Inspirerende zelfhulpboeken #3

zelfhulpboeken5

Wow, dit is gewoon alweer de derde editie, sinds maart, waarin we onze favoriete zelfhulpboeken met jullie delen! Dat betekent dat we al aardig wat boeken hebben gelezen de afgelopen maanden. Hoe dat komt? Door onze nieuwe ochtendroutine, die onderhand eigenlijk al niet meer zo nieuw is. Iedere ochtend lees ik ongeveer een kwartiertje. Maar ook onderweg en op reis lees ik veel. Vandaag delen we weer een aantal titels met jullie. Het zijn stuk voor stuk boeken die wij met heel veel plezier hebben gelezen. Ook zijn het vaak leerzame boeken. Kortom: echte aanraders!

The Beauty Detox Power – Kimberley Snyder

zelfhulpboeken2

Dit is het derde boek van Kimberley’s hand en ik denk dat ze steeds beter worden. Haar voorgaande boeken gingen vooral over voeding, over afvallen en in shape komen, maar ook over het reinigen van je lichaam. Ik heb ze met interesse gelezen, maar het was nooit helemaal mijn ding. Haar derde boek daarentegen, vind ik een heel ander verhaal – letterlijk en figuurlijk. Dit boek gaat veel meer over het detoxen van je innerlijk. Over hoe je kunt leren positief naar jezelf te kijken en waarom je eerst moet werken aan je mentale gesteldheid, voordat je verdere veranderingen kunt doorvoeren – zoals afvallen of in shape komen. Eigenlijk was het logischer geweest als dit boek nummer 1 was geweest, in plaats van boek nummer 3, maar zo zie je dat ook auteurs weer nieuwe dingen bij leren. Als je nog geen enkel boek van Kimberley Snyder hebt gelezen en je nu wel van plan bent dit te doen, dan raad ik je aan om te beginnen bij deel 3.

Wat heeft dit boek me gebracht? Ik ben milder naar mezelf geworden de afgelopen weken. Ik heb er ook een paar weken over gedaan om dit boek te lezen, omdat ik het geen ‘in 1 ruk uitlezen-boek’ vind. Het is echt een boek waarover je wilt nadenken. De weegschaal staat inmiddels ergens opgeborgen op een plek waar ik er niet gemakkelijk bij kan en ik neem me iedere ochtend, tijdens het schrijven in mijn notitieboek, voor om mild en positief tegenover mezelf te zijn.

Een voorbeeld: op de dag van de fotoshoot voor ons boek was ik een beetje nerveus. Ik houd er gewoon niet van om op de foto te gaan. ’s Ochtends dacht ik nog even terug aan een stukje uit het boek: spreek nooit negatieve gedachten over jezelf uit, dan krijgen ze vorm en gaan ze groeien. Denk positieve gedachten over jezelf. Het werkte. Ik heb die dag niks ‘lelijks’ over en tegen mezelf gezegd en ik heb echt van de dag genoten. Daarbij komt dat ik heel trots ben op de foto’s.

Ik denk dat het ongelooflijk belangrijk is om helemaal oké met jezelf te zijn – hoe moeilijk dat ook is. Op dit moment werk ik er hard aan en ik merk dat het begint te werken. En het boek van Kimberley Snyder heeft hier zeker een heel belangrijk aandeel in gehad!

The Beauty Detox Power – hardcopy
The Beauty Detox Power eBook

On Top – Anna Nooshin

zelfhulpboeken1

Dit boek zou ik niet per se een zelfhulpboek noemen, maar het heeft er ergens wel iets van weg. Ik las het boek toen ik onderweg was naar Boekarest in één keer uit – en daarom zou ik dit boek ook een ‘light read’ noemen. Dat bedoel ik zeker niet negatief, ik vind het juist wel prettig om zo nu en dan een lekker makkelijk te lezen boek te hebben. Waar gaat On Top over? Over het opbouwen van een online carrière, van nul naar… de top! Dat is een onderwerp dat ons als bloggers natuurlijk aanspreekt, hoewel wij absoluut niet het idee hebben dat we ooit zo’n carrière als die van Anna zullen opbouwen en dat hoeft ook niet. Inspirerend en motiverend is het zeker wel.

Wat het boek nog leuker maakt, is dat Anna ook veel vertelt over haar persoonlijke leven en geschiedenis. Zo vertelt ze over hoe ze als jong meisje vluchtte vanuit Iran naar Nederland (met haar ouders en zusje,) en te maken kreeg met allerlei cultuurverschillen waarmee ze moest leren te dealen. Ook vertelt ze je alles over de baantjes (van cactuskwekerij tot videotheek) die ze heeft gehad in het verleden en hoe ze steeds beter wist waar ze zakelijk gezien naartoe wilde. Anna is een vrouw die, ondanks dat ze nog jong is, precies weet waar ze naartoe wil. Ondanks dat het geweldig gaat met haar online carriere, heeft ze natuurlijk ook haar onzekerheden en dat maakt het lezen van dit boek prettig. Het boek deed me hier en daar behoorlijk aan ‘Girlboss’ denken, waardoor ik het wat minder origineel vond. Anderzijds: het is een verhaal over een Nederlands meisje en dat komt dan weer wat dichterbij dan wanneer een Amerikaanse vrouw je een soortgelijk verhaal vertelt. Kortom: inspirerend, maar niet te diepgaand. En een echte pageturner, dat is één ding dat zeker is!

On Top, Hardcopy
On Top, eBook

Seriously, I’m kidding – Ellen DeGeneres

zelfhulpboeken3

Als we het dan toch over wat lichter leesvoer hebben, dan kunnen we dit boek van Ellen DeGeneres het beste ook meteen meenemen. Kijk, Ellen, zij is geweldig. Dat vinden wij althans. En dat zeggen we niet alleen omdat ze één van ’s werelds bekendste vegans is, ze is ook gewoon ongelooflijk grappig. Vinden wij dan hè?
Toen we dit boek, dat alweer van een paar jaar geleden is, getipt kregen van Naomi (de vormgeefster van ons boek,) wisten we: dit moéten we lezen. Ik kan serieus een uur over dit boek praten en quotes blíjven aanhalen, maar ik zal proberen het kort te houden.

Mijn ‘mood’ toen ik het boek las: ik zat in het vliegtuig onderweg van Gozo naar huis en ik moest op een gegeven moment gewoon stoppen met lezen. Ik gierde namelijk het hele vliegtuig bij elkaar, het werd gewoon gênant. Daarbij komt dat ik al een tijdje heel nodig moest plassen en ik de mensen naast mij niet wakker wilde maken. Dit boek is niet goed voor je als je geen sterke blaas hebt. (ik heb het droog gehouden, ik zeg het maar even)

Wat voor boek is het en waar gaat het over? Ik zal je eerst een quote geven, dan weet je ongeveer met wat voor materiaal je te maken hebt:

“The point is, life is about balance. The good and the bad. The highs and the lows. The piña and the colada.”

Dit is Ellen’s versie van een zelfhulpboek, zo kan ik het denk ik het beste omschrijven. Hoewel er geen bladzijde voorbij gaat zonder goede grap, lees je tussen de regels door een heleboel levenswijsheden. Wanneer het te serieus dreigt te worden, wacht er alweer een nieuwe grap op je. Daar moet je van houden, maar als je Ellen’s humor waardeert, is dit boek je nieuwe lievelingsboek.

Seriously, I’m kidding

The Art of Asking – Amanda Palmer

zelfhulpboeken4

Om eerlijk te zijn had ik nog nooit van Amanda Palmer gehoord. Wat blijkt? Ze is een Amerikaanse rockster. Amanda heeft een behoorlijk turbulent leven achter de rug: van haar geld verdienen als stripper en living statue tot getrouwd zijn met een miljonair – never a dull moment. Maar daar gaat dit boek niet over. Het beginpunt van het boek is de succesvolle crowdfundingscampagne die Amanda ooit hield om een nieuw album (+ een boek en een tour) met haar band uit te kunnen brengen. Amanda heeft één heel belangrijk ding geleerd van dit hele project, en dat is de kunst van het vragen.

Op de een of andere manier vinden we het makkelijker om een vreemde om een tampon te vragen, dan om je geliefden te vragen of ze je financieel willen steunen. En een vreemde vragen zijn of haar telefoon te mogen gebruiken, lijkt minder eng dan je vriendin vragen of ze een pan soep voor je wil koken wanneer je ziek bent. Vragen stellen lijkt heel eng, maar je kunt het leren. En wanneer je het eenmaal onder de knie hebt, gaan er werelden voor je open.

Hoewel het onderwerp van dit boek behoorlijk diepgaand en van grote invloed op je denken is, is het lekker luchtig en zeer grappig geschreven. Er komen ontzettend veel herkenbare situaties voorbij (zoals het tampon-incident) en Amanda heeft een grappige, maar nuchtere manier van vertellen. Ik stel me haar voor als een ontzettend dappere vrouw die veel heeft meegemaakt. Ze heeft geleerd van haar fouten en verkeerde beslissingen en dat maakt het boek ook zo sterk. Naast dat het boek erg leuk was om te lezen, vond ik het ook leerzaam. Vragen durven stellen en hulp accepteren van anderen is iets waar heel veel mensen zich nog in kunnen ontwikkelen, toch?

The art of asking, hardcopy
The art of asking, eBook

Welke boeken ben ik op dit moment aan het lezen? “Blijven ademhalen” van Hedi de Vree en “Steeds Beter,” van Rubin Gretchen. Jamie leest “Happy is the new Healthy.” Er is dus alweer een vierde boekenupdate onderweg! Als jij nog tips voor mooie, leuke of interessante boeken hebt, dan horen we het graag van je!

Ben je benieuwd naar de andere zelfhulpboeken die we de afgelopen maanden hebben gelezen? Je vindt hier deel 1 en deel 2 met nog veel meer tips!

Deze blogpost bevat affiliatelinks. Dat betekent dat wanneer jij een online aankoop doet, wij een klein percentage van het aankoopbedrag ontvangen. Wees gerust; jij betaalt absoluut niks meer dan normaal en wij werken alleen met partners waar we achter staan en die we vertrouwen. 

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

23 gedachten over “Inspirerende zelfhulpboeken #3

 1. Het boek van Ellen lijkt me echt leuk! Ik vind haar humor geweldig :) En On Top staat ook zeker op mijn lijstje! Vind het heerlijk om elke dag even te lezen, vooral als ik in de trein zit :)

 2. Amanda Palmer is idd tof! Zeer uitgesproken mening dat wel. Is nu overigens getrouwd met Neil Gaiman: schrijver van een aantal donkere Sci-Fi/ Gothic boeken/ verhalen. Je kunt dr volgen op Twitter waar ze heel actief is.

 3. Aahhh jongens (pardon, meisjes) ik heb geen tijd of geld om al deze boeken te lezen! Haha, jullie maken me telkens weer zo enthousiast. Ik kan echt niet wachten om deze boeken (vooral ’the art of asking’ en ‘de beauty detox power 3’) en een hele hoop uit de voorafgaande versies te lezen in de vakantie. Misschien wordt het dit jaar weer eens tijd om boeken voor mijn verjaardag (deze is in de zomer, dus perfect!) te vragen ipv geld o.i.d. Ik heb te lang niks gelezen.

  Verder wilde ik nog even zeggen dat ik de laatste paar maanden nog meer van jullie blog aan het genieten ben dan eerst. Sinds ongeveer 6 maanden ben ik vegan en ik merk dat ik hierdoor, en door het feit dat mijn interesses zich sowieso ontwikkelen, mezelf nog meer kan vinden in jullie artikelen. Ik lees bijvoorbeeld niet alleen meer jullie recepten en . Daarnaast lijkt het alsof jullie nu echt een fijne balans hebben gevonden van de verschillende soorten artikelen die jullie schrijven en posten. Voor jezelf en voor de lezers. Natuurlijk praten jullie altijd al over uiteenlopen onderwerpen, maar de laatste tijd.. gaat het gewoon heel steady ofzo, haha. Volgens mij weten jullie inmiddels goed wat jullie wel en niet op de blog willen zetten en dat is te merken! Het is heel consistent en dat is erg prettig als reguliere lezer van jullie blog. Anyway, ik wil maar zeggen: keep up the good work! (:

 4. Oh wat een leuke boeken! Zeker dat boek van Ellen lijkt me zo tof!

  Ik ben een echte boekenverslindster, van zelfhulpboeken, spirituele boeken tot mierzoete romans :). Mijn favoriete boeken (op dit moment):

  – The Power of Now van Eckhart Tolle
  – Tem je geest van Ruby Wax (Engels: Sane New World)
  – Vrouwen en Verlangen van Alexandra Jamieson

  Op jullie aanraden ben ik Opgeruimd! en The Miracle Morning gaan lezen en ik ben met beide boeken zo blij! Ga zo door met deze interessante ‘lifestyle’ blogposts, ik vind ze altijd heel leuk om te lezen!

  Liefs,
  Eef

 5. Ik heb toevallig ook afgelopen week een review geschreven over The Art of Asking. :P
  Het boek van Ellen lijkt mij ook nog wel een leuke read :)

 6. Zeer interessant topic! Ik kijk al uit naar nummer vier en ik heb zoveel zin het boek van Ellen Degeneres :)

 7. De boeken klinken top! On Top zou ik zeker nog graag willen lezen, en Ellen Degeneres, Seriously I’m Kidding is 1 van mijn favoriete boeken! Zo eerlijk en grappig!

  1. Wat leuk om te horen dat jij het boek ook zo leuk vond!

 8. Ik zit te wachtten tot deze boeken in het Nederlands komen. Want Engels is niet mijn beste taal. Vooral naar het boek van Amanda Palmer ben ik reuze nieuwsgierig naar. Zij is toch wel met The Dresden Dolls een beetje mijn voorbeeld voor vrouwen emancipatie.

  1. Ik geloof dat de Nederlandse vertaling van The art of asking in augustus uit komt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *