Ik ontdekte weer wat leuke adresjes in Antwerpen

Visitantwerp1

Vorige week was ik weer even in één van mijn favoriete steden: Antwerpen. Ik heb geen idee hoe vaak ik hier nu ben geweest, tientallen keren sowieso, maar deze stad verveelt mij nooit. Nu ik in Rotterdam woon is het ook nóg makkelijker om er naartoe te gaan want met de trein is het maar een uurtje. Tijdens mijn afgelopen bezoek maakte ik een duurzame shopgids voor Visit Antwerp. Die komt binnenkort online en dan zal ik hem met jullie delen. Vandaag dus alvast een paar losse adresjes die ik jullie niet wil onthouden.

Black and Yellow

Visit Antwerp 5

Wie mijn blog langer leest weet hoe belangrijk ik het vind om ergens echt goede koffie te drinken. Ben ik een koffiesnob? Nou ja, een neppe. Want het is niet per se dat ik veel wéét over koffie (ik doe wel alsof, met mijn abonnement op een koffiemagazine en mijn bezoekjes aan het Coffee festival) maar ik weet wel wat ik lekkere koffie vind en wat niet. Door iemand die wél een echte koffiekenner is werd ik naar Black and Yellow gestuurd. Black and Yellow zit praktisch naast het MAS (museum aan de stroom) en ik kan niet anders dan je aanraden hier een combinatie van te maken. De koffie bij Black and Yellow is heerlijk en wát een toffe tent is dit. Echt eens wat anders dan andere hipster koffiezaakjes die je kent.

Black and Yellow 
Nassaustraat 7
Instagram Black and Yellow 

MARK

Visit Antwerp 4

Dit is zo’n winkel die je dan per ongeluk tegenkomt en die eigenlijk niet op het lijstje stond, maar die zó leuk blijkt te zijn dat een ander adres ervoor moet wijken. MARK is een conceptstore met producten uit nogal uiteenlopende groepen: fietsen, reizen, planten, (kook-)boeken en cosmetica – dan heb je het wel zo’n beetje gecoverd. Als je van fietsen houdt, dan kun je hier sowieso je hart ophalen. Ze verkopen hier namelijk fietsen, maar ook alles wat je nodig hebt als je op een tour gaat. Blijf je liever thuis om een urban jungle aan te leggen? Kan ook, want planten en boeken over de verzorging ervan hebben ze ook. Vul dat aan met lekkere organic verzorgingsproducten en vegan kookboeken en je hebt me wel gelukkig, hoor. Echt een heel fijne ontdekking, deze MARK!

MARK
Kleine Markt 14
Instagram MARK 

Buchbar

Visit Antwerp 3

Als ik zelf een zaakje zou beginnen – waar ik soms stiekem best wel eens over dagdroom, maar goed, ik heb zoveel dromen – dan zou het zoiets als de Buchbar zijn. Een winkeltje vol met de mooiste boeken (ze hebben hier een ontzettend interessante collectie), een koffiehoek, een voorleeshoek, een lief logo op het raam en altijd verse bloemen op tafel. De eigenaresse is gezellig en vrolijk en er worden toffe evenementen met schrijvers en leesclubjes georganiseerd. Ik kocht een boek over Frida Kahlo omdat: een boek over Frida Kahlo.

Buchbar
Scheldestraat 79
Instagram Buchbar 

Hotel Pilar

VisitAntwerp2

Ik blijf lang niet altijd in Antwerpen slapen maar eigenlijk zou ik dat wel vaker moeten doen. Antwerpen is namelijk de perfecte stad om ’s ochtends uitgebreid koffie te drinken en lekker te ontbijten en dan een beetje te kijken naar alle stijlvolle mensen die voorbij trekken. Ik mocht in Hotel Pilar slapen, aan de prachtige Leopold de Waelplaats (loopafstand van de Nationalestraat) met uitzicht over herfstig gekleurde bomen en cafeetjes die het van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat gezellig druk hebben op de terrassen. Ik verbleef in een prachtige kamer met een heerlijk bubbelbad en het ontbijt, inclusief haverlatte, was meer dan lekker. Zit je dan in het herfstzonnetje te ontbijten. Man, wat een bevoorrecht mens ben ik toch. Ik kan je dit gezellige boutiquehotel van harte aanraden en ik weet zeker dat ik er zelf ook nog eens terug ga komen!

Hotel Pilar 
Leopold de Waelplaats 34
Instagram Hotel Pilar

Zullen we dan afspreken dat ik de rest van de shopgids deel via social media zodra die online is? 
En mocht je op dit moment nog andere leuke adressen in Antwerpen zoeken: je hoeft maar mijn zoekfunctie te gebruiken op ‘antwerpen’ of ‘antwerpen hotspots’ en je vindt meerdere artikelen met tips. Heel veel plezier als je binnenkort naar deze mooie stad afreist! 

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

17 gedachten over “Ik ontdekte weer wat leuke adresjes in Antwerpen

 1. Buchbar kende ik nog niet. Een beetje zoals Barboek hier in Leuven, zou je vast ook supergezellig vinden!

  1. Oeh! Misschien moet ik sowieso eens naar Leuven! Daar ben ik nog niet geweest :)

    1. Als fiere Leuvenaar kan ik dat alleen maar beamen! Leuven is inderdaad een kleine stad, maar er zijn zoveel “groene” initiatieven te vinden (denk bijvoorbeeld ook aan winkels gespecialiseerd in eerlijke mode) dat ik het echt een geweldige plek vind!

     1. Leuk om te horen :)

 2. Wat een leuke plekjes allemaal! Ik zit zelf in Antwerpen op kamers maar veel kende ik er nog niet, binnenkort toch maar eens langsgaan :)

 3. Volgende keer ook even Hümm uitproberen of is dat al een bekend adresje voor je? Ik heb er vorige keer heerlijk gegeten!

 4. MARK ligt vlak naast mijn stamcafé, The Joker. :-) Inderdaad een erg mooie winkel! Bij Black and Yellow ben ik nog niet geweest. Binnenkort maar eens langsgaan, want we gaan toch geregeld wandelen rond het MAS.

  1. Wat grappig! En MAS is ook tof he? Zeker een koffietje doen daar!

  1. Dat is leuk om te horen, dankjewel! Is ook niet heeeeel moeilijk trouwens, in jullie fantastische stad!

 5. Ooooh, je moet echt eens langs barbel gaan op de vrijdagmarkt. Het is zo een lief, klein en schattig wijnbarretje. Je gaat er sowieso verliefd op worden.

 6. Heerlijk om even een koffie te drinken en vervolgens van het uitzicht te genieten bij MAS. Binnenkort weer eens Antwerpen bezoeken. Heb vernomen dat de haven ook heel leuk schijnt te zijn. Daarnaast is het voor Antwerpen een belangrijk onderdeel van de stad, dus deze wil ik zeker even zien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *