Inspiratie: winters comfort food

Er komen een aantal koude dagen aan, dus het is tijd om het jezelf gemakkelijk te maken. Dikke trui aan, ’s avonds lekker tv-series kijken (het liefst op de bank, onder een kleedje) en vooral: comfort food!

Bron foto’s: Pinterest. Kijk op ons board ‘Vegan Recipes’ voor de bijbehorende recepten.

Mijn lievelingseten met dit koude weer: speltpannenkoeken met banaan en maple syrup (of met warm rood fruit,) (chai-)soyalattes met lekker veel kaneel en het liefst ook nog vegan slagroom, ‘spicy’ smoothies met gember, chaikruiden of kaneel, soep! heel veel soep en pittige Indiase curry’s met zoete aardappel en kikkererwten. Allemaal lekker verwarmend en makkelijk om te maken.

Wat eet jij graag op een koude, winterse dag?

Liefs,

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

17 gedachten over “Inspiratie: winters comfort food

 1. Oh wat zien die speltpannekoekjes er heerlijk uit! Mijn comfortfood is toch wel echt warme chocolademelk :) Met een beetje slagroom!

 2. Hete thee is onmisbaar. En allerlei baksels met kaneel en kruidnagel. Stoofpotjes en pittige curry’s. Aan de andere kant vind ik dat soort dingen in de zomer ook lekker. :-)

  1. klopt! eigenlijk vind ik alle genoemde voorbeelden ook in de zomer lekker. ik vind nou eenmaal heel veel eten lekker, en ook eigenlijk altijd, hihi! ;)

 3. Yummie! Die Indiase curry rechtsonder ziet er zeer smakelijk uit. Ovenschotels vind ik ook lekker met dit koude weer, bijvoorbeeld rode kool met appeltjes, tofureepjes, aardappelpuree en walnoten als topping.

 4. Lekker! Heb ook net speltpannekoeken gemaakt met appeltjes en walnoten en maple syrup :-)

 5. Ik zou graag het recept willen van de Indiase curry met zoete aardappel en kikkererwten, maar ik snap niets van Pinterest! Hoe kan ik het recept vinden? :)

 6. Wat een smakelijke foto’s! Ik kan momenteel niet zonder een warm ontbijtje met Quinoa, pompoen, maplesyrup en kaneel mmm lekker winters.

 7. Zoals al vaker genoemd vind ik ook soep onmisbaar met de koude dagen. Als ontbijt pap. Havermoutpap of exotischere versies zoals boekweitpap. Of zoals ik nu ga eten: rijstepap met vijg, dadel, rijstemelk en chia zaad.

  Ondertussen ben ik HEEL nieuwsgierig geworden naar speltpannekoeken. Dus die wil ik binnenkort ook eens proberen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *