Hotspots: Sowieso en Loff (Breda)

breda

Afgelopen week bracht ik samen met mijn stagiaire Sam en foodblogger Suus (van Puur Suzanne) een bezoekje aan het immer gezellige Breda. We hadden gehoord dat er een nieuw vega/vegan restaurant was geopend (Loff,) dus je snapt: daar moesten we naartoe. Onderweg kwamen we de gezellige koffiebar Sowieso nog tegen, waar ze zelfs vegan taartjes bleken te hebben, dus logischerwijs moesten we daar eerst een koffiestop maken. Dat resulteerde in een goede fotosessie en twee heel erg leuke adressen om met jullie te delen.

Koffiebar Sowieso

breda

Trouwe lezers van de Groene Meisjes weten alles van mijn diepe liefde voor gezellige koffietentjes. Overal waar ik ben – of dat nou in Nederland of in het buitenland is – ben ik altijd op zoek naar de leukste plekken om een goede latte te drinken. Nou, ook in Breda is dat weer meer dan goed gelukt!

breda breda

 

Koffiebar Sowieso wordt gerund door twee enthousiaste jonge ondernemers, die volgens mij heel goed weten wat ze doen. Dat uit zich in een gezellig en smaakvol interieur, erg goede koffie (van eigen bonen!) en lekkere gebakjes. En het allerbeste? Dat er keuze is uit verschillende soorten plantaardige melk – te weten: kokos, soja, haver en amandel- én dat er gewoon een stuk of vier of vijf vegan taartjes op de kaart staan! WOW. Het komt niet vaak voor dat je bij een niet-vegan restaurant zoveel keuze hebt. Geweldig! Mijn favorieten? De latte met havermelk en de vegan carrotcake. Ontzettend lekker!

Koffiebar Sowieso 
Nieuwstraat 46 Breda
Facebookpagina Sowieso

Loff

breda

Het is eigenlijk behoorlijk beschamend om te bedenken dat we net allerlei vegan gebakjes en koffies achter de kiezen hadden en toen alweer doorgingen naar restaurant Loff, om daar vervolgens uitgebreid te gaan lunchen, maar hey, dat hoort er ook bij hè? Is ook werk ;) We doen dit met liefde voor jullie, zodat we alles uitgebreid getest hebben en we precies weten wat we je wel of niet moeten aanraden.

breda

En Loff kunnen we je van harte aanbevelen, dat is een ding dat zeker is. Wat een prachtig restaurant is dit. Loff is niet alleen 100% vegetarisch (en voor een heel groot deel veganistisch,) maar ook nog eens volledig biologisch. Dubbelop verantwoord eten dus! Dit gloednieuwe buffetrestaurant is gevestigd in een prachtig pand met een tuin, net iets buiten het stadshart van Breda – maar nog steeds op loopafstand van het station. We kunnen ons voorstellen hoe lekker je hier buiten in de tuin kunt zitten, als straks in de lente alle bomen weer blaadjes hebben. Alleen al voor de locatie is dit restaurant de moeite van het bezoeken waard!

breda breda

Maar ook absoluut voor het lekkere eten. Iedere dag worden er twintig gerechten aangeboden – waarvan het grootste gedeelte vegan is, maar voor de liefhebbers zijn er een paar gerechten met kaas, zuivel of ei. Naast de warme en koude gerechtjes zijn er sapjes, soepjes, broodjes en desserts, dus je hoeft niet bang te zijn dat je Loff met trek verlaat. Ik at onder andere heerlijke zuurkool met een tofu worstje, brood met verschillende spreads en gebakken aardappeltjes met heel erg goede veganaise. We konden het niet laten om als dessert de vegan gebakjes van Sharp Sharp (uit Rotterdam!) te proberen. Lekker!

Voor wie in Breda woont: je kunt het eten van Loff zelfs bestellen via Deliveroo, zodat het per fiets bij je thuis wordt bezorgd. Maar toch raden wij je aan om lekker in het restaurant te gaan eten, zodat je alle gerechtjes zelf kunt uitzoeken en je kunt zien hoe mooi het hier is.

Loff
Wilhelminastraat 15, Breda
Facebookpagina Loff

Zin om binnenkort een dagje Breda te doen? Ik zou het zeker doen! Nog los van andere leuke hotspots, heeft de stad ook heel mooie street-art die je vanzelf tegenkomt wanneer je een wandeling door het centrum maakt. En als je met de trein gaat – wat wij natuurlijk aanmoedigen – dan wandel je eerst door een mooi park, voordat je in het centrum aankomt. Kortom: veel plezier binnenkort en geniet van je koffie en een lekkere vegan maaltijd bij Sowieso en Loff! 

Foto’s: Sam van Rij 

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

27 gedachten over “Hotspots: Sowieso en Loff (Breda)

 1. Prachtige foto’s! Dit zijn toevallig ook de 2 plekken waar ik naartoe ging tijdens mijn laatste bezoekje aan Breda. Allebei super leuk!

 2. Breda is niet zo ver van de deur. Ik ga deze adresjes zeker onthouden. :)

  Ik ben helaas nog niet vegan, maar ik werk eraan. Het grote probleem is dat ik een noten allergie heb en soja (melk/tofu) niet goed kan verdragen.
  Dus het is nog wat zoekwerk. Vooral als ik buitenhuis wil eten.

  1. Dat kan ik me voorstellen inderdaad, maar bij beide adressen kun je dan goede terecht, want bij Sowieso hebben ze ook taartjes zonder noten en soja en de koffie kan dus met havermelk. En bij Loff hebben ze ook altijd veel opties, dus dat zou ook moeten lukken daar. (plus er staat bij ieder gerecht precies aangegeven wat er in zit) Proberen waard dus! :)

 3. Ohh heel leuk! Loff is destijds opgericht door Marion Pluimes waar ik les van heb gehad. Dus ik snap dat het daar lekker was :-)!

 4. Hmmmm wat ziet dat er heerlijk uit! Bij allebei! Ik vind het zo ontzettend leuk dat al die ‘gekke’ dingen steeds meer geaccepteerd worden! Ik weet nog dat ik als klein meisje vriendinnetjes te eten kreeg en mijn moeder linzen maakte, dan trokken die meisjes hun neus er voor op; ze hadden geen idee wat dat was. Net zoals met veel en veel meer producten, denk aan hummus of avocado’s…. Het maakt me zo blij dat dat nu normaal is, iedereen het eet en het in super veel restaurants op de kaart staat :)

  1. Zeker weten :) Ben ik ook heel blij mee. Hoe normaler het wordt, hoe meer keuze er is!

 5. Leuke adresjes! Vooral dat koffietentje ziet er heel gezellig uit. Wat tof dat ze daar zo veel soorten plantaardige melk aanbieden, dat zie je niet vaak!

  1. Goed he! Ik was ook helemaal verbaasd. Er zijn (zelfs in de Randstad) echt nog te veel tentjes die alleen maar sojamelk aanbieden. Ik vind dat het tijd wordt voor wat meer keuze :) (daarbij komt: veel mensen willen of kunnen geen soja gebruiken)

 6. Wat ziet het eten er lekker uit Ik ben nog nooit in Breda geweest, maar nu moet ik er wel heen! Zeker naar Sowieso. Ik wil alle taartjes uitproberen!

  1. Zeker doen! Breda is zeker de moeite waard, ook nog voor andere leuke adressen. Veel plezier!

 7. Sowieso en Loff zijn inderdaad de pareltjes van Breda! De volgende keer moeten jullie ook om de hoek komen kijken hoor, bij lunchroom Sunshine. Daar voel je je, net als bij Sowieso, direct thuis. Zulke lieve mensen allemaal.

  Echt heel leuk om te lezen dat jullie hier zijn geweest, ik had vanuit m’n raam kunnen zwaaien ^^

 8. Wat leuk, ik woon in Breda en wilde vanavond eten afhalen bij Loff! Nu weet ik zeker dat ik dat moet doen ;)

 9. Oh zo jammer dat ik helemaal in Groningen woon.
  Dit klinkt zo heerlijk knus en gezellig. Bedankt voor de tip!

 10. Ziet er leuk uit.. Maar geld opdoen aan je te laten serveren is niet echt mijn ding ? ik hou ervan alles zelf te maken /doen ?

 11. Ik ben erg benieuwd naar Loff, al ben ik het niet mee eens dat zij op hun website over “nieuw concept” spreken. Nieuw voor Breda, daar ben ik het mee eens, maar in my opinion is LOFF net zoiets als Spirit in Rotterdam & Amsterdam, ook het buffetconcept met betaling op gewicht. Het is voor mij niet zo ver reizen, dus ik ga het spoedig bezoeken.

 12. Ik ga binnenkort weer naar Breda en ga dan zeker weten hier naar toe! Thnx weer voor de fijne tips :)

 13. Wat een ontzettend leuke tips! Als ik een keertje in Breda ben ga ik daar zeker een kijkje nemen

 14. Sowieso lijkt me heel gezellig. Persoonlijk vind ik Loff heeeeel erg duur!!!! Het betalen op gewicht vind ik echt een slecht idee zo betaalde je voor ‘yoghurt’ gewoon bizar veel. Ga er echt niet meer heen. Maak ik liever zelf een lekkere lunch thuis.

 15. Rya en Paul van Hulten schreef:

  Als zeventigers voor het eerst hier gegeten, en wat hebben we gesmuld. De diversiteit en de kleurrijkheid van de gerechten, zijn een ware streling voor oog en mond.
  Het was de eerste keer hier, doch zeker niet de laatste…ik ben blij, dat jullie een doorstart gemaakt hebben.
  Als hobbykok wil ik de diverse gerechten zeker ook thuis proberen. Chapeau!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *