Hummus, Kek en Groene Vingers – Delft

delft1

Afgelopen vrijdag ging ik spontaan met mijn nicht Hannah naar Delft. We hadden niet echt een plan en soms merk je dat dat ook eigenlijk het beste is. We belandden namelijk bij een paar heel leuke tentjes. We waren enthousiast over deze adressen en ik maakte wat telefoonfoto’s, dus ik besloot er maar meteen een blogje van te maken, zodat jullie er ook iets aan hebben. Mocht je nou binnenkort een middagje (of maak er gerust een hele dag van, want er is genoeg te beleven,) naar Delft gaan, sla deze adressen dan zeker niet over!

Koffiebar Kek

delft4

Natuurlijk begin je zo’n middag met koffie. En afgaand op wat we op Instagram voorbij zagen komen, kon dat bijna niet anders dan bij Kek. Dit is misschien wel de hipste plek van Delft, op dit moment? Je drinkt er allerlei ‘ingewikkelde’ koffies (ik ken iemand die al dit soort speciale koffies ‘banana-caramel-discodip-lattes’ noemt en dat volgens mij allemaal heel erge onzin vindt, dus zij moet hier zeker nooit naartoe,) en je eet er taartjes die er echt veel te lekker uitzien. Niet alles is vegan, maar er zijn zeker opties. Ik bedoel, ik at er een vegan donut. Die eet je in New York, Berlijn en Amsterdam – en aan dat lijstje kunnen we nu ook Delft toevoegen. Deze stad is zijn tijd ver vooruit, ik zeg het je. Ik weet niet waarom, maar ik heb nu opeens een visioen van hoe tof het zou zijn als ik een Delfts Blauw bord met een vegan donut erop geschilderd aan de muur zou hebben, maar zeg het gerust als je vindt dat ik nu overdrijf.

Kek is niet alleen als je zin hebt om te eten of te drinken, maar ook als je op zoek bent naar een leuk cadeautje, bijvoorbeeld voor jezelf. Hannah en ik kochten er veel te hippe coffee-to-go-bekers van het merk Paul Green, uit Australië. De eigenaresse van Kek Is namelijk een paar maanden op reis geweest, onder andere naar Australië, en heeft daar allerlei leuks ontdekt. Zo ook deze bekers, die ze met trots introduceert in Nederland. Ze is het eerste verkoopadres, dus je weet nu waar je moet zijn als je net zo cool zou willen zijn als Hannah en ik. Bedank me later maar.

Koffiebar Kek  
Voldersgracht 27, Delft
Facebook Kek 

Groene Vingers

delft3

Ik vind dat als je nog niet weet dat ik een echt plantenmeisje ben, je mijn blog per direct zou moeten verlaten. Niet echt, natuurlijk, maar wat ik maar wil zeggen is dat je dan nooit heel goed hebt opgelet. Ok, voor die mensen, ik vergeef het jullie en ik herhaal het nog één keer: ik hou echt heel erg veel van planten. En als er een plantenwinkel is ergens, dan moet ik er naartoe. Had ik even geluk dat we Groene Vingers in Delft tegenkwamen.

Lang verhaal kort: Groene Vingers staat van voren tot achter vol met planten, vazen, plantenbakken en andere plantgerelateerde items. Ik zeg eerlijk dat ik sommige dingen wat aan de prijze kant vind, maar ik zeg ook eerlijk dat ik vaak gek genoeg ben om dat geld er toch uit te geven in een winkel als deze. Dus ook dit keer deed ik dat. Ik kocht een plantenpotje dat matcht met mijn nieuwe dekbedovertrek en daarin moest ook een nieuwe plant, want ja, die heb ik nog niet genoeg. Ik heb me verder wel ingehouden, hoor. Maar doe dat vooral niet, als je Groene Vingers bezoekt. Ze hebben echt heel mooie dingen en het blijft een feit dat je gewoon niet genoeg planten in huis (of op je balkon/in je tuin) kunt hebben.

Fun fact: ik kan de naam ‘Groene Vingers’ niet lezen zonder mijn adem een beetje in te houden. Maar dat komt doordat er de afgelopen jaren ontzettend veel mensen zijn geweest die dachten dat het grappig zou zijn om een grap te maken over mijn geaardheid, in combinatie met mijn interesse in duurzaamheid. Mijn god, sommige mensen lachen zo snel om iets. Ik heb daar bijna bewondering voor.

Groene Vingers 
Burgwal 23, Delft
Facebook Groene Vingers

Hummus

delft2

Om de dag goed af te sluiten, streken we neer op de fijne, lichtroze bank bij Hummus. Hannah dook meteen op de website van Wehkamp, omdat ze per direct besloot de bank te willen kopen – en ik wist toevallig dat deze van Wehkamp is, want ik heb de bank ook, maar dan in het okergeel. Leer uw blogger kennen. We zaten daar lekker, een beetje uitkijkend over het water, waar zwanen ronddobberen. Delft is echt zo gek nog niet.

Sowieso niet, want hallo, er zit een hummusrestaurant. En het heet ook gewoon ‘Hummus’ en daar scoor je echt punten mee, bij mij. Ik zou willen dat we in Rotterdam een hummusrestaurant hadden. Gelukkig is Delft dichtbij.

Ik kan een hoop over Hummus zeggen. Bijvoorbeeld dat het interieur fantastisch is. Plants on pink, alles. En de eigenaren zijn ontzettend vriendelijk – je kunt gewoon zien dat het een leuk stel is. Jaloersmakend leuk wel, vonden Hannah en ik. Maar wat ik vooral kwijt wil is: eet alsjeblieft de zoete aardappelfriet met vegan mayonaise. En drink de huisgemaakte frambozen-rozenlimonade. En natuurlijk bestel je dan ook nog hummus, maar dat is wat mij betreft vanzelfsprekend.

Hummus 
Molslaan 39, Delft
Facebook Hummus 

Ik doe echt mijn best om een goede Delftfluencer te zijn, ik hoop dat jullie het waarderen. Delft is echt best wel leuk. Er zijn zelfs nog meer leuke adressen, die je kunt vinden door de zoekfunctie van mijn blog te gebruiken. Je kunt ook denken: ik laat dat even voor wat het is, en ik ga zelf op pad. Is ook leuk om te doen, ik doe dat zelf ook graag. In elk geval veel plezier en laat me weten wat je ervan vond!

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

15 gedachten over “Hummus, Kek en Groene Vingers – Delft

 1. Ik ben nog nooit in Delft geweest, maar na deze blog krijg ik er wel heel veel zin in ! Wat een mooie en verleidelijke foto’s ook !

 2. Terug naar Delft en weer eens een dag op stap!
  Vind btw je gedachte over een Delfsblauw bordje met donut totaal geen slecht idee. Wel een glazuurkleur die dan past bij je dekbed en je nieuwe plantenpot :)
  Groetjes,
  Dana

 3. Zo leuk, ik woon in Delft en ik voel me nu een beetje verbonden met jou omdat ik vorige week ook een vegan donut bij Kek heb gegeten, hihi ;)

  Ik kan je echt nog The Living aanraden (Asvest 6 geloof ik), de super kleine variant van Spirit, maar net zo lekker! En hele leuke eigenaren.

 4. Leuk dat je het zo naar je zin hebt gehad in Delft 😄 Overigens, KEK serveert niet alleen van die ingewikkelde hippe koffie’s hoor ;) Ook simpele, maar kwalitatief goede espresso’s, capuccino’s, cortado’s enz. Daar hechten ze veel (meer) waarde aan (weet ik omdat mijn zusje er werkt).

 5. Mijn broertje gaat na de zomer in Delft studeren en heb hem na het zien van de vegan donuts meteen verteld dat hij daar ASAP moet gaan wonen. Die Groene Vingers grap is wel ontzettend stom zeg, en ik kan ook om een hoop lachen.

 6. Ik ben nog nooit in Delft geweest, maar mijn interesse is in ieder geval gewekt. Also: hierrr met die zoete aardappelfriet!

 7. Echt zo toevallig dat je net nu deze toffe hotspots deelt, mijn vriend begint nu namelijk met zijn studie in Delft. In andere woorden, waarschijnlijk meer dan genoeg gelegenheid om deze toffe plekjes te gaan ontdekken en de andere toffe plekjes! Oh en leuk artikel trouwens, haha. Echt, leuk geschreven :) x

 8. Ik kwam vroeger vaak in Delft, maar kende deze tentjes nog niet. De straten gelukkig wel, dus ik zal de plekjes in ieder geval gemakkelijk kunnen vinden als ik weer eens in deze mooie oude stad ben ☺ Leuke blog!

 9. Wat leuk en lekker allemaal!

  Ik ben er nog nooit geweest, maar dit vraagt om een dagje Delft!

  Groetjes Yvon

 10. Wat grappig, ik was afgelopen vrijdag ook in Delft en op jacht naar vegan-tentjes. Geluncht bij Hills & Mills. Een aanrader!

 11. Wat leuk dat ze de bekers verkopen! De Kiosk op grotere stations heeft/had ze ook. Ik heb een geel/roze, echt gaaf!

 12. Hummus is té gek! Gelukkig woont mijn vriend in Delft, dus excuus genoeg om er vaak te gaan eten ;) De Groene Vingers kende ik nog niet, maar dat is zeker een bezoekje waard!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *