Hotspots in Boekarest

IMG_5890

Vorige week gingen we voor het eerst op reis met srprs.me. Voor wie deze reisorganisatie nog niet kent: wanneer je een reis boekt bij srprs.me geef je alles uit handen. Je bepaalt alleen hoeveel je wilt uitgeven aan de trip en vervolgens krijg je pas een paar uur voor vertrek te horen waar je naartoe gaat. Super spannend natuurlijk! Een week voordat we vertrokken kregen we het weerbericht van onze bestemming te zien: tussen de 23 en de 26 graden, zon, maar ook kans op regen. Tsja, dat kan toch overal zijn? We vroegen jullie wat jullie verwachtten. Veel mensen zeiden dat we vast naar Italië of Spanje zouden gaan en dat is eigenlijk ook wat wij in gedachten hadden. We gingen naar Schiphol, waar we de code mochten openkrassen en invoeren op de website van srprs.me, met het idee: het wordt vast Spanje. En als het iets anders wordt, is het ook tof. We hoopten stiekem wel dat het een plek zou zijn waar we beide nog nooit waren geweest – dat zou de ervaring natuurlijk wel mooi compleet maken. Het moment om de kaart open te krassen was daar, we vulden de code in en we zagen… BOEKAREST! OMG, we gaan naar Roemenië! Dit hadden we écht niet zien aankomen, maar we vonden het meteen al geweldig!

Onze eerste gedachte was: oke, hoe gaan we in Roemenië uitleggen dat we vegan eten? Zouden de mensen ermee bekend mee zijn? Zou het een land zijn waar veel vlees wordt gegeten? Hoe gaan we ons redden? Zouden er wel hotspots in Boekarest zijn?! First things first weet je wel, girls gotta eat. We hadden sowieso geen idee waar we terecht zouden komen, omdat we helemaal geen beeld bij de stad hadden. Wat we er gingen doen? Ook geen idee, maar we lieten het lekker over ons heen komen.

En dan ben je, een paar uur later, opeens in Boekarest. Tijdens een onstuimige taxirit (we willen het woord ‘beangstigend’ nog net niet in de mond nemen, maar het komt in de buurt) richting het hotel zijn we al zoveel stripclubs tegen gekomen dat we maar gestopt zijn met tellen. Wat ons opvalt is dat de straten breed zijn, net als in Berlijn. Er staan veel bomen en we hebben onderweg ook al zeker drie parken gezien. Een groene stad is het zeker – letterlijk in ieder geval. We zijn benieuwd hoe groen het hier figuurlijk gesproken is. Boekarest wordt ook wel het ‘Parijs van het oosten’  genoemd en dat kunnen we gezien de prachtige, statige gebouwen zeker begrijpen. Maar er is ook een andere kant. Soms zelfs letterlijk aan de andere kant van de straat. Lelijke, soms ronduit smerige, vervallen flats, slijterijen en clubs net namen als Crystal, Pussycat en Diamonds Are Forever – gezellig op een rijtje. Deze stad heeft duidelijk twee gezichten.

We checken in in het hotel, dat perfect centraal gelegen lag, en maken ons klaar om de stad in te gaan. Maar niet voordat we Happy Cow geraadpleegd hebben. Ook checken we op Instagram, Twitter en Facebook of jullie ons nog tips gestuurd hebben. Sabine de Witte was zo lief om ons een uitgebreide mail te sturen met tips die ze aan haar trip naar Boekarest had overgehouden. Kortom: we hebben een basis en de rest gaan we lekker zelf uitzoeken. Het is gelukt om thuis te komen met een lijstje met hotspots en eigenlijk misschien nog wel meer dan we verwacht hadden ook. We zetten deze adressen voor jullie op een rijtje, voor het geval jij ook plannen hebt om naar Boekarest te gaan. Doen hoor!

In onze plog en vlog (die donderdag online zal komen,) zie je meer van hoe mooi Boekarest is. In dit artikel leggen we de nadruk op de toffe tentjes en restaurantjes die we hebben ontdekt. Wil je dus meer omgevingfoto’s en beelden zien? Dan raden we je dus zeker aan om de vlog te gaan bekijken en de plog te lezen.

Laten we beginnen met waar de meeste mensen ’s ochtends mee beginnen: koffie, thee, sapjes en ontbijt. Dit zijn de beste plekken die we hebben ontdekt. Wanneer je op de linkjes klinkt, kom je bij de openingstijden en adressen van de restaurants.

Koffie, sapjes, ontbijt en taart

M60

boekaresthotspots10 boekaresthotspots12 boekaresthotspots13 boekaresthotspots9

M60 is by far de beste plek waar we gezeten hebben voor een lekkere sojalatte en een sapje. Wat een hippe tent is dit. Frankie Magazine, cactussen, een fijn interieur en geweldige latte-art. We voelden ons hier helemaal thuis. Het personeel is enorm vriendelijk en behulpzaam en maakt een gezellig praatje met je. Op zondagen is het hier flink druk, dan lijkt het wel of heel hip Boekarest naar M60 komt om te brunchen. Op zaterdag hebben we hier heerlijk rustig gezeten.

Frudisiac

boekaresthotspots23 boekaresthotspots22 boekaresthotspots24 boekaresthotspots21

Nog zo’n hippe tent is Frudisiac. Wanneer je naar binnen stapt heb je het idee dat je in Scandinavië bent. Dit tentje is volledig opgebouwd uit hout en heeft een heel noordelijke uitstraling. Super hipster, maar ook super leuk. En ook hier was het personeel weer heel vriendelijk en behulpzaam. We dronken ene heerlijke groene smoothie en zaten een beetje om ons heen te kijken naar het mooie interieur en de leuke design spulletjes die er werden verkocht. Lovely place!

RawCoco

boekaresthotspots17 boekaresthotspots16 boekaresthotspots18 boekaresthotspots19

We zouden de Groene Meisjes niet zijn als we geen zin hadden gekregen in taart. Wij houden nu eenmaal heel veel van taart, zeker op vakantie. We ontdekten RawCoco, een schattig tentje met heel veel soorten thee en…heel veel soorten raw-vegan taart! We konden absoluut niet kiezen, dus we gingen voor drie verschillende taartjes om te delen. Veel te veel van het goede, maar oh wat was het lekker en wat is het toch fijn om zoveel keuze te hebben.

Chocolat

boekaresthotspots1 boekaresthotspots2

Naar onze smaak een te sjieke (en voor Roemeense begrippen een te dure) tent, maar wel eentje met vegan opties: Chocolat. Het handige is dat Chocolat meerdere vestigingen in de stad heeft, dus er is er altijd wel eentje dichtbij. Wij kozen hier een vegan chocolademousse en een fruitsalade, met daarbij twee sapjes. Houd er rekening mee dat je hier al gauw 100 lei (rond de 20 euro) kwijt bent, wat in vergelijking tot andere restaurantjes behoorlijk prijzig is.

Lunch

Dan de categorie ‘lunch.’ Wij waren natuurlijk maar een weekendje in Boekarest en hebben daarom ook ‘maar’ twee keer geluncht. Eén keer kozen we voor een wat uitgebreidere lunch, waarbij we lekker op een terras zaten en de andere dag gingen we voor een makkelijke afhaallunch.

Aubergine Healthy Food

boekaresthotspots14 boekaresthotspots15

Na een lange wandeling ploften we neer op het terras van Aubergine Healthy Food. Hoewel dit restaurant in dé toeristische straat ligt, heeft het ons toch niet teleurgesteld. We kozen voor een goed gevulde salade, een aardappel uit de oven, brood met hummus en verse sapjes. Allemaal erg lekker en betaalbaar, dus zeker een aanrader! Ook hier was het personeel heel vriendelijk en konden ze precies uitleggen welke opties op de kaart veganistisch waren. Erg prettig!

Super Falafel

boekaresthotspots7 boekaresthotspots8

Eén van onze favoriete adresjes van deze trip moet Super Falafel zijn. We hebben zelfs voor de terugreis, voor in het vliegtuig, nog een falafelwrap gehaald, omdat we het zó lekker vonden. Bij Super Falafel krijg je voor belachelijk weinig geld (nog geen 4 euro voor 2 mega grote en goed gevulde wraps) een lekkere lunch. Wij kozen voor de meest luxe optie: een grote wrap met alles erop en eraan + hummus en oh man, wat was dit goed. Stel je niks voor bij het restaurantje: het is gewoon een fastfood restaurantje, maar wel een heel nette, dan kan dat niet tegenvallen. Voor het eten zouden we je ábsoluut aanraden om hier naartoe te gaan!

IJsjes

Bij lekker weer hoort een ijsje – vinden wij. We hebben er twee keer eentje gegeten. Eén keer bij een tent die niet echt de moeite waard is, dus die zullen we hier niet noemen. Maar de andere keer was zeker wél een succes:

Emilia Cremeria

boekaresthotspots3

 

boekaresthotspots6 boekaresthotspots5 boekaresthotspots4

Bij Emilia Cremeria sta je op zonnige dagen eventjes in de rij, maar het is het wachten waard. Hier krijg je een royaal bakje ijs voor een schappelijke prijs. Voor de vegans onder ons is er niet heel veel keuze – wij konden alleen aardbei en citroen sorbetijs krijgen, maar dat zijn wij eigenlijk wel een beetje gewend. Emilia komt oorspronkelijk uit Italië en heeft een filiaal in Parma, dus het ijs wordt op de traditioneel Italiaanse manier bereid. Niet verkeerd!

Diner

En tot slot: waar ga je ’s avonds eten? De belangrijkste tip is misschien wel om het echte toeristische centrum te mijden. Hier worden niet al te beste maaltijden voor te hoge prijzen aangeboden. Gewoon niet doen! Toen wij op zaterdagmiddag lekker aan een smoothie zaten bij Frudisiac, zat er een groepje jonge, hippe Roemenen naast ons te werken. We besloten de stoute schoenen aan te trekken en te vragen waar zij graag gingen eten op avond. Ze stuurden ons naar Yuki, een Japans restaurant in de buurt en wow, wat was dit goed!

Yuki Japanese Home Dining

boekaresthotspots26 boekaresthotspots27 boekaresthotspots28 boekaresthotspots29 boekaresthotspots30

Eigenlijk waren we op zoek naar een sushirestaurant, maar we konden niet echt een leuke tent vinden. Toen we bij Yuki aankwamen lieten we het idee van sushi maar meteen los, want wat we hier op de kaart zagen staan klonk eigenlijk nog beter. Zoveel vegan opties, echt geweldig! We werden ongelooflijk vriendelijk onthaald door de Japanse gastheer, werden aan een tafel geplaatst waar het leukste Japanse servies op tafel stond en we kregen een mandje voor onze tassen, zodat deze niet op de grond hoefden te staan. Om eerlijk te zijn hadden we nog nooit bij een echt Japans restaurant gegeten en wel om twee redenen: in Nederland is het zo duur en we dachten altijd dat je dan alleen vis kon eten. Niets bleek minder waar, want we hebben echt geweldig gegeten deze avond. En dat voor zo’n €12,50 per persoon. Vergeet niet de geroosterde boekweitthee te proeven – deze is heerlijk!

En zo zie je maar: zelfs in steden waar je het misschien niet zo snel verwacht, of waar de gelegenheden niet voor het oprapen liggen (zoals in Berlijn of Londen bijvoorbeeld wel het geval is,) kun je je als vegan zijnde prima redden. IJs, taart, afhaallunch, gezonde lunch en diner? Geen probleem hoor, als je maar goed zoekt! Terwijl we in Boekarest waren besloten we dat in ons boek (dat in oktober uitkomt,) een hoofdstuk willen wijden aan hoe wij de beste vegan adressen vinden – overal in Europa. (en wie weet binnenkort ook wereldwijd.)

Bij thuiskomst moesten we stiekem een beetje lachen om sommige comments op onze plog en op social media. Of we nog wel onze ‘eerlijke mening over Boekarest’ gingen geven? Wat grappig om te lezen dat sommige mensen blijkbaar niet helemaal kunnen geloven dat we écht héél enthousiast zijn over deze stad. Dat is namelijk wel echt zo, anders zouden we het uiteraard niet zeggen. Boekarest is prachtig, veelzijdig, je kunt er lekker eten, het is er mega goedkoop, de mensen zijn er vriendelijk en het is gewoon echt eens iets heel anders dan we normaal gewend zijn. We kunnen niet wachten om nog meer ‘Oostbloksteden’ te gaan bezoeken, want we denken dat hier nog wel eens heel veel tofs te ontdekken zou kunnen zijn voor ons.

Dankjewel srprs.me, voor deze ongelooflijk leuke trip. Zonder jullie waren we misschien nooit in Boekarest terecht gekomen, maar we hadden het zeker niet willen missen! We vinden jullie concept awesome en hebben al een heleboel vrienden – en hopelijk nu ook lezers – enthousiast gemaakt om ook eens een trip met srprs.me te overwegen.

Wie van jullie zou het aandurven om een srprs.me trip te boeken? En wie van jullie is er wel eens in Boekarest geweest of zou hier wel naartoe willen gaan? We horen het graag van je bij de comments. Alvast bedankt voor je reactie! 

PS De winnaars van de Holy Nut winactie zijn: Daphne (The Pink Apples) en Nadine Morris-Wieringa! Gefeliciteerd meiden, jullie krijgen een mailtje van ons. Niet gewonnen? Niet getreurd! Heb je al meegedaan aan de Taza Chocolate winactie? Deze loopt nog tot en met vrijdag. Succes!

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

41 gedachten over “Hotspots in Boekarest

 1. Ik ben in Boekarest geweest en mijn vriend is er al 4 x geweest voor zijn werk en ik vind het veruit de meest deprimerende, treurige stad waar ik ooit geweest ben. Het communisme spat nog van de stad af. Gigantische shopping malle zijn uit de grond gestampt, maar heel weinig mensen hebben geld om er te win kelen. Resulraat: hele grote lege winkels met heel veel personeel. Shoppen vond ik er ook geen feest, want de gemiddelde vrouw in Roemenië is klein en dun.
  Wat cultuur betreft vond ik het ook enorm tegenvallen. Het paleis is indrukwekkend, maar tegelijkertijd walgelijk als je het verhaal erachter kent. Het enige wat ik de moeite waard vond waren een paar kerkjes en braderietjes. Op een van de braderietjes kwamen we trouwens allemaal nazi dingen tegen die je gewoon kon kopen.

  Als je s avonds over straat loopt, zie je bendes van jonge jongetjes en veel zwervers. Ik voelde me er niet echt veilig. Gelukkig waren we met een groep en zijn we in een soort Russische club beland in een kelder en hebben we een hele bijzondere nacht gehad. De taxi chauffeurs zijn idd heel avontuurlijk en bijzonder onvriendelijk over het algemeen.

  Als ik naar een stad ga, maakt het eten me eigenlijk weinig uit, maar ik zal de hotspots aan mijn vriend doorgeven die er voor zijn werk nog wel een paar x naartoe zal moeten (met nadruk op moeten haha)

  1. Wat jammer dat je Boekarest zo hebt ervaren! Wij hebben echt een andere kant van de stad gezien. Wat betreft shoppingmalls en shoppen in het algemeen: dat doen wij toch al nooit, dus ook niet in Boekarest. Eten is voor ons juist weer heel belangrijk – vooral wanneer we er een verhaal over gaan schrijven voor ons blog. De eerste taxi chauffeur die we hadden reed als een idioot, de andere 3 die we hebben meegemaakt waren mega vriendelijk en reden netjes. Sowieso vonden we de mensen over het algemeen erg vriendelijk.
   Maar goed, ieder zo zijn ding misschien ook wel. Ik voel me niet zo snel onveilig. Woon niet in de beste buurt van Amsterdam, misschien helpt dat. Ik heb me in Barcelona bijvoorbeeld onveiliger gevoeld dan in Boekarest..

 2. Wat ziet dat er allemaal geweldig uit zeg! Eerlijk gezegd had ik dat niet helemaal verwacht in Boekarest, maar het hipstervirus verspreid zich snel blijkbaar ;). Ik kan me voorstellen dat de stad nog merkbaar twee verschillende gezichten heeft, maar het is leuk om te zien dat Roemenië ook een jong en hip aspect heeft. Het eten ziet er echt heerlijk uit en ik ben heel erg benieuwd naar jullie verdere ervaringen in Boekarest.

  1. Hipsters zijn overal, zo bleek maar weer dit weekend! ;)

 3. Heerlijk zo’n tripje en zo’n verslag! Maar hebben jullie ook nog wat cultuur meegemaakt, naast de eetcultuur? Boekarest heeft een heftige geschiedenis, dit vond ik heel indrukwekkend om in real life te zien.
  En dat lijkt me gelijk een nadeel van niet weten waar je naartoe gaat: je niet kunnen verdiepen in je stad van bestemming.
  Succes met jullie boek!

  1. We hebben ons inderdaad niet erg kunnen verdiepen in de cultuur, maar dat vonden we niet heel erg. We kwamen vooral om een verhaal te schrijven over: hoe red je je als vegan in een vreemde stad, zonder dat je je hebt kunnen voorbereiden? dat was ons doel en dat is gelukt :) Maar we hebben natuurlijk wel heel veel mooie oude gebouwen gezien. Een volgende keer zouden we misschien met wat meer achtergrond info op pad gaan!

 4. Gaan jullie nu weer over Nederland schrijven?? Want ik ga helemaal niet naar boekarest de komende tijd dus deze artikelen kunnen me niet veel schelen… Doe mij maar Amsterdam!

  1. We schrijven iedere week over Nederland Anja :) Weet je wat lastig is? Als we over Amsterdam schrijven, zijn er weer heel veel lezers die bijvoorbeeld in Groningen of Maastricht wonen en dan zeggen: “Waarom schrijven jullie altijd over Amsterdam?!” Het is lastig om iedereen iedere week tevreden te houden, we hopen dat je dat begrijpt. Daarbij komt dat het voor ons een geweldige kans is om te mogen reizen naar andere bestemmingen, om inspiratie op te doen en dit te delen met onze lezers. We vinden het jammer om te lezen dat dit jou niet veel kan schelen of niet veel doet, maar een ander vindt het misschien wel leuk. Het gaat ook meer om het verhaal: hoe red je je als vegan in het buitenland? Voor ons en voor veel lezers is dat een interessant onderwerp.

 5. Wij hebben twee weken geleden ook een srprs.me trip geboekt! Super spannend natuurlijk, we gaan pas over 78 dagen! Ik ben heel erg benieuwd waar we heen gaan, maar een Oostblok-stad lijkt me ook super gaaf! Ach, je moet er toch altijd zelf het beste van maken en volgens mij kan je overal een topvakantie hebben! :)

 6. Wat een leuk artikel! Ik leer nu Russisch, en mijn lerares zegt dat vegetariërs het al moeilijk hebben in het Oosten, laat staan veganisten! Super leuk om te lezen dat het in Boekarest prima te doen is! En dat Japans ziet er heerlijk uit, weer eens wat anders dan sushi! Leuk artikel en mooie foto’s! :)

  1. Wat leuk dat je Russisch leert! Vegan eten was absoluut goed te doen, maar natuurlijk moet je er zelf wel moeite voor doen. Het komt je niet aanwaaien zeg maar. Het vlees wel ;)

 7. Het moet er bijzonder zijn, maar de hotspots liegen er niet om! Ziet er waanzinnig goed en inderdaad super hip uit! Ik wil er zeker nog eens naar toe.

 8. Leuk verslag! Grappig om de stad vanuit jullie oogpunt te lezen. :)
  Was er vorig jaar 6 dagen omdat ik een maand door het land gereisd heb, maar was nogal grieperig. Tel daarbij op dat het midden november was (dus de bomen bijna kaal en veel regen), dus het was behoorlijk grauw. Maar persoonlijk mag ik dat wel, vooral als je je ook in de historie verdiept. In de rest van het land valt het trouwens niet mee om vegetarisch te eten, haha! Zouden jullie vaker naar steden in oost Europa willen? Er zitten een hoop aanraders bij namelijk. :)

  1. Ja, dat zouden we absoluut willen! Praag, Boedapest, Ljubljana en Warschau staan in ieder geval nog op het lijstje! Welke steden raad jij aan?

 9. Leuk stukje! Boekarest is er duidelijk nog stevig op ver-hipt sinds ik er was bijna 8 jaar geleden (maar we vonden het toen ook al een leuke stad). Tegelijk heb ik altijd wat gemengde gevoelens bij dit soort lijstjes, omdat je door enkel de hippe vegan tentjes aan te doen ook soort van alles-is-gelijk gevoel krijgt: in die leuke Scandinavisch aandoende plekken weet je soms niet meer of je in Berlijn of in Boekarest zit, en dat is toch ook wel jammer. Niet dat ik het niet snap hoor, en ik doe net hetzelfde (al schakel ik op vakantie in sommige landen soms over van vegan op vegetarisch om wat meer “echt” lokale dingen te kunnen proberen), ook om die vegan plekken te steunen, maar ik vind het altijd jammer dat je hierdoor altijd een beetje van de couleur locale mist.

  1. Snap wat je bedoelt en het is inderdaad zo dat je als je vegan wilt eten ook een beetje in leuke tentjes, je al gauw in hipsterplekken terecht komt die overal ongeveer hetzelfde zijn. Toch lukt het ons op sommige plekken wel heel goed om echt lokaal te eten. Zoals in Portugal, waar we echt Portugese gerechten aten bij een super oud cafe waar alleen maar Portugezen zaten. Super leuk was dat!

 10. Dat lijkt me echt een super leuke manier om op vakantie te gaan, heel anders dan normaal omdat je niks kunt voor bereiden. Ik heb een reisje met srprs.me gelijk op mijn wishlist gezet ;-)
  Boekarest ziet er heel tof uit. Leuk dat jullie zo veel hotspots gevonden hebben.

 11. Een ijssalon met mijn naam en vegan ijs!? Ik MOET naar Boekarest, het is meant to be! Haha, maar even serieus. Het lijkt me echt een bijzondere stad om te bezoeken en als ik het zo zie, zitten er ook een hoop toffe hotspots. Geweldig uitgebreid artikel!

 12. Kleine aanvulling op een mooi verhaal is dat veel ‘gewone’ restaurants (en bakkers, etc.) ook vegetarisch/veganistisch eten hebben. Dat komt voor de Roemeens Orthodoxe Kerk, met vele vasten-dagen. Het vasten-eten moet absoluut dier-vrij zijn!

  1. Klopt! Dat hebben we bij Chocolat gezien! (niet heel veel keuze, maar toch en het stond er inderdaad bij)

 13. Hmmm wat veel lekkere opties zeg! Nooit geweten dat Boekarest zoveel opties heeft. De glazen zien er overigens heel bijzonder uit. Echt totaal iets anders dan dat we ’thuis’ gewend zijn.

 14. Gaaf om over zo’n relatief noet touristische stad zo’n leuke ervaringen te lezen! Staat op het lijstje erbij

 15. Ik kan iedereen aanraden naar Roemenië op vakantie te gaan. Ik kom er al tien jaar en ben nog steeds verliefd op het land. Kijk vooral verder dan Boekarest! Het is een ongelooflijk mooi land en bijna niemand lijkt het te weten. Check deze post om een indruk te krijgen: http://www.boredpanda.com/romania-travel/

  Schitterende bergen, gemoedelijke dorpjes, middeleeuwse stadjes, prachtige architectuur (kastelen, kloosters, kerkjes), supervriendelijke bevolking. Maaien doet men nog met de zeis, en in de dorpen zijn veel mensen nagenoeg zelfvoorzienend. En alles is er (nog) goedkoop. :-) Voor een paar tientjes reis je met de trein het hele land door. Vluchten zijn ook vaak goedkoop. Oh ja, en er zijn heel veel Nederlandse campings (kleine, rustige campings). Hoop dat ik hiermee wat mensen kan overhalen om dit ‘nieuwe’ land te gaan ontdekken! :-)

   1. Kijk eens Groene Meisjes wat er binnenkort in Boekarest staat te gebeuren? Een heus “Veg Fest” op 28 juni!

    “28 Juni “Veg Fest” is de eerste beurs voor vegetariërs en veganisten in Roemenië, met een markt, conferences, workshops en kookdemonstraties.
    Elk weekend in de tuin van het Museum van de Roemeense Boer is een markt van traditionele producten, kunst en antiek te vinden.”

    Zie http://romtour.blogspot.nl/2015/05/festivals-in-juni-in-roemenie.html
    En hier meer info over de locatie/het programma (wel in het Roemeens :)):
    http://www.vinsieu.ro/eveniment/bucuresti/bucuresti/targuri-festivaluri-conferinte-si-seminarii/veg-fest-targul-vegetarienilor/101483/e.html

 16. Leuk verslag! En inderdaad, zoals eerder genoemd, er wonen daar vrij veel mensen die vasten en daarvoor zijn allerlei gerechten die echt helemaal dier-vrij zijn. Verder vind ik het wel jammer dat jullie de cultuur niet zo hebben kunnen ontdekken (waarschijnlijk te weinig tijd voor?) want dit vind ik altijd reuze interessant bij deze landen. Persoonlijk ben ik naar Boedapest, Bratislava en Praag geweest (en Wenen, toch in de buurt maar echt anders haha). Allemaal aanraders! En inderdaad leuk voor je portemonnee.

 17. Wat ziet dat er leuk uit! Dat had ik eerlijk gezegd (zoals de meesten hier) niet meteen verwacht. Zelf zou ik het niet aandurven om een citytrip naar een onbekende locatie te boeken, alhoewel ik het wel een keer heb meegemaakt dat ik op reis ging naar een stad waar ik niet al te hoge verwachtingen van had; Praag! Goedkoop, supergezellig en hele vriendelijke mensen, echt een topreisje! Wat leuk dat jullie zo enthousiast zijn over Boekarest! Lijkt me ook wel de intentie van sprs.me, om mensen positief te verrassen :)

 18. Zo gaaf Roemenië! Ik ben nu drie keer in Roemenië geweest en het is echt by far mijn favoriete Europese bestemming. Heb daar een onwijs lieve Roemeense familie ontmoet waar ik tot op heden nog steeds contact mee heb. Het land vind ik echt prachtig, het eten lekker (en soms niet, maar dat is logisch) en ik ben gek op hun manier van leven. Zo gastvrij en zo lief vaak! Ik moet wel zeggen dat de steden buiten Bucharest mij meer aantrekken dan de hoofdstad zelf!

 19. Leuke post. Ik vind het wel leuk om te lezen hoor, ook al ga ik niet (binnenkort) op reis naar Boekarest.
  Altijd leuk om een stukje van de rest van de wereld te zien! En leuke inspiratie om er ooit eens naartoe te gaan.
  Leuk dat jullie het zo naar je zin hebben gehad :-)

 20. Wat heerlijk om te lezen! Krijg altijd zo’n zin om te reizen als ik jullie verslagjes lees. :-)
  (en krijg er lekker trek van haha)

 21. Tallinn (Estland) is een aanrader! Kijk wel om de dronken finnen heen. Maar het is echt mooi.. Plodiv (Bulgarije) is ook heel leuk en ademd meer sfeer dan Sofia..Ljubljana is klein maar ontzettend sfeervol geen grote kledingwinkels of opzichtelijke toeristen vallen. Tenminste toen ik er was. Praag vond ik vrij druk maar van de gebaande paden af is het zeker net zo mooi.. Geen idee over vegan opties deze bezoeken waren voor mijn tijd als veganist.

 22. Heya!

  Welke optie bij srprs me hebben jullie gebruikt? city of broke?

 23. Ik kom zelf uit Roemenië (geboren in Boekarest ;-)) en woon al 8 jaar in Nederland. Wat leuk om te lezen dat jullie de stad zo tof vonden. Ik mis Boekarest eigenlijk heel vaak. Mijn vriend en ik gaan daar twee keer per jaar naartoe en we zoeken ook altijd de nieuwste leukste tentjes uit. Jammer dat mensen zoveel vooroordelen over Boekarest (en Roemenië in het algemeen) hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *