Jacketz Amsterdam/Leiden

jacketz4

Het heeft eventjes geduurd voordat we deze hotspot een kans gaven, maar wat zijn we blij dat we dat nu toch hebben gedaan. Verschillende mensen hebben ons Jacketz al aangeraden, maar op de een of andere manier kwam het er nooit van om te gaan. Dit weekend kwam daar eindelijk verandering in! En guess what? Ik denk dat een nieuwe verslaving op de loer ligt.

Het concept van Jacketz is enorm simpel. Je kunt er twee dingen eten: gepofte, gevulde aardappelen en salade. Dat is het. Nu denk je misschien dat dit heel erg saai is, maar je kunt die aardappelen natuurlijk vullen met alles wat je maar wilt. En daar weten ze bij Jacketz wel raad mee. Zo koos ik voor de optie ‘vegan green curry’ en oh boy, dit was echt de lekkerste lunch in tijden.

jacketz5

Misschien komt het op de foto niet helemaal maar over, maar misschien zie je toch wel dat deze aardappel echt HUGE is. Toen ik hem geserveerd kreeg snapte ik waarom er op de kaart staat dat je ook voor een halve aardappel kunt gaan. Eerst leek me dat wat overdreven, maar Jacketz, ik snap jullie. De hele aardappel is echt voor grote eters. Laat mij dat nu zijn, dus ik ging er voor! De aardappel bleek gevuld te zijn met een heerlijke groene currysaus, gevuld met linzen en groenten. Serieus, terwijl ik dit typ zou ik willen dat er weer zo’n aardappel voor me bereid werd. ZO lekker vond ik het.

Houd je niet zo van curry? Geen probleem, er zijn ook andere opties. Sowieso zijn er ook opties met vlees of met kaas, dus je kunt iedereen meenemen naar dit tentje. Voorwaarde is wel dat je van aardappels moet houden, want een andere keuze is er niet. Maar ook als vegan zijnde kun je nog voor andere opties met groenten en hummus gaan. Kortom: er valt nog genoeg te ontdekken!

Hoe zit het met de prijs? Dat hangt er vanaf of je voor een halve of een hele aardappel (of een salade) gaat, maar ik was voor een hele, gevulde aardappel en een muntthee €11 kwijt. Dat is niet per se super goedkoop, maar als je bedenkt dat ik tot ’s avonds vol heb gezeten van deze killer-aardappel, en het dus ook eigenlijk makkelijk een avondmaaltijd in plaats van een lunch had kunnen zijn, dan vind ik het niet duur. Je kunt gezellig bij Jacketz zitten, of afhalen. Ook een prima idee als je het mij vraagt!

jacketz3 jacketz2 jacketz1

Jacketz zit in Amsterdam en in Leiden en wij hopen dat gevulde aardappels hier net zo populair gaan worden als in Istanbul en Berlijn, waar je ze op iedere hoek van de straat of op metrostations ziet. Voor vegans zijn gepofte aardappelen echt een mega fijne variant op een broodje hummus of een salade. En niet alleen voor vegans, ook voor mensen die glutenvrij eten, liever geen brood eten of gewoon voor mensen die net zo gek op aardappels zijn als wij!

Jacketz Amsterdam
Kinkerstraat 56

Jacketz LeidenΒ 
Maarsmansteeg 10

Website Jacketz

Wie van jullie heeft er wel eens bij Jacketz gegeten en is net als wij helemaal om? En wie van jullie heeft er nu zin om te gaan? Let us know!Β 

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

17 gedachten over “Jacketz Amsterdam/Leiden

 1. Ik zag de foto al op insta, wat cool zeg! Een gepofte aardappel hotspot:) I like. En het interieur ziet er echt mooi uit!

 2. Ik rijd er regelmatig langs maar het heeft me nooit echt getrokken om erheen te gaan omdat ik niet wist wat het was… Ik dacht altijd ‘ja, gewoon een gepofte aardappel, boeiend’. Maar nu ik lees wat het inhoudt, dat je allemaal vullingen kunt kiezen, ben ik toch wel benieuwd geworden!

 3. Wat een leuk concept, ziet er echt uit als een leuke tent! En het interieurjunkie in mij kan het niet laten, maar die lampenkappen die ze hebben zijn echt heel leuk… Haha!

  Lieeefs

 4. Oeh die Amsterdam ziet er wel een stuk hipper uit dan hier in Leiden haha! Maar ik vind het ook een super concept, zeker goed voor de snelle maar relatief gezonde hap.

 5. Wat ’n leuk concept zeg!! En spotte ik daar nou een kaartje van de Texelse bierbrouwerij? :D Als ik over een paar weken vakantie heb wil ik sowieso een dagje Amsterdam doen, weet nu al waar ik dan ga eten (en een drankje doe) haha! :)

 6. Oh joh ik loop daar best vaak langs in Leiden, maar ik wist niet dat ze ook veganistische opties hadden! Ik zag altijd met Sour Cream staan enzo. Dan ga ik het toch eens een keer proberen :). Misschien met mijn moeder, want die is gek op aardappels!

 7. Ha die in Leiden zit om de hoek van mijn huis! Ik kom er niet heel vaak, maar tis idd een goede optie voor de stevige trek.

 8. Ohh die aardappel met curry klinkt echt heerlijk! Ikheb ze al eerder voorbij zien komen, maar ben er inderdaad ook nog niet geweest. Goed om te weten dat het zo’n aanrader is :)

 9. Wat suf eigenlijk dat ik er tig keer langs ben gelopen en het nog nooit een kans heb gegeven. Ik hou van aardappel en de foto ziet er zeer smakelijk uit. Dus ik er zeker eens eten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *