Hotspot: Het Kaufhaus (Utrecht)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Het Kaufhaus is zo’n winkel waarvan ik in mijn onderbewustzijn altijd al wist dat ik er naartoe wilde. Ik had er al meerdere mensen over gehoord en iedere keer dacht ik: hey, dat klinkt als een winkel voor mij. Toch heeft het eventjes geduurd voordat ik – per ongeluk -tegen de winkel aanliep. Dat is ook hoe het gaat met het Kaufhaus: je loopt Hoog Catharijne uit en dan rol je zo het Kaufhaus in. En wΓ‘t is het hier tof.

We vielen met onze neus in de vintage boter, want het Kaufhaus bestond dit weekend precies één jaar. Dat betekende dat er overal in de winkels van alles lekkers te proeven was en dat er een korting van 10% op alle kleding werd gegeven. Merlin kocht een jas en kreeg een flinke korting. Leuk meegenomen!

Het Kaufhaus is een vintage hipsterparadijsje, maar niet op een overdreven manier. De prijzen zijn behoorlijk mild en de sfeer in de winkel is erg goed. Er stond een DJ plaatjes te draaien en het personeel was vriendelijk. Daarbij komt dat er gewoon heel toffe items hingen en dat de winkel er te gek uitziet. Ben je benieuwd? Kijk maar even mee:

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Het Kaufhaus heeft ook een filiaal in Amsterdam, in de Eerste Sweelinckstraat – in Oud Zuid, achter de Albert Cuypmarkt. Maar stiekem waren we blij dat we eerst de winkel in Utrecht hebben gezien, omdat de vintagewinkels in Amsterdam over het algemeen erg zijn platgetreden en altijd zo overcrowded zijn. In Utrecht hebben we dat gevoel niet zo en dat bevalt ons wel. Toch gaan we Het Kaufhaus in Amsterdam wel een kans geven, want de collectie vonden we echt erg leuk!

Extra leuk: 50% van de winst die het Kaufhaus maakt (zowel in Utrecht als in Amsterdam) gaat naar goede doelen. Op dit moment wordt er een project in Congo gesteund. Het gaat om een vakschool voor vrouwen in Kinshasa. Tof vinden wij dat. En wat ook leuk is: wanneer je een item koopt bij het Kaufhaus, krijg je een volgende keer op vertoon van het kaartje dat aan je kleding hing, 10% korting op een nieuwe aankoop. Het is dus handig om het kaartje goed te bewaren!

Hou jij van vintage en het ‘Berlijnse rauwe’ sfeertje? Dan zit je bij het Kaufhaus helemaal goed. Check hun facebookpagina voor de adressen en de openingstijden.

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

19 gedachten over “Hotspot: Het Kaufhaus (Utrecht)

 1. Oooh dit ziet er zo leuk uit, wil ik zeker een keertje langs wanneer ik in Utrecht ben!

 2. Dit ziet er echt heel tof uit! Door jullie hotspots wil ik altijd per direct verhuizen richting het westen van het land.

  1. haha, snap ik wel. Maar eigenlijk zouden dit soort winkels gewoon moeten uitbreiden naar andere delen van het land, zodat niemand hoeft te verhuizen ;)

 3. Leuk leuk leuk!! Hoewel ik in Utrecht woon ben ik hier nog nooit geweest.. komende week meteen even een bezoekje brengen!

 4. Hej! Wat is het leuk om te lezen dat je hier gisteren ook bent geweest. Ik dacht namelijk al dat ik je zo lopen. Ben je gisteren ook nog op de platenbeurs/verzamelaars beurs in de Jaarbeurs geweest? Ik heb hier nog een aantal plaatjes weten te scoren.
  Een hele fijne zondag. X

  1. oh wat grappig! Ja, ik was er gisteren en ik was inderdaad ook op de beurs in de Jaarbeurs! Tof vintage dagje was het, ik hou ervan! Ik heb ook leuke dingen gescoord, maar geen platen. Fijne zondag ook voor jou!

 5. Fijne sfeer hangt daar inderdaad. En ook nog midden in de stad – ik liep er ook per ongeluk tegenaan haha!

 6. Het kaufhaus vind ik ook een erg leuke winkel. Het is fijn dat de kleding niet zo absurd duur is en de sfeer is er inderdaad erg goed! :)

 7. Ja Kaufhaus is leuk! Ziet er ook niet zo stoffig uit, maar juist heel mooi:-)
  Zijn jullie wel ook wat bij Rammenas weten eten? Dat is ook echt een hotspot <3

 8. Vlak hierbij zit Rammenas, in hoog catharijne, ook met klein vintage winkeltje erbij. Super leuk personeel en lekker vegan eten!! :-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *