Hotspot: Zeeuwse Meisjes (Rotterdam)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

De Groene Meisjes brachten een bezoekje aan De Zeeuwse Meisjes in Rotterdam. Dat is sowieso al een match natuurlijk, al die meisjes bij elkaar. En dan ook nog in het toffe Rotterdam – een stad die we steeds leuker gaan vinden en waar we steeds meer hotspots tegenkomen. In (of zeggen Rotterdammers op?) het toffe Katendrecht gingen wij naar het Geef Cafe (waarover je al een review hebt kunnen lezen vorige week) en naar het Deliplein. Hierover later meer. Eerst: De Zeeuwse Meisjes!

De Zeeuwse Meisjes is typisch zo’n plek waar je naartoe moet als je een leuk cadeautje voor iemand (of voor jezelf!) zoekt. Oude landkaarten, mooie notitieboekjes, theedoeken van organic katoen, mooie prints voor aan de muur, lieve kaartjes om te versturen en nog veel meer leuks…het hangt, ligt en staat hier allemaal. Het is wel duidelijk dat de Zeeuwse Meisjes een goede smaak hebben (vinden wij dan,) want eigenlijk alles wat hier verkocht wordt vinden wij leuk. Kijk maar even mee:

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

De Zeeuwse Meisjes werd een jaar geleden geopend door twee vriendinnen, Marlies en Frederique, die elkaar al jaren kennen vanuit Zeeland. Samen reisden ze de wereld rond en kwamen overal te gekke koffietentjes tegen. Een jaar geleden moeten ze hebben gedacht: dit kunnen wij ook! En zo geschiedde. En nu is de Zeeuwse Meisjes een hippe winkel en een koffietentje ineen. Een koffietentje met een heel fijn terras, waar je op mooie herfstdagen ongetwijfeld heerlijk van de zon en je koffie kan genieten. Maar ook binnen (beneden aan de bar aan het raam en boven in de gezellige vintage zithoek) zijn er plekken voor regenachtige of koude dagen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Katendrecht is zo leuk dat alleen al deze buurt de moeite van een dagje Rotterdam waard is. Lekker struinen over de foodmarkt (waarover later meer,) lunchen bij het Geef Café en cadeautjes shoppen en koffie drinken bij De Zeeuwse Meisjes. Wij komen snel terug!  

De Zeeuwse Meisjes
Sumatraweg 13b, Rotterdam
website van De Zeeuwse Meisjes

Openingstijden:
ma en di: gesloten
wo: 12.00 – 17.00 uur
do t/m zo: 10.00 – 17.00 uur

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

10 gedachten over “Hotspot: Zeeuwse Meisjes (Rotterdam)

 1. Ah, dit is echt zo’n gave winkel! Ik ben echt gek op mooie ansichtkaarten, en zo te zien hebben ze die hier in overvloed. Tof om gewoon in te lijsten en op te hangen vind ik. Ik denk dat ik hier uiteindelijk niet zo snel zou komen (Rotterdam is toch wel erg ver weg), maar anders zou ik zeker even langs gaan!

 2. Ja, we zeggen op Katendrecht. Of nog beter: op de Kaap :). En <3 de Zeeuwse Meisjes. Super leuk winkeltje inderdaad!

 3. Wat leuk wat leuk! Ikzelf ben geboren
  en getogen in Zeeland :P en wat grappig
  om te zien dat deze winkel in Rotterdam
  is gevestigd! Xx

 4. […] Vorige week schreven we over Rotterdam. De week daarvoor schreven we over Rotterdam. Vandaag weer – het begint een beetje op te vallen. Ja sorry, we zijn verkocht. Er is zóveel leuks in deze stad, er is geen beginnen aan. Vandaag: het Deliplein, op Katendrecht. Een overdekte markt, een bierlokaal en fijne koffietentjes. Bij het zien van de foto’s willen we spontaan weer terug. […]

 5. Kennen jullie deze winkel al? ‘Waar’ op de nieuwe binnenweg. Erg leuk! Ditiswaar.nl
  En om te eten ga ik ook graag naar Bla Bla http://www.bla-bla.nl of een Chinees op Zuid waar alles vega is en vegan mogelijk! Ook voor afhaal en superlekker; inktvis, varkensvlees, kip… Net echt ;) Heet De Oude Plek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *