Hotspot: Momos (Berlijn)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Onze dumplingverslaving neemt ernstige vormen aan. Zo erg zelfs dat we zeggen: “we moeten weer naar Berlijn, want we willen lekkere dumplings eten.” I know, dat is best wel ernstig! Mocht je het je afvragen: nee, in Nederland hebben we nog nooit écht lekkere vegan dumplings gegeten. Als iemand een adres weet, horen we het heel graag! (want Berlijn is helaas toch net iets te ver)

Momos heeft onze veggieharten weer een stukje gelukkiger gemaakt. Dit 100% vega restaurantje, met 80% vegan opties (zoals het hoort, als je het ons vraagt!) is het einde als je van dumplings houdt. Ze serveren hier dan ook alléén maar dumplings en niks anders. Wij houden ervan als een restaurantje zich in iets specialiseert, dan weet je bijna zeker dat het goed zit. Alle dumplings worden vers voor je gemaakt, met biologische ingrediënten.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Verwacht geen groot, fancy restaurant. Dat is het namelijk niet. Het is een klein eettentje – op mooie dagen kan je gelukkig buiten zitten – met maar een paar zitplekken. De inrichting is strak en modern, maar zeker niet superhip of heel erg ’tof gemaakt.’ Snappen jullie dan wat wij bedoelen?

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Laten we praten over de dumplings. Deze zijn GOED. En goedkoop. De menukaart werkt zo: je kiest een kleine (€4,50), medium (€6,50) of grote (€9,00) portie. Vervolgens kies je een vulling (zoals bijvoorbeeld tofu-sesam of zoete aardappel) en een saus (zoals een pittige tomatendip of een soja-sesamsaus.) En daarna mag je nog kiezen voor gestoomd of in de pan gefrituurd. Wij kozen voor gestoomd. Oh en dan komt de grootste verrassing: zoete dumplings! Je kan hier het complete menu bekijken.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Dat zijn deze leukerds. Gevuld met banaan, gerold in kaneeldeeg. O my, zo lekker! Deze zijn wél pan gefrituurd en kunnen – geloven wij – ook niet gestoomd worden geserveerd. Deze kosten €4,00.

De dumplings kunnen ook in combinatie met soep (lijkt ons ook erg lekker) of salade worden geserveerd. Verder worden een nog verse juices geschonken. Kortom, alle ingrediënten voor een geweldige maaltijd.

Wij bestelden geen heel grote porties, omdat we die dag op nog veel meer plekken een hapje gingen eten. Maar een volgende keer gaan we voor het betere werk. Een grote portie, ieder. En natuurlijk de bananendumplings als toetje. We love it!

Momos
Fehrbelliner Strasse 5, 10119 Berlin
website Momos

Openingstijden
Ma t/m zaterdag van 12.00 tot 21.00 uur
Gesloten op zondag.

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

11 gedachten over “Hotspot: Momos (Berlijn)

 1. Wat ben ik toch een boerin! Ik heb nog nooit dumplings gegeten! Lijkt me heerlijk. Ik ga er niet voor naar Berlijn rijden, maar die dingen moeten vast dichterbij te vinden zijn.

 2. Oee ik heb een half jaar in Nepal gewoond. Daar zijn momo’s dé dagelijkse snack. Net zoals samosa’s trouwens. Een bord vol voor nog geen 20 rupee (ong. 20 eurocent), jammie! Het is helaas lastig om ze zelf te maken. Maar in december ga ik weer terug, dan zal ik een goed recept voor jullie meenemen.

  1. momoooo’s! <3

   Die heb ik ook voor het eerst in Nepal gegeten! heerlijk zijn ze daar :)

   1. Klinkt geweldig dames! zo te horen moet Nepal op het wensenlijstje.

 3. Ik ben jullie dankbaar voor de Berlijn posts. Jullie vinden telkens hele leuke adresjes!

  En verrassing is met 2 erren :p Gelukkig is het eten niet aangebrand :p

 4. Oh oh oh, wat is Berlijn toch leuk! Hier in Barca hebben we het ook erg naar ons zin. Ik denk dat Barcelona en Berlijn mijn lievelingssteden zijn. En thanks nog voor de tip voor Mother. We liepen door de wijk daar en opeens zagen we Mother en toen dacht ik HEE, daar zijn de groene meisjes ook geweest ;) we hebben een enorm lekkere smoothie daar gehaald.

 5. Heerlijk! ik maak de momos altijd zelf, geleerd van een tibetaanse vriend van mij. Binnen kort ga ik naar Berlijn, zeker de moeite waard om hier eens langs te gaan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *