Hotspot: Puik! (Den Bosch)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Toch wel één van de leukste ontdekkingen tijdens ons bezoekje aan Den Bosch is de vintagewinkel ‘Puik!’ Een winkel bomvol met prachtige vintage en retro meubels, rommelspullen, serviezen, platen en andere spulletjes. Kortom; een waar paradijs voor Groene Meisjes. En natuurlijk, we komen regelmatig in soortgelijke winkels, maar iedere keer valt ons weer op hoe prijzig vintagewinkels zijn geworden. Zeker in de Randstad. Bij Puik! viel het ons meteen op dat de meubels echt nog betaalbaar waren. We vroegen aan de eigenaar van de zaak, Karim – een leuke jonge gast, hoe dat kwam. Hij vertelde: “Mijn motto is ‘Meuk is leuk, maar het moet ook leuk blijven.’ Ik koop spullen groot in, knap ze op, behandel ze en verkoop ze dan voor een zacht prijsje weer. Ik werk al sinds mijn zestiende in het kringloopwezen en het is echt een regelrechte passie. Ik hoef er niet rijk van te worden.” Klinkt fantastisch, toch? Kijk maar snel verder!

Er waren twee dingen die ons meteen opvielen:

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Fantastische kaartenmolens. Karim heeft er meerdere op voorraad en ze kosten tussen de 35 en 60 euro per stuk. Dit is toch nog veeeel leuker dan een kaartenrek aan de muur? Het is dat wij er geen plaats voor hebben in ons huidige interieur, maar omy, MUST HAVE.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

En dit ijsje. Ook hiervoor geldt hetzelfde: geen ruimte voor, maar wow. Echt, als je zo’n geweldig ding in je huis neer kan zetten, hoe perfect is je leven dan?!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Zoals je ziet; leuke meubels, stoeltjes, kastjes, tafeltjes.. het hield maar niet op.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Maar ook geweldige accessoires, zoals retro Tupperware, mooie schilderijtjes en 70’s wekkers.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

De winkel heeft een verdieping. Boven zijn de platen en boeken. Je ziet op deze foto hoe je vanaf boven op de zaak kijkt.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

En rechts op deze foto zie je Karim, de eigenaar die vol passie vertelde over zijn spullen.

Wat een fijne ontdekking is Puik! Je moet er eventjes voor door de grote winkelstraat lopen, voorbij de bekende winkels en dan kom je de winkel tegen in de Orthenstraat, op nummer 41.
De openingstijden zijn: di t/m za van 10:00 tot 17:00 en op donderdag van 10.00 tot 21.00 uur.
Om op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen rondom Puik! verwijzen we je graag naar de PUIK! Facebookpagina.

Wie van jullie kende Puik! al? En wie plant er spontaan een tripje naar Den Bosch?

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

18 gedachten over “Hotspot: Puik! (Den Bosch)

 1. Ha, dit is dus Bossche hotspot nr. 2! Ik ga zeker binnenkort weer eens richting Den Bosch, maar aangezien ik er nog geen 10 km vandaan woon, doe ik dat toch al regelmatig. :-)

 2. Ohmy, op elke foto staat wel iets wat ik heel graag mee naar huis zou willen nemen <3
  Toch maar weer eens een bezoekje aan Den Bosch brengen ;)

 3. Ahh ik was vorige week in Den Bosch, had ik dit maar geweten! =o

 4. Wauwie, ziet er vet leuk uit! Den Bosch is bijna letterlijk aan de andere kant van NL voor mij, maar mocht ik er weer eens (in de buurt) komen dan ga ik zeker langs Puik!

  1. Zeker doen! En combineer het dan meteen met HAP (review verscheen zondag) en Mr Orange (komt deze week ook nog online.) Maak je er meteen een leuk dagje van :)

 5. Ok, nu ga ik nog een poging wagen er te kijken, ik kom telkens op het verkeerde moment. Ik zoek nog een klein kastje voor op mijn kamer en een toffe bureaulamp. Volgende week met vriendlief eens langs!

 6. Heel joh! Ik zie heel veel leuke spulletjes maar dat ijsje? serieus, lijkt je dat leuk voor in huis? Naahhh, liever 40 kleine spulletjes dan 1 zo’n “geval”
  Ik kom binnenkort even bij je kijken Karim, woon vlakbij :)

  1. Jaaa geweldig lijkt me dat! Maar er was helaas geen standaard bij (weetjewel, zoals je wel eens bij een ouderwetse snackbar ziet, waar dat ijsje dan in moet staan) anders had ik hem echt willen hebben! geweldig.

 7. En ik vind dat gigantische ijsje juist zo vreselijk leuk! Zoiets kom je toch nooit weer tegen? Ik had het vast meegepikt! Of het in mijn auto gepast zou hebben, is een tweede…

 8. Ik kom niet vaak in Den Bosch. Maar wat zou ik graag zo’n kaartenstandaard hebben!!!!!!

 9. Was mij ook al opgevallen dat kringlopen/vintagewinkels duurder aan het worden zijn. Ze zijn ook een stuk populairder tegenwoordig.

  Die kaartenrekken zijn ontzettend leuk!

 10. Trots op stadsgenoot Karim! En ook op Michael van Mr. Orange. Leuk dat je jullie er aandacht aan besteden :)

 11. Dat ijsje is hilarisch! Bij sommige ijszaken hebben ze ook zo’n ijsje staan dat tegelijk een vuilnisbak is. Dat lijkt me wel wat voor in mijn eigen keuken hehe.

 12. Inderdaad een leuke winkel, maar in die straat zitten nog meer echt leuke winkels, schuin tegenover Puik, zit echt een geweldige mooie bloemen winkel mooie bloemen en leuke hebben dingetjes. Echt leuk! Ik heb hub Facebookpagina opgezocht zeker de moeite waard om daar ook eens op te kijken maxenco Den Bosch

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *