Hotspots: Vegan Burgers

GroeneLunchArq37

Waar eet je de lekkerste vegan burgers? We zetten de beste adressen voor je op een rij.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Onze nummer 1 vegan burger is (en blijft voorlopig) de Dutch Weedburger. Het is iedere keer een feestje om deze burger te eten, waar we dat ook doen. Maar het állerlekkerste eten we hem bij van de Buurt. Hier wordt de burger geserveerd op een bruin broodje, met plakken zure komkommer en lekkere aardappelfrieten. Onze ultieme guilty pleasure!

Gerard Callenburgstraat 1, Amsterdam

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Bij Arq Veggiefood kunnen ze er ook wat van met de Dutch Weedburger. Wat een plaatje hè? Je krijgt er gewoon spontaan zin in, alleen al door naar de foto te kijken.

Nieuwe Binnenweg 244, Rotterdam

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

De prijs voor de burgertent met de meest originele naam gaat naar Burgertrut in Rotterdam. De ‘Kryptonite’ is weliswaar de enige vegan burger op de kaart, maar deze is dan ook zeker de moeite waard. (trouwens, de vegan kapsalon is ook een aanrader.) Daarbij komt dat Burgertrut gewoon een ontzettend toffe hotspot in de Witte de Withstraat is, dus als je dan toch in Rotterdam bent…

Boomgaardstraat 71, Rotterdam 

IMG_5790-768x1024

Het is maar een klein burgertje (hij kost ook maar 4 euro) mar toch willen we hem noemen. De tofu-slider van De Goudvis Club. Bestel er maar gewoon twee, want hij is te lekker om er maar eentje van te eten!

Spuistraat 4, Amsterdam

IMG_60892

Het is een eindje weg, maar dan heb je ook wat: bij Let It Be in Berlijn (Neukölln) eet je de lekkerste vegan burgers. In allerlei soorten en maten en er zijn ook genoeg glutenvrije opties. We LOVE Let It Be.

Treptowerstr. 90, 12059 Berlijn – Neukölln

Helaas zijn er nog niet héél veel plekken waar je terecht kan voor een vegan burger. Soms worden wij heel enthousiast als we een veggie burger op de kaart zien staan, maar dan blijkt er toch weer ei of kaas in te zitten. Helaas! Misschien ken jij nog meer leuke plekken waar je in Nederland of België wél terecht kan voor een vegan burger? We horen het heel graag van je!

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

29 gedachten over “Hotspots: Vegan Burgers

 1. Ziet er goed uit. Ik wou dat ik in Groningen ergens een weedburger kon halen. Bij Wereldburgers in Groningen kunnen ze de portobelloburger veganiseren, dat is tenminste iets. :P

 2. Bij ons natuurlijk! de inmiddels beruchte en beroemde Vegan PIEN-burger! St.Janstraat 24 te Breda…het mooie Brabant:)

  Dames, hopelijk tot schnell!:D

 3. Ik heb woensdag voor het eerst de Dutch Weed Burger gegeten, ik vond hem erg lekker! Bij Van de Buurt… Maar dat was volgens mij wel het ‘echte’ broodje, verrijkt met chlorella, dus niet de bruine op de foto. Vond vooral het broodje erg lekker!

  1. Klopt, op dat moment waren de ‘echte broodjes op. Die zijn wel het lekkerst! We loooove the dutch weedburger!

 4. Ds burgertrut is verhuisd naar Hang 5, bij Blaak! En de kaart wisselt ook af en toe! Nu staat de Vegan Dushi volgens mij nu op de kaart.
  En de vegan kapsalon is inderdaad geweldig!

  Leuk artikel :)

 5. Bij Wereld van Jansje in Haarlem hebben ze een vegan pompoenburger :)

  1. ahhh je hebt me zo blij gemaakt met deze comment . Ik woon in Haarlem en ben al tijden of zoek naar leuke vegan opties yey. Nu spreek ik maar standaard af bij de bagels and beans omdat ik weet dat ik daar wat kan eten.

   xx

 6. Leuk artikel!! Ik heb laatst bij t’ oostpoortje in Amsterdam oost de dutch weedburger gegeten! En ik heb gehoord dat er op het Waterlooplein (dins-zat) een vegetarische snackkar staat met ook vegan opties! Dus daar wil ik nog binnenkort heen. Die van de goudvisclub is zo lekker (hongerrrrr)

  1. Ja kopt, bij ’t Oostpoortje! ZO FIJN- want dichtbij :)

 7. Lekkermakend… Iemand tips voor een vegetarische snelle hap in Eindhoven?

  1. Vega, maar niet vegan: Ons op Kerkstraat 16. Ze staan wel open voor dieetwensen, dus als je van tevoren belt kunnen ze vast iets voor je regelen!

 8. Hi,

  tijdens mijn vakantie in Scheveningen (waar ik alleen op pad was, thanks voor het Barcelona artikel, gaf me goeie moed) ben ik wezen eten bij Burgerz. De burger die ik had was chili bean en best pittig maar wel oké. Trouwens mijn eerste reactie, maar volg jullie al lange tijd en kijk elke dag even.

 9. Bij de vegetarische snackbar in Den Haag bij hollands spoor heb je ook de heerlijkste veganistische burgers, snacks en kapsalon!

 10. Bij Nurks in Haarlem en Parkcafe Groen in. hoofddorp verkopen ze ook weedburger :)

 11. Hier en Nu, nieuw vega(n)tentje in Breda, heeft ook de Dutch Weed Burger op de kaart staan!

 12. ik stimuleer ABSOLUUT geen vleeseterij, maar toen ik met mijn carnivoor darling een keer meeging naar The Butcher op de Albert Cuyp, bleek dat ze een héérlijke veggieburger hadden :) Dit was een aardappel groenten patti zoals ze dat noemen, very yum! Ook geen kaas erbij. Wel hebben ze grof gesneden friet die er ook prima bij pastte. Ook al voelde ik me compleet fout door de koe in het uitstalraam… de veggie optie is goed :)

  1. Oh wat tof om te horen! Het is dan misschien niet de eerste hotspot waar je als veggie aan denkt, maar wel heel fijn dat ze rekening met ‘ons’ houden!

 13. Jettie’s in Haarlem heeft een paar dagen geleden een vegan burger op de kaart gezet!

 14. Burgertrut heeft de vegan dushi en een vegetarische Japanse wasabi burger die op verzoek vegan gemaakt kan worden.
  Maar op 1 staat natuurlijk TDWD!

 15. Het Stedelijk Museum heeft ook een vegetarisch Weedburger op het menu, wel voor 17 euro .
  Uit lupine gekweekt in een zijarm van de Schelde .
  Toen mijn metgezel dat hoorde, wilde hij iets anders eten.
  Als Belg weet hij hoe vervuild de Schelde is.
  Toch smaakte het goed .
  Caspar Kubatsch

 16. Ik heb bij brouwerij Troost in Amsterdam echt een heeerlijke vegan burger gegeten :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *