Hotspot: Koffie Ende Koeck (Amsterdam Westerpark)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Het is niet te geloven. De vega(n) hotspots schieten als paddenstoelen uit de grond in Amsterdam de laatste tijd. Vorig jaar zeiden we nog wel eens: “woonden we maar in Berlijn, daar heb je tenminste toffe vegan hotspots.” En moet je nu eens kijken! De ene na de andere hotspot in Amsterdam komt hier voorbij. En wees gerust, zeer binnenkort (vanaf komende week) gaan we ook het land in om hotspots te bezoeken, dus er komen ook veel meer adressen buiten Amsterdam bij.

Koffie Ende Koeck. Tegenover het Westerpark, praktisch op loopafstand van het centrum. Een superschattig klein zaakje, met een paar tafeltjes en een joekel van een espressomachine. Want ja, koffie, daar gaat het voor een groot deel om hier. Koffie, sapjes en heerlijke vegan taartjes. Koffies met verschillende soorten plantaardige melk, zoals amandelmelk, speltmelk en natuurlijk the good old sojamelk. Luxe taartjes, cinamon rolls, rijkelijk belegde broodjes en plantaardige quiches. Het komt allemaal voorbij. Mocht je twijfelen en denken: kan ik hier wel eten? Maartje (de eigenaresse van Koffie Ende Koeck) vertelt: “álles wat ik maak is 100% vegan. Daarbij komt dat er genoeg glutenvrij en suikervrije mogelijkheden zijn.”

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

De menukaart, om je een idee te geven van wat er zoal geserveerd wordt.

Zullen we je dan eerst maar eens even overladen met een goede dosis foodporn? Maartje maakte een proeverijtje voor ons. Nou, dat hebben we geweten! Let op:

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Een hele etagere vol met lekkers. En dan ook nog een bordje met een polentaquiche erbij. Eet smakelijk!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Als je zou vragen wat we het lekkerste vonden, dan maak je het ons heel erg moeilijk. Grote favorieten zijn in ieder geval wel de cinamonroll en de cheesecake met sinaasappel. TE LEKKER. Trouwens, de polentaquiche was ook fantastisch. Heel knap om zo’n goede vegan quiche te maken. Dat is ons nog nooit gelukt in ieder geval, hihi.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Wij dronken er een heerlijke Fentimans rozenlimonade bij. Beetje verslaafd zijn we aan dit drankje. It’s SO good! Natuurlijk serveert Maartje ook heerlijke slowjuices en smoothies en deze hebben we ook eventjes geproefd. Lekker verfrissend! Maartje vertelde ons dat vooral de groene slowjuice sapjes erdoor vliegen. Go green people!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Leuk, al die gezellige plantjes. Buiten kan je op een bankje zitten, uitkijkend over het Westerpark. Of je neemt je bestelling lekker mee en ploft neer in het park, op een kleedje. Sowieso kan je alles ook meenemen, ook de drankjes.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

En dit is Maartje! De trotse eigenaresse van Koffie Ende Koeck. Maartje heeft een achtergrond in de vegan catering en dat merk je. Alles ziet er prachtig verzorgd uit. Het is echt een plaatje. Ze vertelde ons dat je met speltmelk echt de beste latte-art kan maken. Dit komt doordat de melk zo dun is. Kijk eens hoe mooi:

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Wie heeft er zin gekregen in koffie en taart? Hier moet je zijn: Haarlemmerweg nummer 175, Amsterdam.
De openingstijden:
dinsdag tot en met vrijdag van half 9 tot half 6.
zaterdag van 10 tot 5.
zondag alleen open wanneer er evenementen zijn in het Westerpark.

Houd de Facebookpagina van Koffie Ende Koeck in de gaten voor de laatste nieuwtjes!

We zijn benieuwd wie van jullie er een bezoekje gaan brengen aan Koffie Ende Koeck! Laten jullie het ons weten?

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

13 gedachten over “Hotspot: Koffie Ende Koeck (Amsterdam Westerpark)

  1. Wat ziet dat er gezellig uit daar en ook kijk ik vol verbazing uit dat er zoveel soorten taartjes en hapjes in vegan proof gemaakt worden! Wat dat betreft keek ik vrij kortzichtig en dacht ik dat veganistisch eten heel beperkt qua variatie zou zijn maar dit ziet eruit om van te watertanden, wat een mogelijkheden! Mmm ik lust wel zo’n cappuccino met een taartje erbij :)

  2. Oeh ik zit in de trein en het ziet er zo lekker uit, misschien moet ik maar even een tussenstop in Amsterdam maken, haha. Helaas gaat mijn trein richting het zuiden :P

  3. Ik wacht nog tot t hier in Groningen is.. ik zou het zelf wel willen beginnen mr ik moet nog n jaartje studeren

  4. Na het zien van de foto op fb wilde ik al wat ziet het er heerlijk uit! Binnenkort maar dagje Amsterdam plannen!

  5. O jum, ik krijg er spontaan honger van! Al die taartjes en drankjes, het ziet er heerlijk uit! Jammer dat het in Amsterdam zit, daar ik kom ik eigenlijk nooit, en dat terwijl er zulke leuke winkels zitten! :)

  6. Ben hier vandaag voor het eerst geweest en het is echt een aanrader! Ik had maiswafels met avocado, mayo, sprouts en een pittige salsa en een vers sapje, echt heerlijk! Bedankt voor de tip. :-)

    1. Heel graag gedaan! We komen er nog steeds erg graag. De taartjes zijn geweldig!

  7. Ik was hier laatst en het was héérlijk! Nieuwe favoriet :-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *