Hotspot: Trust (Amsterdam Oud Zuid)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Terwijl ik dit typ en ik terugdenk aan de sojalatte die ik vanmorgen dronk bij Trust, verschijnt er een grote glimlach op mijn gezicht. En nee, dat is niet omdat het de allerbeste sojalatte was die ik ooit heb gedronken. Hij was heerlijk, daar niet van. Maar die glimlach is echt omdat Trust zo’n bijzonder tentje is. Ik bedoel, het begon al toen we binnenkwamen: “Open, unless closed,” is zo ongeveer het eerste dat ik las. En dan die prachtige quote van Hemingway: “The best way to see if you can trust somebody, is to trust them.” Dit spreekt mij aan, ik voel me nu al thuis. Laten we naar binnen gaan!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

En jahoor, ook binnen werd het me al gauw duidelijk. Dit is helemaal mijn ding. Een oude vintage bank, een eenvoudige toonbank, geen fratsen, gewoon lekkere koffie met taart. Ik hou hiervan! Het allerbijzonderste van Trust zal ik je maar vast verklappen. Je mag namelijk zelf weten wat je wilt betalen. Alles gaat dus op basis van vrijwillige bijdragen. Wow. De naam ‘Trust’ valt nu helemaal op z’n plek. (en vandaar dus dat je geen prijzen op de menukaart ziet staan)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

De sojalattes waren heerlijk. De carrotcake en bananabread ook. Voor de veggies: er worden niet altijd vegan baksels geserveerd, maar wel regelmatig. Ook worden er complete glutenvrije taarten gebakken, werd ons verteld. Je moet dus even geluk hebben! We kregen een ontzettend vriendelijke uitleg van een van de medewerkers, een vrijwilliger, die ons meer vertelde over het concept van Trust. Nu moet ik eerlijk zeggen dat het een vrij ingewikkeld en spiritueel verhaal was. Maar ik weet wel dat het me aansprak en dat ik veel bewondering heb voor de bedenkers en uitvoerders van Trust.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Trust, gelegen aan de drukke Albert Cuypmarkt, is de perfecte plek om helemaal tot rust te komen. Een voorbeeld: toen wij geïnstalleerd waren met onze sojalattes, kwam er een jongen binnen. De jongen liep naar de toonbank om ook een koffie te bestellen. Een vriendelijke medewerker legde hem uit dat ze net eventjes met het team van vandaag aan het opstarten waren. ‘In close harmony,’ hoorde ik hem zeggen. Of de jongen misschien een minuutje of 10 wilde wachten op zijn koffie. De jongen vond het geen probleem en ging rustig zitten lezen op zijn plek. Wow. Serieus hoor, wow.

Je hoort het, wij zijn onder de indruk. We hopen van harte dat niemand het vertrouwen van Trust zal schaden, want dit is echt een heel bijzonder project.

Wie van jullie is er al bij Trust geweest? Wat vond jij ervan? Wie van jullie heeft er zin gekregen om te gaan?

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

24 gedachten over “Hotspot: Trust (Amsterdam Oud Zuid)

 1. Ik baal dat ik niet wat dichter in de buurt van Amsterdam woon als ik al die leuke hotspots van jullie steeds zie! Dit concept klinkt ook weer super en de inrichting vind ik ook ontzettend leuk. Klinkt als een heel gezellig plekje!

  1. Misschien toch maar eens een weekendje A’dam plannen? We hebben nog zoveel meer hotspots die we je kunnen aanraden!

 2. Het was me een genoegen vanmorgen samen met jou, Merel, deze hotspot te bezoeken!
  De uitstraling van de zaak, de uitleg over het gedachtengoed er achter en de rust die er van uit ging zijn erg prettig.
  Mijn soja latte en carrot cake waren heerlijk! En wie wordt er nou niet vrolijk van een spiegel in het toilet die je begroet met de tekst: Hi beautiful soul!

  1. Ik vond het ook heel erg leuk :) Een bijzondere, maar wel heel erg toffe, ervaring!

 3. Haha het klinkt een beetje zweverig, maar wel op een hele leuke en positieve manier! Daar hou ik wel van! En ik hou ook van carrot cake.

  1. hihi, ja precies dat. Ik moest ook heel eventjes wennen, maar al gauw dacht ik: toch wel heel erg leuk!

 4. Hey wat een superleuke plek! Ben er nog niet geweest maar stuur mijn fietsje zeker binnenkort die richting op. Fijne foto’s ook!

 5. Ohh, mooie foto’s! Het ziet er écht heel erg tof uit en ik denk serieus dat ik toch maar eens heel snel een bezoekje aan Amsterdam moet brengen.

 6. Oh, dit soort plekjes word ik toch zo ontzettend blij van! Ik ga toevallig volgende week een dagje stadten in Amsterdam. Dat wordt ook zeker even een stop bij Trust zie ik al! Ik kijk er nu al naar uit!

  1. Zeker doen! en als je daar in de buurt bent, vergeet dan niet goed te kijken welke leuke andere zaakjes er nog meer rondom de Albert Cuyp zitten. Want ik zeg eerlijk: de markt zelf vind ik niet zoveel aan, maar de winkels en eettentjes er omheen.. te gek!

 7. Wat een mooi concept! Ik ga er binnenkort wel eens lang. Misschien is de vooruitbetaalde koffie ook iets voor hun. Las laatst op Facebook dat er zaken zijn waar je een koffie alvast kunt kopen voor mensen die het niet zo breed hebben. Die kunnen dan naar binnen gaan en vragen of er toevallig een koffie voor hun is. Ook zo’n mooi initiatief!

  1. O wow, dat klinkt inderdaad als een heel bijzonder initiatief!

 8. Wat fijn dat er van die leuke plekjes op/rondom de Albert Cuyp zijn! Vind die markt normaal gesproken namelijk maar een druk en toeristisch gebeuren en mijd hem dus altijd. Maar eerst de Yoghurt Barn en nu dit: ik moet vaker richting de Albert Cuyp!

  1. Er zit nog veeeeeeel meer! Zoals Charlie+Mary en All The Luck in the World. En de Vredespijp. Oh en Cottoncake!

 9. Wow, lijk me echt een te gekke plek, die ik zeker eens ga bezoeken. Nou ben ik natuurlijk heel nieuwsgierig ( forgive me) wat jullie uiteindelijk voor die sojalatte en cake? betaald hebben ahum!!!

 10. Leuke tent, zo te zien!
  Maar weer alles in het Engels! Zit ik me hier uit te sloven om nieuwe Nederlandse woorden te leren, en ik kan straks alleen maar met Engels terecht…

 11. Helaas, tegengeluidje.. Bij trust geweest en hoewel het eten erg lekker was, liet de bediening toch wel erg te wensen over. Koffie werd over de rand heen gegooid en tot tweemaal toe kregen we het verkeerde. De fles water + glazen van de vorige bezoekers hebben de hele tijd dat we er zaten op tafel gestaan. De wc’s waren echt Heel Smerig. Dat is voor mij altijd een erg groot minpunt.

 12. Afgelopen week was ik in Amsterdam en, na jullie hotspot-kaartje te hebben bestudeerd, bij Trust beland. wat een fijn tentje. Héérlijke broodjes (vegan aubergine ‘steak’ met witte bonen humus) en sojalatte :-) Hoewel het ons niet helemaal duidelijk was dat we bij de bar moesten bestellen, was het een aangename verrassing om zelf te mogen beslissen wat je betaalt. En wij wilden niet gierig zijn en gingen met een goed gevoel de deur weer uit. We’ll be back! Thanks voor de tip!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *