Hotspot: Peacefood Café (New York)

1383988_10202130095878498_591492503_n

 Deze blogpost is geschreven door gastblogger Michiel – 

Het gebeurt je weleens; je staat midden in Manhattan, bent net klaar met werken en zoekt een plekje om te eten. Tenminste, mij is het afgelopen week overkomen. Even voor een stukje context; de Big Apple is gezegend met een divers scala aan lekkernijen, maar in hartje centrum mag je blij zijn als je een zoute pizza vindt. Je moet dus weten waar je moet zijn. Dan kun je twee dingen doen; of je pakt een taxi naar Peacefood downtown, of je pakt een taxi naar Peacefood uptown. Dat laatste deed ik; hier een verslag over een groene-meisjes-waardig restaurant!

1385608_10202130096878523_221562934_n

Peacefood Café is gebaseerd op een baanbrekend principe: “vrede begint op je bord.” En geef hen is ongelijk. Dat motto komt terug in de hele ambiance van het restaurant; het voelt bij binnenkomst al gelijk welkom, bijna vredig, aan. Het restaurant is ingericht met gezellige tafels en stoelen en veel snuisterijen aan de muren. De zaak heeft iets netjes, maar achter de bar lijkt het alsof we in een New Yorks clubhuis voor linkse activisten zijn beland. De bediening is supervriendelijk, aanstekelijk hip, lekker jong en hier en daar best wel aantrekkelijk. Je ziet gelijk dat het een groep vrienden is waarvan je jezelf een beetje onderdeel waant. Wat ook leuk is om te observeren; de mensen om ons heen in het restaurant zien er allemaal leuk uit. Je krijgt het gevoel alsof je zomaar aan een random tafeltje kan aanschuiven voor een goed gesprek. Maar, ik houd me in.

1383863_10202130097398536_1819554583_n 1394145_10202130096798521_747951972_n

Let’s talk some food! Er is voor elk wat wils; gerechten met oorsprong van over de hele wereld, maar dan helemaal vegan. Lasagne, sushi, pizza, tempeh en natuurlijk toetjes (vegan cheesecake!). Ook de raw liefhebbers onderons hebben wat te kiezen op de kaart. De prijzen zijn prima; voor minder dan 15 dollar heb je een verrukkelijk hoofdgerecht achter de kiezen. Ik koos voor de Indiase curry en ben eigenlijk nog steeds aan het nagenieten. Deze mensen weten wat smaakpapillen zijn! En dan zijn er natuurlijk drankjes. Alleen al voor de namen kun je het niet laten: frozen buldog (ja ja, ook vegan), acai fat-burner en green power.

1380702_10202130097798546_544691321_n

Mijn advies; ben je in Manhattan, ga hier zeker een keertje langs. De vegangoden zijn ons goed gezind; bij het Peacefood Café kun je heerlijk, betaalbaar en stylish dineren! Check de website van PeaceFood voor de adresgegevens, de menukaart en duidelijkere foto’s van de gerechten en filialen.

Wat zijn de Groene Meisjes toch blij met vrienden die, waar op de wereld ze ook zijn, altijd hun ogen en oren openhouden voor Groene Meisjes-waardige hotspots, recepten en producten! Wil je Michiel een beetje beter leren kennen? Volg dan zijn blog QueerWasHere!

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

11 gedachten over “Hotspot: Peacefood Café (New York)

 1. Wauw wat een heerlijk artikel! Ik had niet verwacht dit ook mogelijk was in Manhattan. Dankjulliewel

 2. Superleuk artikel! Als ik eens in New York kom, zal ik dit zeker onthouden.

 3. Ahhh wat leuk dat hier een artikel over is! Ik ben afgelopen zomer hier ook geweest in New York, het was de beste avond van onze hele week. Zelfs mijn broertje (notoire vleeseter) vond het heerlijk, hij nam een veganistische hamburger. Mijn Oosterse salade en dumplings waren echt goddelijk, en inderdaad, die toetjes! Ook veel glutenvrije maaltijden te krijgen trouwens. Ik heb een kaart meegenomen (ze doen ook aan take-away/delivery) en kijk er af en toe nog eens op voor inspiratie. Een must-eat voor iedere veggie in NYC!

 4. Leuk om te lezen! Jammer dat het niet zo in de buurt is. Ticketje new-york zit er niet echt in haha!
  Ik wil niet zeuren maar misschien nog wel slim om even te spellchecken, mij stoort het een beetje tijdens het lezen! Maar misschien dat anderen dan minder hebben.
  – het gebeurt je wel eens
  – diverse lekkernijen/ een scala een lekkernijen
  – je voelt je welkom
  – de zaak heeft iets nets
  – en geef hen eens ongelijk
  – onder ons
  – frozen bulldog (denk ik)
  Maar over het algemeeen lees ik eigenlijk nooit spelfouten hoor!

 5. Leuk artikel! Ik was in april in New York en als ik dit had geweten was ik zeker even langs gegaan!

 6. Aaaah NY! Ik ben ooit in New York geweest samen met een vriendin. Eigenlijk moeten we weer een keer gaan. Wij hebben beiden een dubbele longtransplantatie gehad en zouden nu zoveel meer kunnen genieten van de stad en al zijn mooie plekken en lekkere restaurantjes =)

 7. Well done, Michiel. Leuk artikel over een fijn en gezellig restaurant. Ik ben blij dat je in druk New York toch nog aan De Groene Meisjes hebt gedacht. :)

 8. Yeah! Ik spaar om naar NY te gaan (gaat niet zo best eerlijk gezegd)maar dit is dan iets wat op mijn to-visit lijstje gaat!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *