Ik wou dat ik een hondje had

Panbos2

Foto’s: Bette de Wit

Zo lang als ik me kan herinneren was er een hond. Eerst was er Sita, de hond van opa en oma. Toen waren er Max, Puck, Pip en Mac. Alle vier bij ons thuis. Door de jaren heen waren er ook konijnen en hamsters, maar dat was toch anders. Honden zijn echt gezinsleden. Ze gaan mee op vakantie, je loopt er talloze kilometers mee door regen en wind (dat schept een band), je valt er tegenaan in slaap op de bank. Hoewel ik heel erg gek ben op mijn katten (shoutout naar Bep en Pop), mis ik het soms toch om een hond om me heen te hebben. Gelukkig heeft Bette een heel lief hondje, Moos, en ben ik gezegend met een heuse officedog (Cody, van collega Jennie), waardoor ik toch nog wel een beetje aan mijn dosis hondenliefde kom.

Het fijnste aan het hebben van een hond vind ik dat je zoveel buitenkomt. Je moet wel. En ja, ik weet dat dat niet altijd leuk is, en dat het best wel vaak regent, been there done that, maar het is wel echt gewoon het allerbeste van de wereld om in een auto te stappen, met je hond, en hem heel erg blij door een bos te zien rennen. Of om je hond mee te nemen naar je stamkroeg, waar iedereen natuurlijk fan is van jouw hond omdat hij gewoon de leukste is. Of om met je hond naar de markt te wandelen en bloemen te kopen. Of om een weekendje weg te boeken naar een huisje aan het strand, ‘omdat dat zo leuk is voor de hond.’ Je moet iedere dag naar buiten, daar is geen ontkomen aan. Dat kan niet anders dan heel gezond voor je zijn.

Panbos1

Bette en ik kozen vorige week een wandelroute uit waar Moos lekker los mocht lopen. Het werd het Panbos, ergens bij Zeist. Ik kan me voorstellen dat het er in de herfst nog mooier is dan nu, maar toch vond ik het nu ook een heel fijne plek om te zijn.

Ik heb natuurlijk heel erg gegniffeld om de paaltjes op de wandelroute, omdat ja, ‘ANWB lesbo’ enzo. Ja, haha Merel, heel grappig. Nee ik weet het, het is een flauwe grap en ik ben een puber, maar laat me. Die rol staat me gewoon heel goed. Net als een hond trouwens, dat past ook gewoon bij me. Kijk zelf maar naar de foto’s.

liggend2

Waarom is de uitdrukking niet ‘als een hond zo blij?’ Ik vind dat logischer hoor. Ik zie vaker blije honden  dan blije kinderen, als ik eerlijk mag zijn.

Panbos5

Terwijl dit lieve schaapje om me heen huppelde, en Bette lekker foto’s aan het maken was van de omgeving, genoot ik even heel erg van het buiten zijn. Van de frisse lucht en de kleuren en gewoon van het feit dat we niet op kantoor zaten. Vierhonderdmiljoen liefde voor wandelen. Waarom zou je nog een andere sport beoefenen?

Panbos4

Misschien moet jij deze week ook even naar buiten. Met of zonder hond. Zoek gewoon een lekker plukje natuur op en trek er voor minimaal een uur op uit. Goed ademen, goed om je heen kijken en luisteren, glimlachen naar de mensen die je onderweg tegenkomt. Ik denk dat je je heel fijn gaat voelen daarna. Het maakt niet uit of het regent of stormt. Sterker nog, dat is misschien nog lekkerder, want daarna kun je lekker binnen zitten met warme thee. Doe het maar gewoon.

Mocht je trouwens geen mensen met leenhonden in je omgeving hebben, kijk dan eens op petbnb.nl. Hier kun je hondenoppassen vinden, maar ook jezelf aanbieden als oppas of wandelmaatje. Ideaal toch?

Voorlopig blijf ik nog een beetje dromen over een hondje. Ik wil dat pas doen als ik er samen met iemand voor kan zorgen, want ik ben te veel van huis om het in mijn eentje te doen. Ook heb ik te weinig ruimte in het huis waar ik nu woon, dat zou ik niet eerlijk vinden. Ik kan niet wachten tot dat moment komt dat ik de tijd en ruimte heb om een adoptiehondje alle liefde te geven die hij nodig heeft. Tot die tijd leen ik af en toe maar een diertje, dat is ook fijn.

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

20 gedachten over “Ik wou dat ik een hondje had

 1. Deze foto’s, echt heel erg mooi <3. En ja, ik snap je gevoel eigenlijk best. Een hondje en ik zouden verre van een goede match zijn, maar naar buiten gaan.. naar buiten gaan is zo fijn en belangrijk!

  1. ja he? maar dat doe jij volgens mij ook best wel veel . Je woont ervoor in de goede omgeving!

   1. Ik probeer het in ieder geval wel, ja! En Arnhem heeft zoveel moois om zich heen, dat is wel waar <3

 2. Of je gaat als vrijwilliger helpen bij het lokale asiel. Dan kun je elke week met de honden wandelen. Zij blij, jij blij. Én extra karmapunten.

 3. Zo’n mooie foto’s! Ik snap helemaal dat je een hondje wil hebben! (HAHA ik had eerst ‘… dat je een hondje wil zijn’ geschreven :p) Wij hebben sinds vorig jaar een hond en ik ben er ook nog elke dag blij mee. Oké, het is niet altijd alleen maar leuk maar meestal wel. En het brengt zoveel leven in de brouwerij. En het is super fijn als je thuiskomt en hij zo enthousiast is. En inderdaad, het buiten komen. Dat vind ik toch ook een hele grote plus! Elke dag wandelingetjes maken en elk weekend eens naar het bos of aan de dijk wandelen <3

 4. Namens de hond bedankt ;)
  Na het lezen van je blog gelijk maar even de riem gepakt.

 5. Oh ja dat ziet er heerlijk uit!
  Ik moet nu een jaar en 2 maanden mijn lieve hondje missen. En mis inderdaad echt dat naar buiten moeten, 13 jaar lang moest ik echt wel elke dag naar buiten, lang niet altijd iets waar je zien in hebt, maar toch heel goed. Nu kan het voorkomen dat we op een zondag geen stap buiten de deur zetten, zo gek.. En idd even spontaan de hond laten uitwaaien op het strand, heerlijk.
  Ik ben nu wel weer aan het nadenken over een nieuw hondje (eerste jaar echt geen behoefte aan gehad), maar moet manlief nog even inmasseren dat ik echt niet wil wachten tot de kinderen een hond zelfstandig uit kunnen laten (dat duurt nog wel 5 jaar…..) Maar het kost idd wel tijd, niet onderschatten hoeveel geld en tijd en geregel een hondje kost.

  Ik werk vandaag wel maar 8 minuutjes (met de auto) van het Panbos vandaan..
  Maar ach vanochtend een uurtje buiten geweest met geitjes, ezels, paarden, schapen en varkens.. ook leuk (mocht ze niet mee naar huis nemen van manlief :-))

 6. Ik hou helemaal niet van naar buiten gaan of van wandelen. Mooie dingen kan ik ook op tv zien. En van honden hou ik ook niet. Ik vraag me af of dit nou iets is wat ik moet veranderen of dat het prima is dat ik niet zo ben.

  1. Het is helemaal prima dat jij zo bent hoor N. Lekker zo blijven :)

 7. Gelukkig valt het in de praktijk best mee hoe vaak het nou echt regent. Het naar buiten moeten is fijn, maar je moet wel ook altijd eerst aan je hond denken met het plannen van dingen. Dat maakt het wat lastiger, plus de tijd voor jezelf, met een fulltime baan ernaast en natuurlijk het huishouden, die dan vaak alleen nog maar uit het uitlaten van de hond bestaat.. ik weet niet of ik weer een hond zou willen als mijne er niet meer is.

 8. Een hond staat echt nummer 1 op mijn wishlist <3, maar m'n vriend vind onze huidige huisje te klein (heeft hij ook gelijk in). Als we gaan verhuizen komt er zeker een hond, je krijgt daar zoveel onvoorwaardelijke liefde van :)

  1. Ah wat fijn! Een groter huis, een hondje, dat klinkt heel erg goed.

 9. Oh wat heerlijk om te lezen! Ik hou zo van wandelen met mijn 3 windhondjes. Ik ga elke dag 2x wandelen met hen. Maar niet altijd door weer en wind, want wanneer het te koud is of regent… dan wil er maar 1 windhondje wandelen. Ze houden niet zo van regen en koude :)

  1. Wat een leuke windhondjes moeten dat zijn, als ik dat zo hoor :)

 10. Hondjes zijn zo leuk! Heerlijk als je een hond hebt die lekker los kan lopen in het bos. Wij hebben een logee hond en waren wezen wandelen in het bos. Het is al een oudje van 15 jaar, maar mooi dat hij het vond. De hele tijd rennen… En springen, helaas was hij toch iets te enthusiasts geweest… de 2weken erna was hij nog super moe.

  1. Ah :) Hondjes hebben zichzelf ook niet altijd helemaal onder controle he? Aandoenlijk vind ik dat.

 11. Heerlijk met de hond lopen. Wij wonen vlakbij de hei en ik kan mijn geluk niet op als ik haar daar elke dag blij zie rennen. Ook al regent het, die blijdschap van haar maakt alles goed. Vorig jaar is ons allerliefste hondje van dertienenhalf (de knapste Franse bulldog ooit ;)) overleden en hoewel ik haar nog elke dag mis, ben ik dol gelukkig met onze “nieuwe ” hond.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *