How to: bekende kringloop items stylen

Eigenlijk heb ik altijd van retro en vintage spullen en kleding gehouden. Ik was altijd al geïnteresseerd in de ‘oude rommel’ van mijn opa en oma en ik verzamelde al vroeg antiek bloemetjesservies (met de intentie om later een theetuin te beginnen, maar dit terzijde.) Kleding ben ik pas wat later vintage gaan kopen, maar sinds ik dat heb ontdekt een paar jaar geleden, wil ik ook echt niet meer anders. Mijn liefde voor een retro en/of vintage interieur gaat misschien nog wel verder dan de liefde voor deze kleding. Na mijn bezoek aan Bakeliet zit ik weer vol met ideetjes. Er gaat zoveel sfeer van deze spullen en meubels uit, daar wil je toch het liefst je hele huis mee vol zetten?

De beste spullen scoren wij gewoon bij de kringloop. We krijgen regelmatig reacties als “ik vind nooit iets leuks bij de kringloop! hoe doen jullie dat toch?!” De kunst is, denken wij, om alle tijd te nemen om door een kringloopwinkel, of over een vlooienmarkt, te wandelen. Loop alle schappen langs, pak dingen op en bekijk de spullen kritisch. Ook kan het helpen om iets specifieks te zoeken. In iedere kringloopwinkel staan uiteindelijk ongeveer dezelfde spullen. En dat betekent: 80 procent meuk, 20 procent schatten. Die schatten moet je zien te vinden. Als je nou weet: ik zoek een mooi retro kastje dat er ongeveer zo en zo uit moet zien, dan zoekt dat al wat makkelijker.

Vandaag laten we je twee verschillende items zien die op Marktplaats, in iedere kringloopwinkel of op de rommelmarkt te vinden zijn: een letterbak en vintage koffers. Ook laten we je zien hoe je deze items kan stylen. Want die spullen kopen is 1, maar er iets leuks van maken in je huis is een tweede.

Voordat we beginnen: 1 tip. Streef je naar een 100% geslaagd retro/vintage sfeertje in je huis? Investeer in leuk behang. Een goed behangen muurtje maakt echt een enorm verschil in je huis. Swiet.be heeft bijvoorbeeld heel leuk retro behang. Of wat dacht je van FunkyWalls.be? Genoeg keuze!

Koffers

IMG_0298_zps4ff92990

Naast de bank, alsof iemand hem zo komt oppakken en ermee op reis zal gaan. Trouwens, soortgelijke kussens, zoals deze die je op de bank ziet liggen, komen we ook regelmatig tegen bij de kringloop. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Opgestapeld, met iets erop. In dit geval bovenop een kast. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Of gebruikt als tafeltje/kastje. Ook weer met een wereldbol erop. Koffers en wereldbollen, dat is een goede match, zo is gebleken. 

Bij iedere kringloopwinkel liggen koffers. Een mooie koffer kan wel rond de tien euro kosten, maar je hebt ze ook goedkoper. Op Marktplaats komen we koffers tussen de 15 en 35 euro tegen. Natuurlijk worden er ook heel dure exemplaren aangeboden, maar we adviseren je om hier niet in te trappen ;)

Letterbakken

P2033747_zps9fa8a119

Een heel groot exemplaar, met hier en daar wat schattige beeldjes erin. 

IMG_0435_zpsc3076176

Of een wat kleiner formaat, met wat minder spulletjes erin, voor de mensen die niet zo van prullaria houden. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Of wat denk je van dit exemplaar? Groot, wit geverfd en in de lengte opgehangen. Lekker vol met allemaal ’troepjes.’

Een letterbak koop je op Marktplaats voor rond de €25. Bij kringloopwinkels hebben we ze wel eens goedkoper gezien, maar dan waren ze niet altijd in al te beste staat. We denken dus dat iets tussen de 20 en 25 euro een redelijke prijs is, zeker voor een groot formaat.

Bovenstaande foto’s zijn afkomstig uit eerder verschenen ‘Tweedehandsliefde in Huis’ artikelen. Op dit moment hebben we helaas de tijd niet om bij mensen op bezoek te gaan, maar over een tijdje hopen we dit wel weer te gaan doen! Tot die tijd kan je jezelf vermaken met alle dertien artikelen die er in deze reeks zijn verschenen. Veel leesplezier!

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

25 gedachten over “How to: bekende kringloop items stylen

 1. Letterbakken zijn zo fijn! Ik heb er twee. Een heeft maar een aantal vakken en die zijn zeshoekig, als een honingraat. De ander is groot en nog lang niet vol. Daardoor heb ik altijd en missie in de kringloop: kleine prulletjes zoeken.

 2. Pas geleden had ik het geluk een letterbak voor 1 euro te scoren bij de kringloop. Ik moest hem van mezelf alleen nog wit schilderen. Meteen een kringlooptip: Goed Bezig in Nijkerk. Hartstikke leuke spulletjes voor een laag bedrag. En daar bijna tegenover zit gelijk nóg een kringloop, voor als je bij een nog niet verzadigd bent.

 3. Inderdaad,… de kringloop is echt super om dingen te kopen en dan te restylen, ..onze woning is grotensdeels zo ingericht en heel vaak horen wij, wat leuk allemaal…tja het is een kwestie van veel geduld hebben om bepaalde items te krijgen….behoorlijk wat creativiteit aan de dag leggen en soms ook opnieuw beginnen…

  Heerlijk om dit soort blogs te lezen..
  Groetjes Petra

 4. Leuke tips! Ik heb thuis zelf drie letterbakken die ik ooit bij de kringloop gekocht had. Ze zijn gevuld met fossielen en mooie stenen, die verzamelde ik vroeger.

 5. Zo leuk! Ik houuuu van de Kringloopwinkel en vlooienmarkten :) weet van mezelf dat als ik eigenlijk “geen tijd” heb ik net zo goed de kringloopwinkel over kan slaan, want de tijd nemen om mooie schatten te vinden is belangrijk!
  Heb inmiddels een behoorlijke verzameling koffers.. stuk of acht, oeps.

  1. Wow, dat klinkt indrukwekkend! En wat doe je allemaal met die koffers?

   1. Nou soms weet ik even niet wat ik er mee moet haha, ik heb er twee beneden staan ter decoratie, drie op elkaar gestapeld op de kledingkast (deze vind ik het leukst, al mijn tassen zitten erin) eentje in de gang (met schoenen), eentje in het berghok (de ‘dramakoffer’ die ik gebruik op school tijdens dramalessen) en eentje naast ons bed (met boeken). Vriendlief heeft me verboden nog meer koffers te verzamelen haha. Maar ik geef hem geen ongelijk ;)

 6. Leuke ideetjes! Ik vind zelf zo’n vintage uitstraling heel tof, die koffers geven ook echt zo’n ‘gezellige’ feeling in het huis ofzo.. :)

 7. Ik heb over de jaren een heel stel oude scheepskoffers (steamer trunks) bij elkaar gescharreld, allemaal met houten biezen of leren riemen er omheen, ZO mooi.
  Sommige zijn van buiten met dun metaal (blik, denk ik) bekleed, en ze zijn van binnen allemaal afgewerkt met behangselpapier.
  Ze zijn allemaal in gebruik, en staan decoratief rond in de huiskamer, slaapkamer EN op de gang en het overloopje. Ik zou eigenlijk een paar oude hoededozen moeten kopen om erbovenop te zetten…

 8. Leuk! Ik hou van vintage.
  Ben wel zelf meer van de moderne design stukken met een retro toets.
  En ben ook niet zo van de prullaria :)
  Al dat afstoppen pfieww.

  1. hahaha ja dat is het nadeel! ik ben zelf ook minder van de frutseltjes de laatste tijd. Ga liever op zoek naar echt mooie retro stukken. Vind het ook een uitdaging om deze te vinden!

 9. Ik heb de eerste keer nog meegemaakt en sla deze keer de letterbakkenrage even over, je moet nooit (te veel) in herhaling vallen. :P

 10. Hé hallo meiden… ik kon net even op jullie site koekeloeren en wat een ontzettend leuk plekje hier!
  Ik ben dol op kringloopwinkels, of eigenlijk op toffe goedkope vintage topstukken scoren voor in mijn huis! Heerlijk mijn eigen kleine groene kringloop museum…
  Ik ben onlangs gestart met bloggen en ben daarom een beetje aan het rondkijken in bloggersland. Leuk dat ik jullie ben tegengekomen! Ik ga nog even verder neuzen op de website en kom later zeker weer eventjes terug! Lieve groetjes…

  1. Leuk om te horen!! en dankjewel voor je compliment :)

 11. Wow, wat een leuke ideeën! Ik heb laatst ook een letterbak geshopt in de kringloop en ben er zo blij mee. Maar nu ik die witte versie zie, ga ik ‘m misschien toch maar schilderen. Liefs, Eva van Tweede Liefde Blog

 12. Ik vind huizen waarin mensen dingen uit de kringloop gebruiken vaak erg leuk, lekker origineel en bijzonder. Laatst heb ik zelf een koffer gekocht, nog even zien wat ik er precies mee wil gaan doen:)Letterbakken zie je best vaak bij de kringloop, heb zelf een grote gekocht voor 1,50. Kun je echt super veel mee! Bewaar er zelf mijn nagellak collectie in.

 13. Even een vraagje: Heb een allerschattigst vintage bruin koffertje gekocht, maar is van binnen nogal vies.
  Nu wil ik het eigenlijk graag opnieuw beplakken met behang van binnen, maar heb dit nog nooit gedaan; dus mijn vraag is, heeft iemand tips?
  Bedankt alvast!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *