Hotspot: De Ruyschkamer (Amsterdam Oost)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Zet in een niet al te fancy tent een paar retro stoelen neer en je Groene Meisjes zijn blij. Serveer dan ook nog verse, gezonde (slowjuice) sappen en lekkere boterhammen met pindakaas en je hoort ons niet meer. Dit alles vinden we bij De Ruyschkamer, in de Ruyschstraat in Amsterdam Oost. Een ontzettend gezellige tent, open tot ’s avonds laat, en met een ruime keuze op de kaart.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Voor een verse citroen-gember thee en twee Hartog’s (Amsterdammers weten hoe lekker dit brood is) boterhammen met pindakaas en komkommer betaalde ik €6,10. Dat is, voor Amsterdamse begrippen, een normale prijs.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Dit was mijn uitzicht. Heerlijk, alsof je in een heel gezellige kringloopwinkel zit. Dit kan misschien sarcastisch overkomen, maar als je de Groene Meisjes goed kent, dan weet je dat ik dit oprecht heel erg leuk vind.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

De Ruyschkamer zit wel in een beetje een vreemd pand. Gezellig, maar vreemd. Je komt eerst langs twee barren: 1 sapbar (waar verse sappen worden gemaakt) en daarna een tweede bar waar alle andere dingen worden gemaakt. Het loopt allemaal een beetje schuin af, apart. Maar: het huiskamergevoel zit er lekker in en dat waarderen we.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Wanneer moet je naar de Ruyschkamer? Als je van vintage en retro houdt. Als je van gezonde, verse sappen houdt. Als je van Hartog’s boterhammen houdt. En natuurlijk als je gezellig met vrienden in een huiskamersfeer wilt zitten, zonder dat iemand de gastheer-of vrouw hoeft uit te hangen.

De Ruyschkamer vind je hier:

Ruyschstraat 34, 1091 CC Amsterdam

Openingstijden:

Maandag gesloten
Dinsdag gesloten
Woensdag: 08:00 tot 23:00 uur
Donderdag: 08:00 tot 01:00 uur
Vrijdag: 08:00 tot 01:00 uur
Zaterdag: 08:00 tot 01:00 uur
Zondag: 08:00 tot 23:00 uur

Ben jij al bij de Ruyschkamer geweest? Wie is van plan te gaan? Laat het ons weten!

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

19 gedachten over “Hotspot: De Ruyschkamer (Amsterdam Oost)

 1. Ah ik wou dat wij zulke leuke tentjes hadden in de buurt. Helaas.. Toch binnenkort maar naar Amsterdam!

 2. Ja, jammer genoeg kan ik ze ook niet ontdekken in de buurt van Culemborg/Leerdam/geldermalsen.
  Iets waar je gezonde dingen kunt eten en wat ook nog te betalen is.

 3. Echt weer een tof plekje!
  In mijn dorpje hebben we helaas niet zo van dat soort adresjes. Daarvoor moet je al naar Gent ofzo gaan.

 4. Wat ziet het er ontzettend leuk en gezellig uit!! Als ik weer eens in Amsterdam ben wil ik daar zeker even een kijkje nemen ^^

 5. Oehh ja al veel over gehoord, maar het was er nog niet van gekomen om erheen te gaan. Ziet er superleuk uit!! Nu ga ik zéker binnenkort :)

 6. Jaa, daar wil ik zeker heen! Lijkt me helemaal geweldig, vintage retro alles :)!

 7. Haha echt een grappig pand. Voor vintage/retro liefhebbers is dit helemaal geweldig natuurlijk:)

 8. Ziet er gezellig uit! Op de een of andere manier krijg ik een beetje het gevoel dat je daar niet rechtop kunt lopen! :p

 9. Een huiskamercafe! Vreselijk leuk en gezellig. Maar jammer dat jullie er weer alleen een pindakaas boterham konden eten! Misschien kunnen ze wat veganistischer gerechtjes introduceren?

 10. Oh ik moet echt een weekendje naar amsterdam met al die leuke adressen die jullie ons tippen!

  leuk fact: ik heb die rode leren stoel in mijn woonkamer staan! :D

 11. 1 keer geweest, maar enorm overrated en op de foto’s komt het veel beter over dan in de werkelijkheid! Het is vooral een “net niet” tentje dat niet puur aanvoelt (met alleen een paar vintage meubels creëer je niet de beleving), niet zoals je het in de Scandinavische steden of Berlijn en London vindt. Conclusie, totaal niet de moeite waard om op te zoeken!

  1. Nah, dat vind ik helemaal niet! Misschien is het handig als je schrijft ” ik vind.. ” ipv ” het is ..” want ik ben het namelijk totaal niet met je eens :) En ja, oké, dit soort tentjes zijn in Berlijn leuker. Maar we zijn helaas niet in Berlijn nu.

   1. Dat mag jij natuurlijk vinden :). Mag ik er dan “wij vinden” van maken, aangezien ik niet alleen was? Wij vonden de Ruyschkamer totaal niet de moeite waard om ervoor naar Oost te gaan. Het idee is leuk, ik heb zoiets ook in Antwerpen (kloosterstraat) gezien en daar was het zelfs zo geslaagd dat het alleen daarvoor al de moeite waard was om naar Antwerpen te gaan. Maar hier is (vinden wij) de uitwerking gewoon niet geslaagd, geen sfeer (ondanks goede bezetting), niet uniek (kan ook aan het publiek liggen), te donker. De kaart was overigens wel goed, lekkere sapjes en hapjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *