Hotspot: OhLaLa (Berlijn) – GESLOTEN

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Dit keer is het for real: we hebben nog NOOIT zulke lekkere vegan taartjes gegeten als bij OhLala in het Berlijnse Friedrichshain. Iedere (glutenvrije) veggie moet hier geweest zijn. Minstens één keer.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Dit is waar wij in Berlijn zo blij van worden. De restaurantjes en eetcafeetjes zijn allemaal even eenvoudig (nouja, er zijn natuurlijk uitzonderingen, maar dat zijn dan weer niet de plekken waar wij over het algemeen komen) maar het ziet er altijd gezellig uit. OhLaLa heeft een totaal roze thema. Love it.

Dit 100% vegan tentje kent twee specialiteiten: taartjes en quiches. En dan nu het goed nieuws voor de glutenvrije veggies onder ons: een groot deel van de kaart is gf. Yay for that! Goed, dan laten we jullie nu een momentje alleen met de toonbank vol met taartjes:

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ernstig hè? Maar wacht maar tot je het gebakje der gebakjes hebt gezien. Mogen we aan u voorstellen: de Trèsor!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA IMG_6105

Een MASSIVE *glutenfrei jah* nougat-creme-chocolade-karamel taartje dat je gewoon met bestek moet eten. Aan de binnenkant zit een chocoladekern waar karamel uitloopt. Het gaat gewoon nergens meer over. It’s the inside that counts. Je betaalt voor een Trèsor €3,90. Dat is voor Berlijnse begrippen voor een taartje vrij veel geld, maar het is dan ook een echte maaltijd. Geloof ons maar, hierna hoef je een paar uur niet meer te eten. Van tevoren deden we heel stoer: we zouden er wel even 2 bestellen. Maar na de helft van taartje 1 piepten we wel anders.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OhLaLa is gewoon een heel gezellig en roze eetcafeetje, waar je in het weekend lekker kan brunchen (voor €12 per persoon, tussen 11 en 15 uur) en doordeweeks altijd terecht kan voor koffie en taart. (of voor een sapje met quiche natuurlijk) Je vindt OhLaLa in het midden van een ontzettend gezellige buurt – waar nog veel meer leuke tentjes zitten – en om de hoek van de Boxhagener Platz, waar iedere zondag een vlooienmarkt wordt gehouden. Wij zien een match: koffie met taart (of brunch) en struinen over de vlooienmarkt. Regelrechte aanrader dus!

OhLaLa
Mainzerstrasse 18, Berlijn – Friedrichshain.
Voor meer info: Facebookpagina OhLaLa.

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

11 gedachten over “Hotspot: OhLaLa (Berlijn) – GESLOTEN

 1. Aah, die Tresor ziet er gewoon té lekker voor woorden uit, wat lijkt me dat genieten! Sowieso die hele toonbank, het water loopt me in de mond… Het tentje zelf ziet er ook leuk uit, ik houd altijd wel van die bijzondere cafeetjes!

  1. hahhah ik denk niet dat dat gaat lukken ;) (dat laatste dan he)

 2. wauw alleen al voor dit geweldige tentje wil ik super graag naar Berlin! <3<3<3

 3. ohhh dit ziet er geweldig uit! ga ik voor mijn volgende berlijn reisje zeker onthouden :)
  xo, cheyenne

 4. Wat toevallig, ik ben net terug van vakantie in Berlijn en dit taartencafé was echt één van mijn favorieten. Zooo lekker!

 5. Was inspiratie aan het opdoen voor onze trip in juli volgend jaar, helaas is dit cafe gesloten! :( Erg jammer! Als het goed is gaat de eigenaresse proberen alsnog haar gebakjes ergens te verkopen maar dit weet ze pas over een paar maanden.

  1. Oei, goede! Ik zal het aanpassen in de tekst. Thanks. De gebakjes zijn ook te eten bij Chaos Theorie in Berlijn!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *