikanen of Australiërs die naar hun fancy strandtenten gaan en daar dingen als acaibowls en vegan burgers eten. Ik wil dat ook! Nou, dat kan dus prima. Bij Elements Beach :) En natuurlijk gaat het niet allemaal alleen maar om het eten, maar het is wel degelijk een groot pluspunt. Lekker eten en drinken, naast relaxte banken om op te hangen en goede bedjes om in de zon te liggen. Heeft Elements allemaal voor je!

Wij aten HEERLIJK. Maar echt, Heel Erg Goed. Dat ging van kip van de Vegetarische Slager in een goddelijke saus met taugé en koriander, tot taco’s met bonendip. Maar ook zoete aardappel friet, bietendip, pita’s, een groene salade… noem maar op. Het was ZO lekker. Er was zelfs een vegan dessert! Een vegan chocoladetaartje. Wow. Ik ben echt onder de indruk.

Ontbijten op het strand en lekker werken

elements

Wat ik heel fijn vond, was dat het helemaal niet zo druk was. Terwijl het toch echt een heel mooie zomerse weekendavond was. Het was er gezellig druk, maar het terras zat niet propvol. We konden kiezen uit meerdere zonnige plekjes en besloten uiteindelijk lekker naast een palmboom te gaan zitten. Om de zomerse vibes nog maar een beetje meer op te voeren, dacht ik zo.

Elements Beach is super makkelijk te bereiken. Wij parkeerden gratis na 18.00 uur, maar we zagen dat een dagje parkeren maar twee euro kost. Dat is allemaal nog goed te doen. Zeker als je het vergelijkt met badplaatsen zoals Bloemendaal of Scheveningen. (waar het mij overigens vaak ook te druk is, dus ik ben sowieso blij met deze ontdekking in mijn eigen regio!) Volgens mij is ’s Gravenzande – naast Hoek van Holland – nog redelijk onontdekt, terwijl er toch een paar gezellige tenten te vinden zijn.

Al vanaf ’s ochtends kun je bij Elements Beach terecht voor een lekker en gezond ontbijtje, om je dag goed te beginnen. Sojayoghurt met fruit en granola eten terwijl ik met mijn voeten in het zand zit? Je hoort mij echt helemaal niet klagen. Chill muziekje erbij, niks meer aan doen. Ik zou hier best eens een dagje willen gaan zitten met mijn laptop, om een beetje te werken. Of met een goed boek natuurlijk, om juist even niks te doen. Elements is in ieder geval een spot waar ik gerust een hele dag kan vertoeven, omdat de sfeer er zó relaxed is.

Ik vind het leuk om steeds meer dingen in ‘mijn nieuwe omgeving’ te ontdekken. In augustus woon ik een jaar in Rotterdam en ik begin steeds meer te zien van wat er ook buiten de stad te zien en te beleven is. Heb je bijvoorbeeld deze blogpost al gelezen over de omgeving Westland? Daar valt ’s Gravenzande, waar Elements Beach ligt, ook in. Het is hier echt hartstikke leuk en mooi en zo zie je maar dat het meer dan de moeite kan zijn om af en toe eens even uit die stad te stappen :)

Elements Beach 
Website / Facebookpagina
Adres: Slag Vlugtenberg, ’s Gravenzande

Wie van jullie is er al bij Elements Beach geweest? Wat vond jij ervan? En wie van jullie zet deze strandt op zijn ’to visit this summer’ lijstje? 

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

15 gedachten over “Hotspot: Elements Beach

 1. ziet er mooi en gezellig uit!! En ook het eten lijkt me veelbelovend! Ik woon hier niet zo ver vandaan, lijkt me leuk om een keer te bezoeken :)

 2. Klinkt leuk! Helaas beetje ver voor mij. ;) In Bloemendaal aan de rand van Zandvoort raad ik Rapa Nui aan! Hele surfvibe niet al te druk en kunnen vast iets vegan maken!

  Groetjes,
  Liann

 3. Hier móet ik een keertje naartoe gaan!! Ik woon zelf vlakbij Noordwijk, maar het aanbod in de strandtenten is echt om te huilen!

 4. Jaaa, mijn vriend heeft hier vroeger gewerkt en het is echt een van onze favostrandtenten. Precies wat je zegt, super chill.

 5. Het lijkt me een hele fijne strandtent! En handig dat ze er zo veel vegetarische dingen hebben :)

 6. Wij zijn er ook al een paar keer geweest, niet zo ver van Vlaardingen 😉. Het is er erg relaxed en het eten is erg goed. Zeker een aanrader.

  Okke

 7. Klopt helemaal! Geweldige relaxte strandtent, heel vaak geweest, altijd goed! Tip probeer ook de strandtent ernaast de Pit eens! Heerlijke verse pizza’s! Zelfde relaxte sfeer.

 8. Ik woonde vroeger in het Westland (mijn ouders nog steeds), zo leuk om te zien dat er nu een ware hotspot zit! Ben er nog niet geweest, maar dat zal deze zomer zeker gaan gebeuren. :D

 9. Ziet er heel leuk uit! Helaas woon ik echt ver van de zee af. Maar ik heb als voornemen om wat vaker te gaan, want ik ben echt gek op de zee. Het eten ziet er trouwens ook heerlijk uit haha.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *