Hotspot: La Viña (Amsterdam)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vorige week werden de Groene Meisjes uitgenodigd voor een diner bij La Viña, een mooi restaurant in Amsterdam Oud-Zuid. Nu is dit restaurant voor ons doen best wel aan de ‘sjieke’ kant, maar dat is ook wel eens leuk voor een keertje! Wat ons aansprak aan de uitnodiging, is dat erbij verteld werd dat de eigenaresse van het restaurant heel veel ervaring heeft met het rekening houden met verschillende voedselallergieën. Zelf eet ze koemelk- en glutenvrij en ze weet dan ook als geen ander hoe vervelend het is als ze je bij een restaurant niet ‘begrijpen.’ Zo hebben wij al meerdere keren meegemaakt dat wij een gerecht meerdere keren terug moesten sturen naar de keuken, omdat er toch nog steeds dierlijke producten (zoals kaas of room) in verwerkt zaten, terwijl we hadden gevraagd om een veganistisch gerecht. Bij La Viña is dat dus geen enkel probleem!

La Viña is een gezellig, klein restaurant. Bij binnenkomst neemt de gastheer je jas aan en je wordt erg snel geholpen aan je tafel. Er is een ruime keuze uit wijnen en het restaurant heeft zelfs een eigen wijn. De eigenaresse weet echt heel erg veel van de wijnen en ze kan er mooi over vertellen. De avond dat wij hier gingen eten, hebben we het even alcoholvrij gehouden. Niet omdat we geen alcohol drinken, maar omdat we tijdens de feestdagen wel even genoeg drankjes hadden genuttigd. Een watertje voor de Groene Meisjes dus ;)

Wat hebben we gegeten? (excuus voor de slechte foto’s, het was erg donker en de sfeerverlichting was roze in het restaurant, waardoor er over alle foto’s een rode gloed ligt)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Een carpaccio van bieten en pompoen, met pecannoten en radijs. Erg lekker!

IMG_0734

Een risotto met paddenstoelen, kastanjes en wintergroenten

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vers fruit met homemade sorbetijs

Stuk voor stuk lekkere en gezonde gerechten. Wel had de portie van het hoofdgerecht wat ons betreft iets groter gemogen: hier misten we een beetje een ‘bite,’ zoals je dat bij een gerecht met vlees bijvoorbeeld wel hebt.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

La Viña is best wel een ‘fancy’ restaurant, waar je ook goed terecht kan voor een wijnproeverij of een borrel met je collega’s. De borrelhapjes schijnen ook heel bijzonder te zijn. Een gezelschap tegenover ons genoot die avond van een wijnproeverij (met hapjes erbij) en dat zag er erg leuk uit. Hoewel wij niet heel veel met wijnen hebben, lijkt het ons zeker interessant om iets zoiets een keer te doen!

Voor een 3-gangen diner betaal je bij La Viña €32,50. Dit is voor ‘Amsterdam Zuidse begrippen’ een vrij gemiddelde prijs. Wanneer je reserveert om bij La Viña te gaan eten (hetgeen aan te raden is, aangezien het restaurant meestal wel vol zit,) kan je aangeven dat je graag veganistisch of glutenvrij (of allebei) wilt eten. Dit is geen enkel probleem, maar de kok moet het natuurlijk wel van tevoren eventjes weten. Aangezien je bij La Viña voor allerlei gerechten (vlees, vis, vegetarisch, veganistisch, glutenvrij) terecht kan, lijkt het ons een zeer geschikt restaurant voor mensen die met een gemixt gezelschap willen gaan eten.

Je vindt La Viña in de Maasstraat, op nummer 72. Het restaurant ligt in de Rivierenbuurt en is goed bereikbaar met tram, bus en auto.

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

2 gedachten over “Hotspot: La Viña (Amsterdam)

  1. Ik denk niet dat jullie hier vaak zullen gaan eten! ;) Zelfs niet “een keertje”.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *