Hotspot: MHOOM

IMG_1778

Groene Hotspot Alert! De Groene Meisjes ontdekten vorige week MHOOM, een supertoffe winkel met ecofriendly fashion én kapsalon in één. Hoe geweldig is dat? Het feit dat MHOOM in Amsterdam Oost, waar de Groene Meisjes wonen, gevestigd is maakt ons nog blijer. Kortom: wij kunnen ons geluk niet op. En daarom willen we MHOOM graag een beetje met jullie delen. Omdat we vinden dat jullie er allemaal een keertje naartoe moeten!

Kijk eerst even ‘om je heen’ in de winkel. Dan begrijp je ons waarschijnlijk al wel een beetje.

IMG_1782 IMG_1744 IMG_1752 IMG_1730 IMG_1771

MHOOM verkoopt te gekke merken, zoals Alchemist, Knowledge Cotton Apparel, ‘l Herbe Rouge (een prachtig Frans merk!) en Studio Jux (van Neerlandse bodem.) Ook hebben Sanne en Colette, de hippe en bevlogen eigenaren van MHOOM, een goed gevoel voor stijl als het om accessoires gaat. Zo verkopen ze de tassen van O My Bag waar wij persoonlijk erg van gecharmeerd zijn en waar later nog een artikel over zal verschijnen. We zagen verder een paar pareltjes van Elvira Vroomen hangen. Geloof ons, je verlanglijstje groeit terwijl je door de winkel loopt.

IMG_1792 IMG_1727

Ik vraag me af hoe Sanne en Colette de kleding inkopen. Waar halen ze de inspiratie vandaan? Colette vertelt: “Inspiratie vinden we eigenlijk overal. Op straat, in magazines, op internet en heel soms op beurzen. Maar het is vooral een kwestie van zelf áltijd opzoek zijn en je ogen en oren openhouden. Zo komen we de leukste dingen tegen! Overigens, we kiezen alleen de merken en producten die wij zelf echt te gek vinden. Daarbij komt: als een merk geen goed verhaal heeft, komt het hier niet te hangen.” Vandaar dat hier merken worden verkocht die werken met organic katoen of andere duurzame materialen. Maar: het duurzame aspect van deze kleding mag geen afbreuk doen aan de stijl of kwaliteit. Hier hangen stuk voor stuk prachtige, hippe en stijlvolle merken. Ecofabulous!

Wij worden zo blij van het feit dat deze kleding en spulletjes met zorg zijn uitgezocht. Zo ziet de winkel er ook uit. Clean en luxe. Als je hier een jurkje of een mooi vest koopt, dan zal je je iedere keer dat je het stuk draagt je bezoek aan MHOOM herinneren. Dat heb ik niet als ik bij een groot modeketen zou winkelen.

IMG_1816

Over de indeling van de winkel is zeker ook nagedacht. Sanne vertelt: “De kledingrekken zijn flexibel. Dat wil zeggen dat ze aan een rails aan het plafond hangen en alle kanten opgeschoven kunnen worden. Laatst werd hier een kledingruil van Little Green Dress gehouden en toen hebben we de rekken zo geschoven dat de indeling ideaal was voor dat evenement. Zo is er dus heel veel mogelijk en wordt MHOOM een multifunctionele ruimte.” Nice!

IMG_1757

Een kledingruil is niet het enige ‘groene’ waar MHOOM aan meewerkt. Zo staat er ook een bak waar je je oude jeans kan inleveren. Deze broeken worden gerecycled en daar worden dan weer nieuwe jeans van gemaakt. Een geweldig initiatief!

IMG_1762 IMG_1799

Je vindt bij MHOOM ook het prachtige make-up merk ‘Mineralogie’ (100 % minerale make-up) waar Sanne en Colette zich in verdiept hebben en je graag meer over vertellen.

Maar als je denkt dat MHOOM ‘alleen maar’ een winkel is, heb je het mis. Colette is namelijk kapster en heeft in het verleden al verschillende kapsalons gehad. Bij MHOOM staat één kappersstoel en daar knipt en verft Colette je haren met liefde. Niet alleen met liefde, maar ook met zo natuurlijk mogelijke haarproducten. Zo gebruikt Colette de shampoos, conditioners en andere haarproducten van Kevin Murphy en Evo. Beide erg fijne merken die én beter voor het milieu én beter voor jou zijn. De verpakkingen zien er ook nog eens heel mooi uit!

IMG_1802

Sinds een paar maanden laat ik mijn haar groeien en ik verkeerde al weken in een ‘baalfase.’ Dat betekent dat er geen model meer in zat, ik er niets meer mee kon en ik als maar de neiging kreeg om het toch maar weer kort te laten knippen. Dat zou zonde zijn, want ik kijk heel erg uit naar een langer kapsel. Ik vroeg Colette om advies en gelukkig wist zij wel raad met mijn haar. Ik liet mijn haar knippen en kleuren. Kleuren doet Colette met het merk Tecna. Dit is een veilig, niet-giftig merk. Dat kan je van veel andere haarverfmerken helaas niet zeggen. Terwijl de verf in mijn haren trok vielen me twee dingen op: de verf stonk niet en ik kreeg er geen irriteerde hoofdhuid van. Iets wat ik vroeger áltijd had als ik een kleurtje in mijn haar deed.

IMG_1797

Lieve Colette, ik ben zó blij met mijn haar! Dankjewel. Ik heb weer een kapsel. Wow. Het is donkerbruin met een rode glans en ik heb een pony! Yay. Ik ga het nu laten groeien en netjes bij laten werken tussendoor. Bij MHOOM, uiteraard.

IMG_1819

Nog een leuk detail: bij MHOOM schenken ze fairtrade en organic thee, (ook sojalattes, heb ik me laten vertellen!) met… een vegan koekje van Beter&Leuk. Onze favoriete lunchroom, die om de hoek zit bij MHOOM. Twee van deze geweldige plekken zo dicht bij elkaar. We kunnen deze vreugde bijna niet meer aan.

IMG_1749

Ben jij ook zo benieuwd geworden naar MHOOM? Ga de winkel dan zeker een bezoekje brengen, of maak een afspraak om je haar te laten knippen. Je zal er geen spijt van krijgen!

Je vindt MHOOM aan de Wibaustraat nummer 20, in Amsterdam. MHOOM is goed bereikbaar met het openbaar vervoer; de metro (die vanaf Centraal Station en vanaf Amsterdam Amstel gaat) stopt om de hoek. MHOOM is open op: dinsdag, woensdag en zaterdag van 9:30 tot 17:30. Op donderdag en vrijdag is MHOOM open van 09.30 tot 20.00 uur.
Neem ook een kijkje op de website van MHOOM voor verdere informatie en de webshop waar onder andere de haarproducten die Colette gebruikt, verkocht worden.

Ben jij ook nieuwsgierig geworden naar MHOOM en ben je van plan om de winkel een bezoekje te brengen? Doe Sanne en Colette dan de hartelijke groeten van ons!

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

12 gedachten over “Hotspot: MHOOM

 1. Dus. Soms denk ik dat ik moet verhuizen, maar misschien kunnen we Amsterdam wat meer naar het noorden verplaatsen.

  1. Of je doet gewoon af en toe een gezellig weekendje Amsterdam ;)

   1. Heb ik net nog gedaan. Nouja, een dagje. Leve de NS dagkaartjes van de Blokker en Kruidvat. Ik moet eerlijk toegeven dat ik mijn tijd lekker heb verkwist met kinderachtige dingen als vliegtuigen kijken op Schiphol, hahaha.

 2. Haha de comment hierboven is precies wat ik dacht. Wáárom is Amsterdam toch zo ver? Het lijkt wel of daar bijna alle leuke hotspots zitten! Gelukkig hebben we in Rotterdam de Groene Passage, dat is in ieder geval iets hihi.

 3. Colet is verhuisd (van Utrecht naar A’dam), maar ik word altijd zó blij van een (kappers)bezoekje bij MHOOM dat ik héél graag 1x in de 5 weken afreis naar A’dam! Een heerlijk dagje uit, helemaal als je het combineert met een koffie en/of lunch om de hoek of (met je nieuwe coupe) naar één van de leuke feestjes in de stad! Enjoy! :-)

 4. Oeh, dit klinkt goed! Wat een super leuke hotspots hebben jullie toch altijd.
  Alleen één klein dingetje: is het niet wibauTstraat?

 5. Ik ben zo blij met dit artikel! Ben serieus al lange tijd op zoek naar een ‘groene’ kapper! Thanks Merel! Groetjes, Filiz

  1. Ik ben heel blij om dit te horen! Veel plezier bij MHOOM en doe Sanne en Colet de groeten van me!

  2. Hier sluit ik me bij aan! Ik ga er ook zeker een keer langs. Leuke hotspot!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *