Idee: kalender met goede voornemens

-Advertorial-

Jahoor. De eerste oliebol is weer genuttigd. Eentje die in kokosolie is gebakken, weliswaar. Heerlijk, maar ook een beetje confronterend. Want: het jaar is weer bijna om. En: we moeten weer aan goede voornemens denken. Nouja, we moeten natuurlijk niks, maar ik weet niet hoe het met jullie zit, ik ga het toch automatisch weer doen.
Ik heb alweer een lijstje liggen en daar schrijf ik af en toe iets op. Dingen die in mijn gedachten opkomen, waarvan ik denk: “hee, daar kan ik wel iets mee!” Later werk ik dit dan uit tot een mooi lijstje. Zoals jullie in mijn artikel “Simplify your life” hebben kunnen lezen, zal het komende halfjaar voor mij in het teken van bezuinigen staan. Je snapt dus dat mijn goede voornemens daar voornamelijk om zullen draaien.

Goede voornemens. Je kan het onzin vinden, maar toch geloof ik er stiekem wel in. Tenminste, als je het meent, als je er écht voor wilt gaan. Dat betekent wel dat je jezelf af en toe aan die voornemens moet herinneren. Want je weet hoe het gaat: in januari barst de drukte op je werk weer los en begint het gewone leven weer te draaien. Voordat je het weet ben je alweer vergeten wat je jezelf ook alweer ten doel had gesteld.

Hier hebben we een oplossing voor bedacht! Wat nu als we een kalender zouden maken met 12 goede voornemens. Voor iedere maand één. Dan staat er iedere maand  één goed voornemen of doel centraal. Dat is goed te overzien, en je kan nog eens terugbladeren om te kijken of je je nog steeds houdt aan de voornemens van de afgelopen maanden. Misschien zou je dan ook iedere maand ruimte moeten hebben voor een stukje reflectie, zodat je goed blijft nadenken over wat je ook alweer wilde bereiken. Je kalender wordt op deze manier veel meer dan alleen dat saaie ding waar je je afspraken op noteert. Klinkt te gek toch?!

Zo’n kalender bestaat -volgens mij – dus niet. Maar let op: nog niet! Want je kan er zelf namelijk heel gemakkelijk eentje ontwerpen. Bijvoorbeeld bij VISTAPRINT. Je kunt er je eigen feestje van maken. Bijvoorbeeld met je eigen foto’s of inspirerende spreuken. Dit geheel kan je vervolgens laten printen. Dan hangt jouw eigen pronkstuk straks bij jou in de keuken of boven je bureau. Of op het toilet natuurlijk, ook prima wat ons betreft.

Wat kost het om zo’n kalender te maken? Zoals je hier kan zien, begint het vanaf tien euro. Je kan het natuurlijk zo duur en speciaal maken als je zelf wilt.

 

Het ontwerpen van de kalender is heel eenvoudig. De website laat het je allemaal zien.

Nog een tip: hoe origineel zou het zijn om zo’n kalender aan een vriend of vriendin cadeau te geven? Misschien heeft hij/zij een lastige periode achter de rug en wil je hem/haar een hart onder de riem steken. Het lijkt mij een prachtig gebaar om iemand een kalender te geven met 12 wensen/doelen voor het komende jaar. Persoonlijker kan je een cadeau bijna niet maken.

Wat vind je van het idee van een ‘Goede Voornemens Kalender?’ We zijn erg benieuwd!
We wensen iedereen veel succes met het opstellen van zijn of haar goede voornemens… gelukkig heb je nog even de tijd :)

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

5 gedachten over “Idee: kalender met goede voornemens

 1. Leuk idee zeg! Ik ben ook al bezig om te kijken hoe ik daadwerkelijk mn goede voornemens kan inkleden. Die van vorig jaar zijn gelukkig voldoende geslaagd.

 2. Je kunt ook zelf aan de knutsel! Ik vind het een superleuk idee zo’n kalender, maar als je bijvoorbeeld wilt budgetteren kun je zelf met een blok knutselpapier, wat leuke plaatjes uit de Flow, Yoga, Happinez of een ander inspirerend blad, dat je nog hebt liggen ook een prachtige kalender maken! En milieuvriendelijk natuurlijk, want je recyclet :)
  Ik ga denk ik in mijn vrije kerstweek zeker zo’n kalender maken. Mijn goede voornemens zijn meer vegan eten (en vooral daar creatiever in worden), meer rust in mezelf vinden (elke ochtend beginnen met beetje yoga?) en blijer zijn met de dingen die ik al heb!
  Succes met de goede voornemens!

 3. Hardstikke goed plan! Ik heb moeite met van die nieuwjaars goede voornemens, omdat het soms niet lukt (veel te lange lijst als alles er op moet) en dat voelt zo naar. Wat ik wel doe dit jaar is een lijstje met dingen om naar uit te kijken om te doen of te beleven. Dat kan natuurlijk ook op zo’n kalender. Maar het idee van 1 goed voornemen per maand om uit te voeren gaat ook goed werken denk ik.

 4. Leuk artikel en goed plan! Als het einde van het jaar nadert ben ik ook weer druk bezig met het terug kijken op het jaar en hoe dat is verlopen en waar ik trots en minder trots op ben. En wat ik in 2013 vooral moet blijven doen of wat ik juist moet laten! Ik heb in mijn eigen blog ook wat tips gezet hoe je, je voornemens kan blijven volhouden:
  http://packedheart.wordpress.com/2012/12/02/tips-volgend-jaar-doe-ik-het-beter/
  En telkens per maand 1 voornemen erbij nemen moet volgens mij ook goed lukken zodat je niet 10 voornemens tegelijk wil proberen want dat lijkt me ook niet echt handig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *