HOW TO SURVIVE THE VEGAN LIFE

Zenuwslopende vragen en tenenkrommende opmerkingen.
Hoe te reageren? De Groene Meisjes geven u tips.

# ‘’Maar dan kan je toch helemaal niks meer eten?’’
Deze vraag komt het beste uit als je net een rijkelijk belegd vegan broodje humus met groente zit te eten.
Antwoord met volle mond: ‘’Nee, inderdaad. Ik kan niks meer eten.’’
Kijk begripvol. Knik. Vergeet niet je eten door te slikken.

# ‘’Denk je echt een verschil te maken hiermee?’’
Natuurlijk zou je nu een prachtig citaat uit ‘’Dieren Eten’’ van Jonathan Safran Foer kunnen aanhalen. [Misschien zou iedere veggie dit boek ten alle tijden bij zich moeten hebben.] Je zou jezelf kunnen uitputten in verhalen over de bio-industrie en ‘verbeter de wereld, begin bij jezelf’ moralen. Maar het beste zou je deze vraag kunnen beantwoorden met een eenvoudig doch helder: ‘Ja’.

# in de categorie domme vragen: ‘’Dus je eet veganistisch. Maar eet je dan wel gewoon vis?’’
Op deze vraag hoef je van ons gewoon geen antwoord te geven. [als je pech hebt, is de volgende vraag: maar een vis is toch officieel geen dier? Ook hierop hoef je van ons geen antwoord te geven]

# ‘’Ik eet ook heel weinig vlees. Alleen kip en gehakt. En soms een frikadel. Maar meer niet. Hoor.’’
Haal diep adem en zucht hoorbaar.

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

4 gedachten over “HOW TO SURVIVE THE VEGAN LIFE

  1. Zo herkenbaar. Ik moet het op mijn werk niet zeggen als ik een keertje moe ben,dan wordt er meteen gezegd: moet je maar vlees eten!
    Als ik met ze uit eten ga houdt iedereen in de gaten wat ik nou eet en wordt er constant gevraagd of het wel echt lekker is. Ik ben wel een heel appart geval en ze vinden het duidelijk allemaal nogal overdreven, vooral als ik zeg dat ik liever ook geen zuivel en eieren eet. Maar ik ga gewoon door,
    net als de groene meisjes!

    1. Go Marina! Je krijgt soms echt idiote dingen te horen, of heel vreemde vragen naar je hoofd. Niks van aan trekken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *