Hotspots in Barcelona: Shopping

barcelonahotspots2

Het is inmiddels alweer een tijdje geleden dat ik naar Barcelona ben geweest, maar jullie hadden nog steeds een blogpost met shopadresjes van me tegoed. In dit artikel met food-adresjes in Barcelona heb je al kunnen zien waar en wat ik zoal gegeten heb. Vandaag laat ik je wat leuke winkels zien!
Dat je goed kan shoppen in Barcelona wist je misschien al wel. Natuurlijk zitten alle grote winkels in deze stad en ook heb ik begrepen dat het erg voordelig kan zijn om hier te shoppen. Nu ben ik zelf niet heel erg van de grote ketens, dus in dit artikel kom je geen ‘hoofdstraat’ winkels tegen. Ik ben op zoek gegaan naar wat gezellige kleinere winkeltjes.

Barcelona is groot. Als je net als ik maar een paar dagen naar de stad gaat, moet je selectief zijn met waar je wel en niet naartoe gaat. Je kan gewoonweg niet óveral naartoe. Ik ben eigenlijk vooral in El Raval geweest en daar heb ik me drie dagen lang prima vermaakt.

Wel maakte ik een uitstapje naar Carrer de Verdi. Hier at ik een lekker vegan taartje bij Cafe Camelia, zoals je in het vorige artikel hebt kunnen lezen. Maar de hele straat was de moeite waard. Ik kwam een paar natuurwinkels tegen, maar ook vintage en andere kleine boetiekjes. Dus wil je een beetje uit het centrum weg: deze straat is echt een aanrader! Het is er ook heerlijk rustig en groen, dus dat kan wel lekker zijn om de drukte eventjes te ontvluchten. (al vind ik het met de drukte in Barcelona allemaal wel meevallen, omdat de stad zo lekker ruim is opgezet)

Ik verbleef dus in de wijk El Raval. In de Carrer de Joaquím Costa om precies te zijn. Een geweldige en hippe locatie als je het mij vraagt, want er gebeurt van alles in deze wijk en straat! In de straat kom je allerlei leuke kleine winkeltjes tegen. Van Indiase groentewinkeltjes tot vintageshops. Ook kwam ik een winkel tegen die heel erg leek op Kitsch Kitchen, maar in dit geval kwamen de spullen niet uit Zuid Amerika, maar uit India en Nepal. Echt awesome. Helaas had ik geen camera bij me, anders had ik een foto gemaakt. Je vindt de winkel aan het begin van de straat.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

In een zijstraat (aan de rechterkant) van de Carrer de Joaquím Costa kom je deze toffe shop tegen: The Green Farmers. Hoewel de naam van de winkel anders doet vermoeden, spreekt de eigenaar geen woord Engels, dus het was nog een uitdaging om te vragen of ik foto’s mocht maken. De man begreep me niet helemaal en had liever niet dat ik met mijn camera rondliep, dus dat heb ik maar niet gedaan. The Green Farmers is een klein (maar dan ook echt heel klein!) en knus biologisch winkeltje, propvol met organic veggies, lekkere theetjes, kruiden en anderszins biologische producten.  Echt ontzettend leuk om wat lekker fruit, een losse thee of een organic kruidenmengsel te scoren. De prijzen vallen trouwens ook allemaal erg mee!

The Green Farmers, Carrer de Valldonzella 33.

Door lezers van de Groene Meisjes werd ik erop geattendeerd dat Barcelona een heuse ‘vintagestraat’ kent. Dat klonk als muziek in mijn oren, dus natuurlijk ging ik hier meteen naar op zoek! De eerst keer dat ik er kwam bleek alles dicht te zijn – ik moest nog even wennen aan het Spaanse ritme. De tweede keer waren de meeste winkels open. Toch blijft het in Spanje blijkbaar nog altijd een beetje een verrassing of een winkel open gaat zijn of niet, maar ach, ook dat heeft zo zijn charme. De straat heet Carrer de la Riera Baixa en inderdaad, je komt in deze straat praktisch alleen maar vintagewinkels tegen. Hoe tof! Trouwes, nog leuker: de straat zat om de hoek van mijn logeeradres (wat zo ongeveer voor alle leuke adressen die ik op wilde zoeken geldt, ik had dus écht een goede locatie gekozen.)

De leukste vintagewinkels in deze straat die ik tegenkwam waren Lullaby en Motel. Kijk maar even mee:

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Het kleurrijke Lullaby, met de geweldige muurschilderingen die door de eigenaar van de winkel (een schat van een man) zijn gemaakt. Ik wilde alles in deze winkel wel hebben! Wat een vrolijkheid! En handig: zoek je iets uit de jaren 80? Ga gewoon op de muurschildering af en je vindt het. Fantastisch ingericht en gesorteerd. Love it!

Houd je van iets minder uitbundig? Dan is Motel misschien meer jouw ding.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Wat een snoepkleurtjes hè? En die inrichting…wow. Ik denk dat menig vintageliefhebber hier zijn of haar hart zal verliezen. Ik had ook nog een heel leuk gesprek met een jongen die bij Motel werkte. Zijn grote liefde woonde in Amsterdam vertelde hij. En het mooie was: hij had zijn grote liefde (inmiddels treurig genoeg zijn exvriend) in de winkel ontmoet. Terwijl dezelfde muziek op stond als waar we nu naar luisterden. (Rhye, een prachtig album, ik heb hem op vinyl) Anyhow, het werd een heel romantisch verhaal en mede hierdoor zal ik de winkel niet snel vergeten.

Wat betreft vintage in Barcelona: ik vond het zeker niet goedkoop. Ook niet loeiduur, maar Amsterdamse prijzen zijn eigenlijk nog helemaal niet zó slecht. Ik kocht een mooi zachtroze jasje bij Motel… vrij prijzig, maar zó mooi en nog in geweldige staat. Verder heb ik alles laten hangen en staan, want mijn budget liet niet veel meer toe.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Herrinner je je uit mijn vorige artikel de hotspot Juicy Jones nog? Hier moet je echt naartoe voor een heerlijke (en goedkope!) vegan maaltijd en een enorme keuze uit juices. Naast Juicy Jones (aan de linkerkant) zit de prachtige winkel ‘Home on Earth.’ Ik kan de winkel het beste omschrijven als een mix van WAAR met Dille&Kamille. I like. Ik laat je even zien wat voor spulletjes je hier zoal tegenkomt.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ik vond het prachtig! Handgemaakte zepen, mooie sieraden, handige keukenspulletjes… en allemaal duurzaam, fairtrade, eerlijk, organic… Groene Meisjes proof dus! Ik zou een bezoekje aan deze winkel zéker aanbevelen. En aangezien de winkel naast Juicy Jones, en achter La Boqueria zit… moet je wel ;)

Home on Earth, Carrer de l’Hospital  76 

Een stukje lopen verderop, maar heel erg de moeite waard: Woki Organic Market. Wat een tof concept is dit zeg. Het doet denken aan een Marqt, maar dan met een restaurant erin. Zoals de naam doet vermoeden verkopen ze hier biologische producten (ook veel producten die je in de Nederlandse Ekoplaza ziet liggen) maar je kan hier dus ook terecht voor een maaltijd (tevens organic) of een wijntje met tapas. Tijdens het boodschappen doen een hapje eten? Hoi, waar kan ik me aanmelden?! Helaas heb ik geen foto’s, maar ik verwijs jullie graag door naar de website om alvast wat sfeer te proeven.

Woki Organic Market, Ronda de la Universitat 20

Hoewel ik eerder terug zou gaan naar Barcelona voor het heerlijke weer, het geweldige vegan eten en de gezellige sfeer, zijn de winkels een leuke bijkomstigheid. Ik ben niet de allergrootste ‘shopster,’ maar deze winkels vond ik toch wel heel erg de moeite waard!

Zijn er nog mensen die binnenkort naar Barcelona gaan? Of heb je op basis van dit artikel en het artikel met de food-hotspots zin gekregen een reisje te boeken? Ik hoor het graag bij de comments!

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

15 gedachten over “Hotspots in Barcelona: Shopping

 1. Wij hebben geboekt van 21 oktober tot 25 oktober.
  Leuk om je Blog te lezen. Hier steken we iets van op.

  Groeten,
  Ineke en Geert
  Elly en Peter

 2. Wat een leuke adresjes! Ik krijg helemaal zin om naar Barcelona te gaan om ze te ontdekken! Vooral Home on Earth lijkt me een hele mooie winkel!

 3. Wat een mooie, sfeervolle foto’s! Mijn broer en zus zijn allebei met hun examenreis naar Barcelona geweest, en ik zou er zelf ook nog wel eens heen willen. Wie weet ook met mijn eigen examenreis :) Leuk artikel!

 4. Wat een heerlijke en kleurrijke foto’s. Een genot om te bekijken. Even lekker wegdromen…..

 5. Ik ga 21 july !
  En dit soort artikelen helpen mij echt om alles uit deze reis te kunnen halen

  thanks!

 6. Toffe tips! Wij gaan binnenkort 4 dagen naar Barcelona en ik wil zeker een een bezoekje brengen aan ‘Home on Earth’ !

  1. veel plezier! en vergeet niet een sapje te drinken bij de buren – Juicy Jones!

 7. Groetjes uit Barcelona! Vandaag heb ik bij
  de Organic Woki Market gegeten en gisteren
  bij Biocenter!
  Morgen ga ik Mother opzoeken, want die
  ken ik nog niet. En dan kijk ik ook bij
  de Dog is hot- ook als ik geen hot dogs
  eet, vind ik een leuke new spot.
  Barcelona heeft echt verandert in vega sector
  since in hier studeerde en leefde- toen
  hadden wij alleen Juicy Jones en Biocenter ;)
  Thanks for the new tips!

 8. Leuk artikel Merel, zal het in gedachten houden.. maar waar heb je overnacht toen je er was?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *