Jessi Arrington – inspirerende TED talk

Van één van onze Twittervolgers kregen we vandaag de tip om een TED-talk van Jessi Arrington over tweedehands kleding te kijken. Dat hebben we natuurlijk gedaan en ik werd er zo blij van dat we het meteen met jullie  wilden delen. Dankjewel voor het delen Sylvia!

Jessi Arrington, bekend van de website Lucky So and So, heeft een enorme passie voor het zoeken, combineren en dragen van tweedehands kleding. Net als De Groene Meisjes dus! Het is daarom ook niet zo gek dat we ons graag door haar laten inspireren. De TED-talk gaat vooral het je niet laten tegenhouden om te dragen waar je vrolijk van wordt. Vinden mensen dat glitter rokje maar vreemd? Hebben voorbijgangers commentaar op jouw kledingstijl? Van Jessi mogen we ons er niets van aantrekken, want: “Als je je goed voelt in je kleding, dan betekent dat meestal ook dat je er goed uitziet.” Vandaag maakte ik het nog mee. Ik liep met mijn grijze-met-rode-stippen-jurk, strijkkralen strikketting en panterprint schoenen over straat en ja, er werd naar me gekeken. Veel mensen denken dat er in Amsterdam niet op je gelet wordt, maar geloof me, ook hier gebeurt dat genoeg. Het doet me niet veel. Ik denk eigenlijk allemaal maar: “Jij kiest voor een spijkerbroek met grijze jas en zwarte schoenen, dat is jouw ding, ik trek mijn eigen kleurenfeestje aan. Lijkt me beide prima.” Ik voel me goed in deze outfit, en daar gaat het voornamelijk om. Toch?! 

Naast dat het superleuk is om je eigen stijl te creëen door het combineren van allerlei tweedehands items, is het natuurlijk ook veel beter voor het milieu om niet alles nieuw te kopen. Daarbij komt; er hangt zoveel leuke kleding in tweedehands winkels op je te wachten, dus waarom zouden we alles nieuw willen hebben?!

Je kan de TEDtalk van Jessi hier bekijken. Veel kijkplezier!

Door wie laat jij je graag inspireren als het om kleding en uiterlijk gaat? En laat jij je tegenhouden om aan te trekken wat je wilt? Of draag jij met trots je eigen stijl uit?  Ik lees je mening graag bij de comments!

Liefs,

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

10 gedachten over “Jessi Arrington – inspirerende TED talk

  1. Dit sluit zó aan bij mijn eigen persoonlijke uitdaging van 2013: geen níeuwe kleding kopen én mijn grens verleggen qua kleding combineren (af van de jeans met grijs, zwart en blauw). Dankjewel voor het delen! Wat een inspirerende vrouw. Vinden jullie het erg als ik dit ook weer deel op mijn blog?

    1. En als aanvulling… ik ben dus nog een beetje zoekende naar mijn eigen stijl… als ik in mijn kast kijk, zie ik een mix van jeans met blauw, grijs en zwart. Veel basic stukken en een paar accessoires. In mijn hart draag ik een fifties-jurk met petticoat en polkadots. Maar in de praktijk heb ik (nog) niet zoveel lef.

  2. Wat is er leuker dan budget shoppen en een uniek item scoren . Als je mij blij wilt zien worden sleur me dan naar een tweedehands/ vintage winkel …. Voor zoveel mogelijk ( biologisch) katoene kleding . Het idee dat je goed goed draagt voor een betaalbare prijs maakt me veel blijer dan een duur blousje van de new yorker waarvan je weet dat het synthetisch is en het op een on natuurlijke wijze geproduceerd is!!

  3. Sinds ik me heb laten inspireren door bloggers die hun tweedehandskleding rocken, ben ik helemaal fan van kringloopwinkels en rommel/vlooienmarkten. Het is altijd een rush die je voelt als je zo’n winkel binnenstapt, veel spannender en uitdagender dan een H&M bijv. want je moet goed zoeken en bedenken hoe je het kan combineren. En soms moet je het ook gewoon passen om te zien of het echt wat is. En beperk je niet tot je eigen maat, met riemen en mouwen oprollen kom je al een heel eind:)

  4. Wauw inspirerend filmpje! En wat heerlijk dat iemand zo lekker zichzelf kan zijn en zich niets aantrekt wat anderen van haar vinden. Ik draag al kleding van de kringloop sinds ik een klein meisje was. Ik heb me er nooit voor geschaamd maar soms wilde ik wel merkkleding hebben om er bij te horen. Tot op vandaag de dag koop ik nog steeds bij kringloopwinkels en via Marktplaats etc. (niet alleen kleding maar ook interieur spulletjes) en merk dat het steeds meer in trek komt (misschien ook wel door de crisis?). Maar, HURREY for that!

    1. Wat leuk om te horen dat je al zo lang kringloopfan bent! Het is ook echt geweldig. Ik kan het gewoon niet begrijpen dat er mensen zijn die zeggen: ohnee, daar ga ik niet naar binnen. Of: nee bah, dat vind ik vies. Vreeeeeemd vind ik dat! :) Gelukkig denken er inderdaad ook steeds meer mensen anders over!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *