Hotspot: Rum Baba (Amsterdam Oost)

IMG_4490

Boy oh boy, wat houd ik van ‘ons’ Amsterdam Oost. Je kan me een heleboel vertellen, maar ik blijf Oost het allerleukste stadsdeel vinden. Het is er groen, er zitten fijne adresjes, goede winkels, mooie parken en er wonen aardige mensen. Toen ik een paar jaar geleden naar Amsterdam verhuisde was ik nog nooit in Oost geweest. Er was toen ook nog niet heel veel te beleven (vond ik) en ik had gewoon geen reden om hier te komen. Toen kreeg ik per toeval een huis in dit stadsdeel toegewezen en ik was meteen verliefd. Ik hoefde totaal niet na te denken over of ik niet liever in het centrum of bijvoorbeeld in Oud-Zuid wilde wonen. Oost was perfect voor mij. En dat is het nog steeds. Sterker nog, het wordt alleen maar leuker. Bijna iedere maand wordt er wel weer iets tofs geopend. Zo liep ik vorige week – tijdens het boodschappen doen – tegen dit geweldige koffietentje aan.  Ik weet niet hoe lang Rum Baba al in de Pretoriusstraat zit, maar heel erg lang kan het niet zien. Ik hoop in elk geval dat Rum Baba here to stay is, want ik vond het er geweldig.

Disclaimer: ik had geen camera bij me, dus we moeten het vandaag even doen met wat telefoonfoto’s. Hope you don’t mind!

Want waarom vond ik Rum Baba zo leuk? Dat had 4 redenen.

1. De inrichting. Check de mooie blauwe vloer, de vintage meubeltjes, de planten en de spulletjes die er te koop zijn:

IMG_4482

 

IMG_4486

 

IMG_4494 IMG_4493 IMG_4492

2. De bijzonder goede sojalatte. MMM! En de leuke boeken die overal liggen. Mag je gewoon lekker uit lezen terwijl je van je koffie geniet.

IMG_4489

3. De heerlijke gebakjes voor bij die goede sojalatte. Als je vegan eet verwacht je eigenlijk niet dat je bij een koffietentje zomaar iets zou kunnen eten, maar niks bleek minder waar. Er stond namelijk een overheerlijke suikervrije vegan granolabar met kokos en abrikoos op het menu. Je snapt; die was voor mij. De rest (onder andere ook glutenvrije opties!) zag er ook waanzinnig lekker uit:

IMG_4495

4. De mensen die er komen. Ik heb het idee dat de hele buurt samenkomt bij Rum Baba. Hipsterjongeren, een hoogzwangere mommy-to-be, twee studenten die een interview afnamen met een dame op leeftijd en een oudere meneer die lekker op zijn laptop aan het werk was. Gezellig sfeertje hoor!

IMG_4497

Rum Baba heeft aan de voor- en zijkant van het pand ook nog een fijn terras. Ik kan me zomaar voorstellen dat je me hier in de zomer wel regelmatig zal kunnen vinden.

Voor de mensen die niet uit Amsterdam komen: ik ben bezig met een artikel waarin ik al onze lievelingsadressen in een groene route plaats. Voor de dagjes- of weekendmensen die een bezoek aan deze mooie stad plannen.

Voor praktische info (zoals openingstijden en locatie) van Rum Baba verwijzen we je graag door naar de Rum Baba Facebookpagina.

Wie van jullie kende Rum baba al? En wie ga ik hier binnenkort treffen met een sojalatte en vegan granolabar? Enjoy!

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

11 gedachten over “Hotspot: Rum Baba (Amsterdam Oost)

 1. Ah, wat ziet het er leuk uit, en wat een lekkere snacks zeg, ik krijg spontaan honger :) Ik was laatst ook in Amsterdam, en daar heb ik gegeten bij Bazar, een héél leuk, mediterraans restaurant. Hij zit in een zijstraatje van de Albert Cuyp markt, en het is echt een aarader!

 2. dat ziet er gezellig uit! ik studeer in amsterdam en mijn school staat in oost dus ik vind het heel leuk dat daar zoveel hotspots zijn :)
  een leuk idee trouwens, die groene route!

 3. Wat een geweldige inrichting! Die blauwe vloer vind ik echt de bom <3 En de gebakjes zien er gewoon te lekker uit, mm :)

 4. Ik ben heel benieuwd naar je route door amsterdam (oost). Zou heel fijn zijn :)

 5. Dat ziet er leuk uit. Ik heb maar twee jaar in Amsterdam oost gewoond, maar toen was het nog geen hippe buurt :(
  (1996)

 6. Super dat je zo’n groene route aan het maken bent! Die ga ik dan zeker een keer doen :)

 7. Klinkt top en ziet er top uit!

  En die groene route: ik kan niet wachten! Als de route van te voren nog getest moet worden bied ik me vrijwillig aan

 8. Heerlijke koffietent, dat is het! Ik neem me bijna altijd voor om alleen een cappuccino te bestellen maar de baksels die ze zelf maken (ietsje verderop in de straat) en verkopen kan ik gewoon niet weerstaan. Van dezelfde eigenaren is ook Coffee Bru op het Beukenplein. Ook zo’n plek waar ik graag kom en de cappuccino (met sojamelk) net zo heerlijk smaakt. De soja latte ga ik zeker ook een keer proberen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *