How To: vegan hotspots vinden

Als wij ergens een restaurantje of winkel ontdekken die wij de moeite waard vinden, delen we dat graag met jullie door middel van een foto en een berichtje op Instagram, Twitter of Facebook. Vaak krijgen we na het plaatsen van zo’n foto de vraag van onze lezers: “Hoe komen jullie toch altijd aan die goede (vegan) hotspots?” Het antwoord is: door altijd op zoek te zijn! Nu is het natuurlijk ook wel zo dat wij, doordat we bloggen, al snel getipt worden voor de leukste plekken. Maar ook als we geen tips krijgen, zijn we zelf actief op zoek. We vertellen jullie vandaag hoe wij aan de beste hotspots komen!

Dit is de veggiemap, gemaakt door Happy Cow, van New York en omgeving. Can you tell waarom wij hier zo ontzettend graag naartoe willen?!

1. Als we naar het buitenland gaan, checken we ALTIJD de website Happy Cow om alle vegan restaurants op de desbetreffende locatie te vinden. Dit kan zowel voor steden als voor de gebieden rondom steden. Handig voor als je een roadtrip maakt! Op Happy Cow lees je waar je het restaurant kan vinden, wat je er zoal kan eten (vaak zit er een link naar de website van het restaurant in) en meestal lees je ook nog wat recensies van mensen die er al geweest zijn. Ideaal! Het leuke van het zoeken naar restaurantjes via Happy Cow is dat je vaak op heel onverwachte plekken, soms buiten het centrum van een stad, terecht komt. En geloof ons, daar kon je wel eens de tofste, nog niet ontdekte, hotspots aantreffen. Zo kwamen wij bijvoorbeeld bij ‘Lekker Gec’ in Gent uit en hier hebben we zeker geen spijt van gekregen!

2. Check (vegan) blogs. Dit geldt zowel voor het zoeken naar restaurantjes (of winkels) in Nederland en daar buiten. Google: “vegan restaurant – stad – blog” en je vindt ongetwijfeld één of twee blogs die er iets over hebben geschreven. Het fijne is dat je dan vaak ook foto’s te zien krijgt en natuurlijk de ervaring van de blogger kan checken!

3. Plaats een oproepje op Twitter of Facebook. Vraag bijvoorbeeld: “Wie kent er een leuk #restaurant waar ik goed #vegan kan eten in #Maastricht?” Wedden dat er reacties komen? Ik testte het even uit en jahoor: daar stroomden de reacties binnen. De uitslag? Ik moét echt naar de ‘Loving Hut.’ Nou, ideaal! Dan weet ik dat voor als ik naar Maastricht ga. Het fijne van Facebook en Twitter is dat je heel veel mensen bereikt, omdat iedereen weer zijn eigen netwerk heeft. Dus zijn jouw vrienden niet zo bekend in de veganwereld? Misschien (bijvoorbeeld) de collega’s van je vrienden wel!

4. Schrijf je in op Groupon en meld je aan voor de aanbiedingen van een aantal steden. Je zou het misschien niet denken, maar op Groupon komen vaak echt leuke deals voorbij. Zo vind je in de categorie ‘Gezond en duurzaam eten’ en ‘Biologisch eten’ misschien wel heel leuke biologische restaurants in je eigen stad, die je nog niet eens kende! Over het algemeen kan je bij een biologisch restaurant goed vega of vegan eten, dus dat kan zeker de moeite waard zijn.

5. Zorg dat je omgeving weet dat je altijd openstaat voor leuke tips. Onze vrienden weten inmiddels allemaal (dat is ook niet zo gek, gezien we er iedere dag over schrijven) dat wij altijd onze oren en ogen open hebben voor toffe nieuwe plekken in Amsterdam en daar buiten. Het gebeurt bijna wekelijks dat we een whatsappje met foto, een facebookbericht of email krijgen met “Hier moeten jullie écht naartoe!” Dat vinden wij echt te gek. Op deze manier ontdekken we regelmatig plekken die we zelf anders nooit ontdekt zouden hebben.

De hotspots die wij al voor je verzameld hebben vind je hier!

We hopen dat jullie met deze tips aan de slag kunnen en dat jullie net zoveel plezier aan het ontdekken van hotspots zullen beleven als dat wij dat doen!

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

8 gedachten over “How To: vegan hotspots vinden

 1. Dank voor de tips. Nog twee tips voor jullie: ik ben een tijdje terug in Haarlem geweest bij Jetties. Ook een aanrader! (http://www.jetties.eu/) En ook Kalasa Kitchen in Amersfoort is een aanrader. Heel klein eettentje met mini winkeltje, maar veel lekkers te koop! Bijvoorbeeld de vegan brownies. Om je vingers bij af te likken! :-D (http://kalasa.nl/)

 2. Thanks voor de tips! Ik heb afgelopen week op jullie blog gezocht naar vegan restaurantjes in den haag en scheveningen. En kwam terecht bij Baklust, super leuk plekje!

 3. Ik kwam pas deze nieuwe site tegen: http://www.veganfoodiseverywhere.com/

  Het handige van deze site is, dat je in principe iedere vegan-maaltijd die je ergens vindt kunt invoeren, ook als het restaurant verder helemaal niet vegan-vriendelijk is (in tegenstelling to Happy Cow, waar best strenge regels zijn wat betreft de restaurants die vermeld mogen worden). Ook kun je hier meteen zien wat voor soort maaltijden er geserveerd worden. Helaas staat er voor Nederland nog bijna niets op, maar daar kunnen we natuurlijk zelf verandering in brengen!

 4. Goede tip! Ik zag onlangs bij toeval een vegan restaurant hier in de stad. Hoewel ik zelf niet vegan ben/eet wil ik er binnenkort wel eens heen voor een testje.

 5. Jullie vroegen me een poosje terug hoe het staat met veganisme hier in Canada. Ik had geen idee, dus ik ben even gaan Googlen:
  Hier in Kelowna 400 km ten oosten van Vancouver aan de Westkust (pop. 125.000) is er 1 vegan restaurant (daar had ik nooit van gehoord; ik zal het gauw gaan proberen), en in Vancouver (pop. 603.000) hebben ze 9 vegan, en een heleboel vegan-friendly eetgelegenheden. Treurig weinig dus.
  In Toronto aan de Oostkust (pop. 5,500.000) hebben ze er bendes, maar ook bijna allemaal vegan/veg. Maar dat is helaas 4.000 km hiervandaan! Ja, Canada is een groot land. :)

 6. Ik wilde altijd al graag naar NY. En nu weet ik 100% zeker dat ik me niet druk hoef te maken over restaurants waar ik kan eten :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *