Jezelf uitdagen

jezelfuitdagen1

Persoonlijk vind ik het heel leuk om mezelf uitdagingen voor te leggen. Ik ben een sucker voor goede voornemens, lijstjes, het bijhouden van schema’s en iedere keer weer bedenken wat voor nieuwe dingen ik nu weer kan gaan uitproberen.  Als ik geen uitdaging heb, verveel ik me al gauw. Er zijn een paar uitdagingen die ik niet meer aan zal gaan. Zoals bijvoorbeeld een sapjesdetox. Dat heb ik twee keer gedaan en twee keer vond ik het vreselijk. En aan dieten begin ik niet meer. Nee, ik kies nu liever voor andere, soms wat kleinere en haalbare uitdagingen die ik gewoon leuk vind om te doen. Voor de komende tijd heb ik een paar uitdagingen voor mezelf bedacht en ik ga deze vandaag met jullie delen. Ook zal ik vertellen hoe ik tegenover deze uitdagingen sta, waarom ik ze wil aangaan en hoe ik dat ga aanpakken. Misschien wil jij ook jezelf uitdagen en heb je iets aan mijn tips en ervaringen!

De meeste uitdagingen die ik mezelf stel, komen voort uit boeken die ik heb gelezen of ideeën die ik heb opgedaan bij andere bloggers. Zo las ik bijvoorbeeld the Miracle Morning en begon ik met mijn nieuwe ochtendroutine, die in het boek staat beschreven. Echter, dit begon als een uitdaging, maar is inmiddels zo gewoon en fijn geworden, dat ik niet nadenk over een bepaalde termijn. Ik doe het gewoon. Misschien wel voor de rest van de komende jaren. Of de rest van mijn leven. Wie zal het zeggen? The Miracle Morning is voor mij dus geen uitdaging meer, maar zo begon het wel. Zo zie je dat sommige uitdagingen kunnen uitlopen in gewoonten. Maar in principe is dat niet per se mijn intentie.

Ik deed ooit een social media detox, ging een keer een week lang iedere avond met andere vrienden eten of borrelen, at een keer een maand geen suiker, ruimde mijn kledingkast op volgens de Marie Kondo methode en dronk een maand lang iedere dag een smoothie. Volgens mij is mijn punt gewoon dat ik het leuk vind om in thema’s te denken.

Wat is dan mijn intentie? Ik ben gewoon nieuwsgierig. Van sommige dingen wil ik gewoon meer weten en meer leren, of ik wil ontdekken of ik iets kan of niet. Of dat iets bij me past of niet. En daar kom je vaak toch het beste achter door dingen gewoon te proberen en een kans te geven. Verder doe ik het ‘gewoon’ omdat ik het leuk vind. Ik heb niet het idee dat ik er beter of sterker door zal worden, of een compleet ander mens, maar ik vind het gewoon leuk om er later op terug te kunnen kijken en te denken: “ohja! dat heb ik ook nog gedaan!” En het leuke is, niks is ooit voor niets. Uit alle ervaringen, ook als ze niet goed waren, haal je weer dingen die je meeneemt in je leven en waar je van leert.

Mijn leven is op dit moment best een beetje hectisch. Ik werk fulltime voor ons blog, wat soms nog een beetje voelt als vakantie, hoewel ik ondertussen een steeds voller lopende agenda heb. En ondertussen weet ik dat er op 2 augustus een boek af moet zijn. Dat zorgt voor extreem veel uren achter de computer, wat natuurlijk niet echt mijn favoriete bezigheid is in de zomer, en daarbij komt dat ik weinig tijd heb voor mezelf. Als ik niet iets zoek waarmee ik mezelf een beetje kan afleiden, dan is de lol er gauw af. Herken je dat? En dus bedacht ik een paar uitdagingen die ik goed kan combineren met de dingen die ik de komende tijd moet doen. Dit zijn ze:

Helweek. Including: iedere dag sporten, wat ik nog wel het ‘engste’ vind van alles. Iedere ochtend om vijf uur opstaan gaat wel lukken. De opdrachten die ik moet uitvoeren lijken me heel interessant en ik denk dat ik weer veel over mezelf ga leren. Maar een nacht doorhalen en iedere dag sporten, dat gaat pittig worden. Ik ben me nu aan het voorbereiden en ik begin morgen. Heel spannend!

jezelfuitdagen2

Banana Island. Drie dagen alleen maar bananen eten. En ja, dat klinkt bizar, maar bedenk hoeveel lekkere creaties je met bananen kunt maken. Allerlei soorten ijs en smoothies bijvoorbeeld. Misschien denk je: hoe komt ze hier nu weer bij? Nou, Banana Island is iets wat veel rawfoodies en vegans uit Amerika en Australie doen. Ik zie het non-stop op Instagram voorbij komen. Er zijn trouwens ook veel mensen die Mango Island doen en ja, die mensen eten alleen maar mango’s. Het is totaal gestoord, ik weet het, maar er zijn mensen die zeggen dat ze zich er enorm goed bij voelen om maar 1 fruitsoort te eten. Het schijnt voor je verteringsysteem heel goed te zijn. Nu zal dat wel pas opgaan als je het een week of zo doet, maar ik heb sowieso niet per se het idee dat het echt iets voor me gaat doen. Ik verwacht geen detox en daarvoor doe ik het absoluut niet. Ik wil gewoon weten hoe het is. Al jaren kijk ik naar foto’s op Instagram van meiden die Banana Island doen en iedere keer moet ik lachen om de foto’s. Niet als in: uitlachen, maar gewoon, omdat het zo grappig is. Alleen maar bananen eten. Hoe dan? We gaan het zien!

Skin Cleanse. DIt is ook weer een boek dat ik heb gelezen en het heeft me enorm aan het denken gezet. We smeren zoveel troep onze huid en in ons haar, het is gewoon niet meer grappig. Hoe goed zou het zijn om eens helemaal af te stappen van alles wat we gebruiken en even helemaal ‘back to nature’ te gaan? Ik ben eigenlijk nu al een beetje bezig met deze Skin Cleanse, want sinds ik het boek heb gelezen drink ik nog meer water en gebruik ik alleen nog een natuurlijke mascara, kokosolie en een natuurlijk serum voor mijn gezicht. Maar goed, de Skin Cleanse detox gaat nog een beetje verder: je mag ook geen shampoo en douchegel gebruiken. Kortom, je gaat helemaal clean. Letterlijk en figuurlijk. Ik denk dat ik dit het beste kan doen als ik geen afspraken heb en nergens naartoe hoef, want ik denk niet dat je er heel veel aantrekkelijker op gaat worden. Ik merk trouwens nu ik twee weken bezig ben met het gebruiken van alleen maar natuurlijke cosmetica, dat mijn huid al enorm is opgeknapt. Maar dat kan ook weer komen door de combinatie: natuurlijke cosmetica x sporten x gezonder eten. Ik ben benieuwd wat ik ga ontdekken als ik voor een paar dagen (ik denk aan 5 dagen,) alles schrap!

Vijf dagen lang een recept uit 1 kookboek maken. Ik denk dat ik voor My New Roots ga. Al is The Green Kitchen Travels ook een optie. Misschien maak ik er 10 dagen van, als het goed bevalt. Er staan zoveel kookboeken in mijn kast die te weinig worden aangeraakt. Doodzonde! Hoe tof moet het zijn om net als in de film ‘Julie and Julia’ ALLE recepten uit 1 kookboek te maken? Wow. Maar goed, dan ben je een jaar bezig en dat gaat mij dan weer wat te ver. Als ik alleen al vijf recepten uit 1 kookboek maak, dan ben ik al blij. Op dit moment maak ik er vaak maar eentje namelijk!

Vijf dagen lang iedere dag een film kijken. Begin dit jaar nam ik me voor dat ik meer films wilde kijken en een beter gebruik wilde maken van mijn Cineville pas waarmee ik onbeperkt naar de bioscoop kan. Helaas vind ik het toch lastig om hier tijd voor te vinden. En dat terwijl ik zo van films houd! Series kijken doe ik trouwens wel, maar films schieten er bij in. En daarom heb ik besloten dat als alles voor het boek af is in augustus, ik dan een week kies waarin ik iedere dag een film ga kijken. Dat kan thuis zijn, bijvoorbeeld op Netflix, maar ook in de bioscoop. Natuurlijk ga ik geen hele dagen in de bioscoop zitten als het mooi weer is, maar twee keer anderhalf uur binnen zitten kan niet zoveel kwaad. Misschien ben ik wel blij dat ik daar kan gaan afkoelen. En trouwens, ik kan ook nog naar openluchtfilms gaan. Die zijn er in Amsterdam in de zomer genoeg!

Deze vijf uitdagingen geven stuk voor stuk ook weer veel inspiratie om over te bloggen, dat is het leuke. Je hebt een ervaring om te delen met een ander. Ik vind dat zelf het allerleukste. Ook al is het een uitdaging die helemaal niet ‘zwaar’ of ‘heftig’ is, zoals bijvoorbeeld onze Kook5Daagse die we een tijdje geleden deden, je hebt een leuk verhaal te vertellen. Ik ben er zelf in ieder geval nu al benieuwd naar!

Hoe pak ik het aan? Ik heb nu al mijn ideeën op geschreven, dus nu staat het vast dat ik dit ga doen. Ik bereid me voor door voor alle uitdagingen een moment te kiezen en dat ook echt in mijn agenda op te schrijven. Zo heb ik genoteerd dat ik aanstaande maandag aan Helweek begin en dat ik in de week na het inleveren van het boek de ‘filmweek’ wil doen. Voor de andere uitdagingen ga ik nog even puzzelen met mijn tijd, maar dat moet lukken. Belangrijk is in ieder geval dat het vaststaat. Ik vind het vervolgens heel leuk om erover te schrijven; hier op het blog, maar ook in mijn persoonlijke notitieboek. Je loopt namelijk altijd weer tegen dingen aan. Grappige dingen, lastige dingen, leerzame dingen.. en je wilt natuurlijk niks vergeten! En zo ga ik deze zomer aan de slag met allerlei leuke dingen. Ik heb er nu al zin in en het geeft me het gevoel dat ik niet alleen maar aan het werk zal zijn. Een goed vooruitzicht!

Een tip die ik je nog mee wil geven: ga alleen uitdagingen aan waar je zin in hebt en baken voor jezelf af hoeveel tijd je eraan kwijt wilt zijn. Zo kies ik vaak voor een werkweek (vijf dagen) of een lang weekend (drie dagen.) Schrijf ook voor jezelf op waarom je deze uitdaging wilt aangaan: wat hoop je te leren? Waar ben je benieuwd naar? Hoop je bepaalde resultaten te behalen aan het einde van de uitdaging? Houd het klein en realistisch. Verwacht geen wereldwonderen na vijf dagen.

En jij? Houd jij van jezelf uitdagen? Welke uitdagingen zou jij aan willen gaan deze zomer? Is er iemand die met 1 van de uitdagingen met mij mee wil doen? Laat het maar weten bij de comments! 

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

59 gedachten over “Jezelf uitdagen

 1. Klinkt leuk zeg, fijn dat je hier zoveel uithaalt!:) Wat mij erin aanspreekt is dat je uit je routine komt, en dat is sowieso al verfrissend. Ik vraag me af of mensen dit soort dingen ook al op deze manier deden voor alle social media, ik vind het wel grappig hoe het leven van mensen zo beinvloed wordt door social media thema’s. Hoewel, de Miracle Morning heb je natuurlijk uit een boek. Het is in ieder geval versterkend:)
  Ben benieuwd naar je Helweek ervaringen! Dat lijkt me opzicht ook wel wat. Ik heb de komende tijd hele belangrijke scriptie weken, dus dan twijfel ik of ik het juist wel moet doen (veel werk leveren) of juist niet (als ik er me er slecht door voel ben ik meteen de lul).

  1. Inderdaad, social media versterkt dit soort dingen wel. Juist doordat je het kunt delen met elkaar, ik vind dat leuk! Ik weet niet wat ik je moet adviseren voor de helweek, omdat ik het zelf nog niet heb meegemaakt…

 2. Leuk stuk, ik snap heel goed dat je jezelf wilt uitdagen (of kleine doelen stelt voor jezelf). Dat werkt motiverend. Helweek spreekt mij persoonlijk niet aan. Het sporten, discipline en reflecteren dat snap ik wel maar waarom je dan een nacht over moet slaan?? Die snap ik niet… Je hele bioritme gaat dan door de war. Skincleanse snap ik helemaal :). Ben daar ook mee bezig (boek nog niet gelezen). Misschien een leuke tip: http://www.hellonatural.co Hier vind je allemaal recepten voor het zelf maken van natuurlijke skincare (van moisturizer, sea salt spray en shampoo tot coconutmilk conditioner spray). Erg leuk, misschien heb je er wat aan. Succes met de uitdagingen!

  1. Ik weet ook nog niet of ik die nacht ga skippen hoor. Ik ga gewoon goed naar mijn lichaam luisteren, zoals ik dat altijd doe :)

 3. Goedemorgen, ik ben helemaal geen vegan, nog niet eens een flexitariers maar wat lees ik jullie blog altijd graag. Jullie leuke doelen en positiviteit geven mij een goed gevoel. Vooral jullie kwetsbaarheid en openheid spreekt me zo aan. Ga vooral zo door!

 4. Leuke uitdagingen heb je voor jezelf op de agenda staan. Maar zo’n bananen-challenge, daar zet ik toch wel vraagtekens bij. Al die claims die je noemt die er over gedaan worden, ik betwijfel het. Zal je lichaam zeker geen (permanente) schade toedoen, maar ik heb nog nooit een serieus onderzoek gezien dat eenzijdige voeding propageert. Maar ja, als maar genoeg mensen op social media roepen dat het geweldig is…

  Je Hel-week lijkt me dan weer supernuttig. Kan het zijn dat het boek opnieuw is gelanceerd dat er zoveel aandacht voor is? Kan me herinneren dat al jaren geleden in de krant een stuk stond waar een journalist dit ging doen :)

  1. Zoals ik al zei verwacht ik er ook geen wonderen van ;) Het is gewoon een leuk experiment. En als het niet goed voelt, dan eet ik gewoon iets anders. Hetzelfde met de helweek: als ik die nacht niet wil overslaan, dan doe ik het niet. Ik luister altijd heel goed naar mijn lichaam en doe nooit iets waarvan ik betwijfel of het wel oké is :)
   Geen idee of het boek opnieuw is uitgebracht eerlijk gezegd. Zou wel kunnen!

 5. Heel interessant en herkenbaar! Bij mij is het ook zo dat ik soms echt een bepaalde uitdaging met geschreven regels nodig heb om dingen te doen, zoals de Helweek bijvoorbeeld. Ik kan ook gewoon uit mezelf een paar keer om 5 uur op gaan staan, maar dat lukt me dan dus niet. Wel als er het fenomeen Helweek achter zit. Stom eigenlijk, hè? Ik wil het dus binnenkort ook eens proberen! En mijn vriendinnen vinden het bizar en belachelijk :’) Ik niet. Spannend juist, ik krijg er werkzin van etc. Veel succes alvast, met alles!

 6. Ik herken me wel in jou. Ik heb ook altijd uitdagingen nodig om niet in een sleur te raken, mezelf uit te dagen en ook iets nieuws te leren. Die helweek zal het waarschijnlijk niet worden. Maar ik vind het kookboek idee wel heel erg tof!

 7. Hai Merel,

  Leuk motiveert mij om in juli ook iets te gaan proberen,
  van dat koken uit kookboek: GEWELDIG! Juli en Julia echt mijn favoriete film! Dus ik ga voor Greenkitchen-greenkitchen travers en renskroes nieuwe kookboek.

  Tevens wil ik weer een detox weekendje inlassen om mijn inneem een goeie grote schoonmaak te geven. Maar alleen 2 dagen sappen is voor mij net haalbaar! 3 dagen afbouwen 3 dagen opbouwen zo ben je toch nog een hele week bezig.

  Trouwens doen jullie ook vlogmas komende december?? Ik ben DOL op VLOGMAS!!! Met adventkalenders kerstboompje optuigen, etc.

  IK ben benieuwd naar je ervaringen!

  Groetjes XXX Yvon

  1. Hahha denk je nu al na over Vlogmas?! hahaha :) Wie weet!

 8. Ohh wat een leuk idee! :) Alle recepten uit een kookboek koken of in ieder geval vaker uit een kookboek koken zou ik ook moeten doen. Zoveel kookboeken die ik nooit aanraak. Sinds ik Julie & Julia heb gezien, staat dat ook op mijn lijstje maar ik doe het niet. 5 dagen is een hele goede om mee te beginnen!

  Ik ben super benieuwd naar je ervaringen met de helweek en met dat bananen eten. Ik kwam een jaar geleden de video’s van Freelee the Bananagirl tegen op youtube en ik vond het echt bizar. Ik kan me eigenlijk niet voorstellen dat het goed voor je is, maar ik vind het wel tof dat je het uit gaat proberen, gewoon om te kijken hoe je lichaam hierop reageert.

  1. Freelee is ook wel een beetje the next level hoor ;) Daar zou ik mezelf ook niet heel graag mee willen associeren.

   1. Nee, ik vind haar ook heel erg opdringerig. Ze probeert mensen er echt van te overtuigen dat haar levensstijl de enige goede is ;)

 9. haha dit stuk is zooo herkenbaar? Ik had het zelf kunnen schrijven!
  Ik ben momenteel bezig met zoveel mogelijk lokale producten eten en ik heb de eerste stappen gezet om een leven met minder afval in te richten…heerlijk lijstjes maken, stappenplannen opzetten :)

 10. Wow dit is herkenbaar! Ik daag mezelf ook voortdurend uit, vooral nu ik tijd heb in de zomer en meestal omdat ik mezelf altijd wil verbeteren, en het me gewoon interessant lijkt. Zo besloot ik een week geleden bijvoorbeeld een weekend alleen maar RAW te eten, gewoon ineens nadat ik geïnspireerd raakte via YouTube. Daar was dan ook éindelijk het moment waarop ik besloot om nu toch echt gewoon te kappen met dierlijke producten en een plantaardig dieet te volgen waar ik me tot nu toe super goed bij voel. :-) En gister besloot ik om vandaag aan 30 dagen yoga met Adrienne te beginnen.

  Ik had nog nooit van Banana Island gehoord maar het klinkt super interessant en ik houuu van bananen dus ik ga daar zeker meer over opzoeken en wie weet join ik je wel in die uitdaging!

 11. Ik herken me hier ook heel erg in, het lijkt wel alsof ik dingen veel beter gedaan krijg als het een challenge is. Ik heb tot nu toe een suikervrij challenge en een yoga challenge gedaan en ben nu op zoek naar nieuwe. De helweek lijkt me zwaar maar daarom juist heel uitdagend en leuk, de films challenge lijkt me heerlijk en de andere die je noemde eigenlijk ook! Ik ga ze ook meteen opschrijven en uitzoeken, lijkt me leuk om mee te doen! :)

 12. Leuke uitdagingen! Helweek lijkt me behoorlijk heftig, maar zou het wel zien zitten (behalve misschien die donderdagnacht). Vroeg opstaan, sporten, veel werk verzetten, to do’s schrappen: kan ik wel gebruiken :-)!

  Ik doe in ieder geval mee met de kookboek challenge! En dan kies ik voor Plenty, heb hem een half jaar geleden gekregen en nog maar heel weinig uit gekookt, dus dit is een ideale push.

  Ben zelf net begonnen aan een zomerchallenge: met 10 kleding stukken (excl. schoenen en accessoires) stel ik 21 outfits samen voor de komende 3 weken. De meeste van deze items trek ik niet vaak aan en nu kan ik er lekker mee experimenteren. Een mini capsule garderobe dus! Goede remedie tegen shopping sprees, onder het motto buy less, choose well :-).

  Veel succes met begin van de Helweek morgen!

 13. Heel herkenbaar om iets nieuws te gaan proberen! Ik ben ook altijd erg nieuwsgierig naar nieuwe ervaringen en je hebt me wel gemotiveerd om iets nieuws te gaan bedenken voor de komende tijd. Ik denk dat ik, als het straks vakantietijd is, ga voor een week lang elke dag een nieuw recept uitproberen….. worden ze hier in huis ook blij van :-).
  De afgelopen tijd ben ik begonnen met koud douchen, periodiek vasten en de ademhalingsoefeningen van Wim Hof. Iets nieuws proberen geeft veel positiviteit en net wat je zegt, sommige dingen blijven hangen en sommige zijn leuk voor even. Succes met je nieuwe uitdagingen!
  Groet Linda

  1. precies, je maakt anderen er ook nog blij mee! Veel plezier :)

 14. Banana island klinkt inderdaad erg bijzonder, ik ben benieuwd hoe je dat gaat ervaren. Grappig dat je zo van uitdagingen/thema’s houdt. Zelf heb ik laatst ook een kook/baklijst gemaakt met recepten die ik nog graag wil maken en daar heb ik inmiddels al best wat van af kunnen strepen. Ik wil ook al een tijd af van mijn zo niet natuurlijke shampoo af, maar ik vind het zonde om dan maar alles weg te gooien/geven dus ik maak het eerst op en dan ga ik eerst over op natuurlijke/zelfgemaakte shampoo. Alleen met baking soda wassen lijkt me een vrij grote stap, omdat het blijkbaar niet voor elk haartype werkt.. maar dat is ook weer een kwestie van uitproberen natuurlijk. Veel succes morgen!!

 15. Mijn eeuwige dillema… Ik ben niet van veranderingen en aanpassingen van mijn planning. Maar toch heb ik vaak het idee dat ik wel dingen moet aanpassen zoals in wat ik eet, drink en doe.. Vaak doe ik het ook wel even maar keer dan toch weer terug naar mijn oude doen en laten.. Af en toe wordt ik er simpel van maar zie ook wel dat het bij mij (hoofd) hoort.. Dus soms wat kleine spelden prikken en er niet veel aan hangen als ik toch weer terug ga. Een ding is me wel gelukt en dat is plantaardig gaan eten en dat hou ik nog steeds vol! Werkt op zoveel vlakken op mijn voordeel maar eet nog vrijwel hetzelfde als in het begin..dat dan weer wel!

 16. ik wil mezelf uitdagen om minder afval in huis te nemen, want in supermarkten zijn zoveel dingen ingepakt in plastic.
  zo heb ik afgelopen maand ook het boek: Leven zonder afval van Emily Jane Lowe gekocht.
  ze heeft ook een blog erover: http://www.levenzonderafval.blogspot.nl
  en dan combineren met meer biologisch te eten.

 17. wauw, ik ben zo zo zo ontzettend benieuwd naar je bananeneiland ervaring! ik vind dat zo fascinerend! wauw!

 18. Wat een fijn artikel, ik heb mijn plan van aanpak niet gehaald en daarbij dus mijn scriptie niet. Hierdoor heb ik het idee dat ik gefaald hebt als student en daardoor ben ik mijn motivatie een beetje kwijt (ook nog geen full time baan daarbij) Dus dit artikel komt echt als een uitdaging voor mij, ik ga mezelf ook uitdagen en zorgen dat deze zaken bij niet verder naar beneden gaan trekken.
  Bedankt xxx

  1. Goed zo Denise! En niet boos op jezelf zijn, of teleurgesteld, want niet altijd alles kan lukken in het leven :) Cheer up, buttercup! x

 19. Wat leuk om te lezen hoe je jezelf blijft uitdagen. Ik herken dat wel. Ik ben al snel iemand die van nature veel waarde hecht aan vertrouwde dingen, patronen en producten. Daarom probeer ik mezelf ook steeds per periode uit te dagen om nieuwe dingen te ontdekken en te proberen.

  Op dit moment ben ik aan het experimenteren met natuurlijke cosmetica. Dat sluit wel aan op 1 van jouw uitdagingen.
  Ik ben ben nu veel aan het lezen over natuurlijke cosmetica producten die je zelf kan maken. Zo heb ik van de week mijn eigen scrub en gezichtscleanser gemaakt. Heel leuk om te doen, super easy en je kan er een lekkere geurenolie aan toevoegen.
  Zeker een aanrader!

 20. Ik vind het altijd heel leuk om de uitdagingen-posts van jullie te lezen. Het inspireert me enorm. Zelf ben ik wat minder van dit soort uitdagingen, maar probeer hierdoor toch wel van alles uit. Alleen doe ik het op mijn manier en niet bijvoorbeeld een volle week of een weekend :)

 21. He Merel!

  Wat schrijf je toch altijd leuk en motiverend! Inmiddels zit mediteren en lezen ook in mijn ochtendroutine (sporten lukt nog niet helemaal). Ik vind het een super begin van mijn dag :) Het boek van Sarah Britton heeft mij een aantal weken geleden doen besluiten om een ‘kookboekchallenge’ te houden voor mezelf. Dit boek is gewoon te gaaf om in de kast te laten staan (of om alleen te lezen voor het slapen gaan). Op intagram zag ik meer mensen met dat voornemen en voor mij werkte het erg motiverend om de creaties van anderen te zien! Check bijvoorbeeld de hashtag ‘mnrcookbook’ en ‘mnr21challenge’. Misschien ben jij nog wel meer van dit soort hashtags tegengekomen?! Ben benieuwd. Veel plezier en succes in ieder geval!

  1. Oh wat cool, die hashtags ken ik nog niet! dankjewel voor de tip!

 22. Oh wat superleuk dit! Ik hou echt wel van uitdagingen, maar geef ze ook vaak weer op. Heb dit jaar echt in heel veel dingen mijn leven totaal omgeslagen, en ik doe het niet perfect zoals ik zou willen, maar geef het zeker niet op en dat voelt zo fijn! Zolang ik dat voorop heb staan, wil ik ook even geen andere uitdagingen aan die mijn prioriteiten weer zouden verzetten. Die skin cleanse klinkt trouwens wel héél interessant, ik gebruik naast de make-up die ik af en toe opdoe en er dan ook weer vanaf moet wassen bijna geen producten, smeer nooit dagcreme op ofzo. Maar dan zou je dus ook nooit je make-uploze gezicht kunnen wassen als je daar zin in hebt? Was mijn haar ook nog zelden en als ik het dan doe dan met baking soda en citroensap, en gebruik geen deo meer… klinkt interessant haha!

  1. Ik was mijn gezicht sowieso altijd, of ik nou wel of niet iets gedragen heb. Dat schrijft ze ook in het boek: als je in een stad woont ,met uitlaatgassen en dergelijke, dan moet je sowieso je huid reinigen met water. Ze schrijft: 20 keer een plens water in je gezicht is voldoende om helemaal schoon te worden :) Ik ga er binnenkort meer over schrijven, ook over de producten die ik dan nog wel gebruik en ik ga een paar DIY’s uit het boek maken. Dus stay tuned :)

 23. De kookboekchallenge lijkt mij leuk om ook te doen! Ik heb er zat liggen, maar maak voornamelijk recepten van het internet, omdat het “aanbod” daar groter is. Maar ik heb die boeken natuurlijk niet voor niets! Ik vind het altijd een uitdaging om een non-vegan gerecht vegan te maken. Daar zie ik ook nog wel een uitdaging in :-)

  1. Precies, een leuke manier om wat nieuwe dingen uit te proberen! Zo zonde als al die kookboeken niet gebruikt worden, vind je ook niet? Daarvoor worden ze niet geschreven! ;)

 24. Hihi, zo herkenbaar dit! Vorig jaar heb ik samen met mijn moeder een jaar geen kleding gekocht. Dit jaar eten we een jaar lang geen chocolade. Ook deed ik de read-challenge met een vriendin: 25 boeken lezen in een jaar.
  Nu weer inspiratie opgedaan voor nieuwe challenges, thanks :D

 25. Leuk, ik denk ook graag in ‘projecten’! Ben benieuwd naar de komende blogs hierover :)

 26. Leuk! Ik houd ook altijd van projecten en uitdagingen en heb al van alles gedaan. Dit jaar doe ik samen met een vriendin zelfs iedere week iets wat we nog nooit gedaan hebben. Ook niet allemaal heftige dingen; als het zo uitkomt kan dit best ‘een nieuw recept uitproberen’ zijn. Maar ik heb hierdoor dit jaar al veel leuke dingen gedaan die ik anders waarschijnlijk niet gedaan zou hebben!

 27. nog een om aan het lijstje toe te voegen: de sugarchallenge! Daar ben ik nu mee bezig, een maand lang geen suiker; moeilijk! kijk zeker ook eens op de site http://www.sugarchallenge.nl , tis echt de moeite waard.
  xxx en ik weet hoe moeilijk”dit soort “kuren zijn!

  1. Heb ik vorig jaar gedaan! De eerste dagen pittig, maar als je er eenmaal doorheen bent is het echt heel goed te doen.

 28. Leuk! Ik hou ook van uitdagingen en leuke inspiratie vind ik hier! Veel succes met he uitdagingen :)

  Ik ga toch es de Miracle morning proberen!

 29. Supertof artikel! Ik begin morgen aan dag 8 van 10 dagen lang alleen maar groente en gruit (salades, soep, sap, smoothies e.d.) Het was best een uitdaging, maar tof om te doen!

 30. Elke keer opnieuw een glimlach op m’n gezicht na het lezen van jullie artikels.. Blij dat ik jullie “gevonden” heb :)

 31. Thuis heb ik al heel veel uitdaging aangezien ik, moeder van 3 puberzonen en echtgenote van mijn man, vegetarisch eet terwijl de andere 4 toch het allerliefste vlees willen. Graag zou ik veganistisch gaan koken, maar ik vrees dat dat nog meer protest zal doen opwaaien. Dus als tussenweg laat ik voor hen het vlees een aantal keer per week weg en maak af en toe eens een recept van jullie site dat ik heel lekker vind, maar door de mannen soms met gemengde gevoelens wordt verorberd. Sinds twee weken ben ik wel met een uitdaging bezig. De mannen snoepen graag en er werd naar mijn mening te makkelijk plastic verpakkingen koek opengetrokken. Voor nu is de regel: als je wat lekkers wilt, dan moet je het zelf maar maken. Liefst met volkorenmeel, ongeraffineerde suiker en fruit erin. Dan wordt er ook bewuster mee omgegaan. Ben benieuwd hoe lang ze het volhouden.

 32. Ik wou gewoon even zeggen dat ik jullie artikelen telkens zo bemoedigend, eerlijk en inspirerend vind. Ik vind dat jullie dat zo super doen. Ik geniet er elke keer van als ik ze ontdek. Bedankt, mooie en inspirerende vrouwen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *