Hotspot: Madame de Pompadour (Utrecht)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Naar de kapper moeten we (bijna) allemaal wel eens. Ik ben er nooit een heel grote fan van geweest. Sinds ik naar Mhoom in Amsterdam ga, gaat het al stukken beter. Niet dat massale, niet dat oeverloze geklets over ‘ga je nog op vakantie?’ en nooit meer met ‘coupe wanhopig’ naar huis. Een tijdje geleden kreeg ik de tip van Colette, eigenaresse van en kapster bij Mhoom, om ook eens naar haar collega Robin, a.k.a. Madame de Pompadour, te gaan. Nu zit deze salon wel ‘helemaal’ in Utrecht, dus ik zou er iets voor over moeten hebben, maar Colette’s verhalen over Robin’s liefde voor vintagekapsels klonken toch wel erg interessant. Toen ik eenmaal op de Facebookpagina van Madame de Pompadour had gekeken en had gezien dat 1) de salon 100% vintage is ingericht en 2) er alleen maar leuke mensen met leuke vintage kapsels komen, wist ik het zeker: dat werd een tripje Utrecht. En zo geschiedde en oh mensen, jullie hebben geen idee hoe blij ik ben. Robin is fantastisch. De salon is prachtig, de muziek leuk, de klanten gezellig, de kapsels te gek. I LOVE MADAM DE POMPADOUR!

Om jullie een indruk van de salon te geven zal ik nu een slideshow met wat kwijlopwekkend beeldmateriaal starten:

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Robin keek eerst heel goed naar welke kleuren er wel of niet bij mijn huid en gezicht zouden passen. We kwamen tot de conclusie dat rood best heel goed zou kunnen. Grappig, want heel veel kappers hebben in het verleden tegen me gezegd dat ik echt niet aan rood moest beginnen. Terwijl ik het zó graag wilde. Nou, ik heb het nu lekker toch, dus dikke doei tegen alle kappers die het me hebben afgeraden. Daarna keek Robin welke kapsels er bij me zouden passen. We twijfelden over een lange bob. Dat zou mooi staan, maar dan zou ik het niet meer in een knotje kunnen dragen en trouwe volgers weten hoe graag ik mijn haar in een knot met een strik wil dragen. Robin zei: “Ik denk dat ik je gelukkiger maak met lang haar, dus we laten het lang.” Ze had gelijk. Ik kreeg een soort pony en ze stak mijn haar op (beehive!) en jaaaaa, ik voelde me een vintagemeisje. Mijn haar lijkt nu zelfs langer dan voordat het geknipt werd. Dat is knap! Ik kan niet wachten om schouderlang haar te hebben en er dan allemaal mooie kapsels mee te kunnen maken.

Over kapsels maken gesproken: Madame de Pompadour organiseert ook events en workshops. Heel tof, vintage hairstylen bijvoorbeeld. Robin en ik hebben al een beetje zitten filosoferen over een eventueel Groene-Meisjes-meets-Madam-de-Pompadour eventje. Wat zouden jullie daarvan vinden? Mij lijkt het in elk geval heel erg leuk! Trouwens, we hebben ook uren gekletst, samen met Gaby – een andere klant en bekende van Robin, over allerlei leuke feestjes, events en festivals. Denk aan Lindyhop danswedstrijden en Rockabillyfeesten. Ik ben nog steeds in de ban van dit soort dingen. Ik geloof dat ik naar Nieuw Zeeland, Berlijn, Londen en Australië moet. Daar gebeurt het namelijk allemaal. Voor nu houd ik het nog eventjes bij Amsterdam en Utrecht.

Je zou misschien kunnen denken dat er bij Madame de Pompadour ook gebruik wordt gemaakt van vintage haarproducten, maar dat is gelukkig niet zo. Robin werkt het met mooi merk Kevin Murphy. Dit is een merk dat als behoorlijk ‘groen’ te boek staat in de kapperswereld. Geen giftige stoffen en de producten worden verpakt in flessen van biologisch afbreekbaar materiaal. Ik kende deze producten al omdat Colette van Mhoom er ook mee werkt. Ik vind het een heel prettig merk!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

That’s me! (met de awesome Robin, obviously) 

Schermafbeelding 2014-02-27 om 22.03.36

 

Buiten maakte ik deze shameless – no filter – selfie. Moet ook eens kunnen. Kijk eens hoe rood mijn haar is!  Bedankt voor alle lieve reacties op Instagram (@merelgroenemeisjes,) echt heel leuk om te horen. 

Je vindt Madame de Pompadour aan de Oudegracht, nummer 268. De salon bevindt zich temidden van allemaal leuke vintage- en kringloopwinkels en is op loopafstand van het eveneens toffe Blackbird Coffee and Vintage.
Voor meer informatie, zoals de openingstijden van de salon en de prijzen, verwijs ik je graag door naar de Madame de Pompadour Facebookpagina.

Wie van jullie kende Madam de Pompadour al? En wie van jullie zou er wel eens door Robin geknipt/gestyled willen worden?

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

23 gedachten over “Hotspot: Madame de Pompadour (Utrecht)

 1. Wauw wat een fantastische inrichting! Ik ga altijd naar een Turkse salon in Rotterdam (terwijl ik toch op 80 km afstand woon) waar ze mijn haar voor vijftien euro naar grote tevredenheid knippen. Ik heb ook geen moeilijk haar en ik doe niet aan verven ;-). Jouw haar ziet er heel mooi uit, de kleur staat je inderdaad goed.

 2. Al wie ooit gezegd hebben dat je niet met rood zou staan, hebben ongelijk!! ’t Staat je super goed zelfs!!

 3. Je huidkleur leeft helemaal op van het rood. Het staat je enorm warm! Goede keus Merel :)

 4. Madam de Pompadour is een mooi meisje! uhmm, meisje? vrouw :)
  Gaaf dat rode haar!

  Ik woon ietsjepietsje te ver om eens in die gave stoel plaats te nemen maar wellicht maak ik er ooit een uitje van. Ik wil dat gave behang wel van dichtbij bekijken, wauw!

  1. Knap is ze he?! Vind ik ook!

   Het behang is prachtig. Het zijn pauwen en er ligt een soort glimmende laag overheen. Heeeeel sjiek!

 5. De winkel ziet er leuk uit…het kapsel wat ze verzorgd hebben bij jou ook…top!

 6. Hey! Ik vroeg me af of je er ooit over hebt nagedacht om je haar te verven met henna? Ik doe dat namelijk en heb exact dezelfde haarkleur als die je nu hebt genomen.

  1. Heb ik vroeger wel eens gedaan ja! Pakte niet heel best uit op mijn haar. Geen idee waarom. Daarom laat ik het liever bij de kapper doen, maar dan wel alleen bij kappers die met zo natuurlijk mogelijke producten werken :)

 7. Jaaa, ik woon in Utrecht en ben al vaak langs Madam de Pompadour gelopen, maar ik moet eerlijk toegeven dat ik er nog nooit binnen ben geweest. Heel stom eigenlijk, want ik vind de kapsels die ze maken fantastisch. Heb voor mezelf ook al besloten dat ik me haar daar ga laten opsteken als ik (ooit) ga trouwen :D En ik vind je haarkleur geweldig <3

  1. Ik heb ‘me haar’ geschreven. Ik ga mijzelf nu even straffen voor deze taalfout. (En misschien een wijze les dat ik niet te veel reacties moet schrijven tijdens mijn late dienst…)

   1. JA JEMIG, wil je dat nooit meer doen alsjeblieft?! ;) hahaha, gekkie, maakt ons dat nou uit! Dankjewel voor je lieve reactie. En hallo, je haar door haar laten doen als je gaat trouwen lijkt me de shit! Overigens, ook als je niet gaat trouwen, haha!

 8. Wat staat dat rood je fantastisch! Maar laat je ons ook gauw de beehive zien? Ik ben zo benieuwd.
  Nou nog wat oranje lipstick…

 9. Rood staat je heel mooi! Gewoon je gevoel volgen dat blijkt maar weer!
  Lijkt me heel gaaf om Robin gestyled te worden!

 10. Wat een ongelofelijk mooie kleurbij jou! En het ziet er zo mooi en gezond uit! Toevallig liep ik vandaag langs deze kapsalon en zocht het meteen op op internet en kwam daarbij op jouw review! Ik heb totaal onmogelijk haar en ben enorm benieuwd wat zij er mee zouden doen. Ik morgen meteen bellen voor een afspraak, wel voor eind vd maand als ik geld heb ;). Kan niet wachten!! Dank je wel en ben jaloers op je haar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *