Kijk- en luistertips van dit moment

Muziek, luisterboeken, podcasts en Youtube video’s. In deze blogpost deel ik mijn kijk- en luistertips van dit moment!
_T8A3327

Foto’s: Sabine Metz / Deze blogpost is geschreven in samenwerking met Tele2

Dit artikel wilde ik beginnen met de zin ‘de laatste tijd ben ik vrij veel onderweg,’ maar dan zeg ik meteen iets wat niet helemaal waar is, want ik ben eigenlijk áltijd veel onderweg. Ik klink natuurlijk als de ultieme verwende millennial wanneer ik dit zeg, maar ik kan écht niet zonder mijn telefoon met unlimited databundel. Lange treinreizen worden gewoon stukken beter met goede muziek, luisterboeken, podcasts en Youtube video’s. In deze blogpost deel ik mijn kijk- en luistertips van dit moment!

Als je net zo ongeduldig bent als ik

_T8A3291

Van nature ben ik een ontzettend ongeduld iemand. Voor sommige, belangrijke, dingen kan ik heus wel geduld opbrengen, maar als het gaat om dingen die snel kunnen, dan moet het snel. Met mijn vriendin Naomi heb ik een gedeelde lijst in de app Wunderlist (enorme aanrader, super handige app om lijstjes in bij te houden,) met allemaal lees-, luister- en kijktips. Wanneer Naomi iets toevoegt aan deze lijst, krijg ik een melding. Het is serieus één van de weinige meldingen die ik heb ingesteld op mijn telefoon, omdat ik helemaal niet tegen al die notificaties kan. Maar voor Naomi maak ik een uitzondering. En als ik dan in een koffietentje zit en ze voegt iets toe aan onze lijst, dan wil ik er eigenlijk meteen naar kunnen luisteren of kijken.

Zo zat ik van de week onder het genot van een dirty chai (dit is een chai latte met een shot espresso erin, voor wie dit drankje niet kent,) naar een gesprek tussen Lena Dunham en Ariel Levy op YouTube te kijken, en ik gebruikte daarvoor vast een heleboel data, want ik deed dat niet op het wifi netwerk van de koffietent waar ik zat.

Als je net zo lui en ongeorganiseerd bent als ik

_T8A3314

Natuurlijk weet ik dat je afspeellijsten van tevoren kunt downloaden, zodat je offline naar muziek kunt luisteren. Dat doe ik ook wel eens, maar ik vergeet nog wel eens een lijstje of een album en wil er dan toch naar kunnen luisteren. Ook gebruik ik geregeld de Shazam app en ontdek daarmee toffe muziek, die ik dan meteen wil kunnen luisteren – daar heb je ook data voor nodig.

Ik weet dat je series en films kunt donwloaden, zodat je er offline naar kunt kijken als je onderweg bent. Maar heel eerlijk? Ik ben daar veel ongeorganiseerd voor. Ik bedoel, ik heb al moeite met genoeg schoon ondergoed inpakken, laat staan dat ik van tevoren al heb bedacht wat ik onderweg wil kijken. Misschien is het ook gewoon niet belangrijk genoeg voor me? Dat zou heel goed kunnen.

Als je altijd aan het werk bent, net als ik

_T8A3247

Ik schrijf deze blogpost op Vlieland. De wifi in het hotel (in Oost-Vlieland) waar ik verblijf is niet heel stabiel en ik heb deadlines te halen. Vroeger zou dit een beetje een ding zijn geweest en was ik waarschijnlijk met mijn laptop door het hotel gaan lopen, op zoek naar een sterker signaal. Nu slinger ik gewoon een persoonlijke hotspot aan op mijn telefoon en werk ik via die hotspot op mijn laptop. Ideaal. En het werkt ook nog eens heel erg goed, want het netwerk van Tele2 is stabiel en betrouwbaar. In de trein werk ik geregeld op mijn persoonlijke hotspot via mijn telefoon en ik maak me geen moment zorgen over de hoeveelheid data die ik hierbij gebruik.

Willen we onverwacht hoge telefoonrekeningen? NOPE!

Herken je jezelf een beetje in bovengenoemde punten? Dan wordt het voor jou misschien ook tijd voor een unlimited bundel. Ik bedoel, ik wilde er nooit aan geloven, maar toen ik op een gegeven moment echt iedere maand een heel hoge telefoonrekening had, omdat ik continu over mijn databundel heen ging, besloot ik het gewoon eens te proberen. Nu betaal ik niet eens meer de helft van wat ik een halfjaar geleden betaalde én kan ik dus streamen en downloaden/uploaden tot ik een ons weeg, zonder dat ik ooit nog gek opkijk van mijn telefoonrekening – want dat bedrag staat gewoon vast, iedere maand weer. Probeer het gewoon eens. De bundels van Tele2 zijn maandelijks opzegbaar, dus je zit nergens blijvend aan vast als je dat niet zou willen.

Kijk – en luistertips van dit moment

_T8A3277

Het wordt een beetje te veel om jullie allemaal aan de Wunderlistlijst die ik deel met Naomi toe te voegen, maar natuurlijk ben ik de beroerdste niet en  deel ik graag een bescheiden lijstje met jullie. Dit zijn allemaal dingen (muziek, podcasts, boeken, talks, enz) die ik de afgelopen tijd luisterde, keek of las en die ik de moeite van het delen waard vind.

Podcasts:

VPRO Dorst / Iets doen, hoe doe je dat? over activisme. Hoe word je een activist? Hoe pak je zoiets aan?
Ondercast. Literaire podcast, maar dan niet zo serieus of alleen maar diepgaand.
Never before, Janet Mock. Deze vrouw! <3 Ga maar gewoon luisteren, dan snap je me.
From The Heart, Yoga Girl. Luister ik graag als ik naar yin yoga ben geweest.

YouTube: 

Lena Dunham interviewt Ariel Levy. Wat fijn om deze twee vrouwen samen op een podium te zien. (en zo tof, want ik heb Ariel horen spreken op Geen Daden Maar Woorden festival en nu hoop ik Lena nog eens ‘live’ te zien)
Mattie Fricker – Lessons on love & self discovery. Zo grappig en zó raak. Zo goed!

Muziek: 

–  Wake Up Now, Nick Mulvey
– Home, Dustin Tebbutt
– The Universe Smiles Upon You, Khruangbin
– Wallflower, Jordan Rakei
– Once Again (live), Hang Massive
– Portraits,  Maribou State
– Notion van Tash Sultana
– Migration, Bonobo
– Heiress, Novo Amor

Overig:

– Ik gebruik de app Headspace nu dagelijks met veel plezier. Perfect als je net begint met mediteren. Het duurt maar een paar minuten per keer, dus geen tijd hebben is ook geen excuus.
Moodnotes is een heel fijne app waarin je dagelijks – of zelfs meerdere keren per dag, wat je maar fijn vindt – een notitie kunt maken over hoe je je voelt. Het geeft me heel veel inzicht in hoe ik me voel en ik ben er blij mee!

Ik hoop dat je hier eventjes mee vooruit kunt. Stiekem ben ik nu wel benieuwd wie van jullie wél zo ongeorganiseerd – en dus ook niet lui – is om bovenstaande dingen allemaal alvast te downloaden, zodat je straks niet te veel data nodig hebt. Zijn er hier al veel mensen die een unlimited databundel hebben? Laat het met weten bij de comments!

Deel deze post op:

Geschreven door: Merel

9 gedachten over “Kijk- en luistertips van dit moment

  1. Wat grappig vanmorgen luisterde ik dis de onderkast aflevering waarin ze een reactie bespraken waarin je benoemd werd. En nu noem je ze alweer ♥️ Eeuw vd amateur is ook een aanrader trouwens!!!

    Ik heb bijna overal waar ik kom WiFi (werk, thuis, bij veel vrienden ook) dus kom goed uit met mijn bundel. Podcast staan trouwens ook op alleen via WiFi downloaden. Als je geabonneerd bent komen ze dan vanzelf binnen!

    1. Aaahhh zo leuk, ik zat net op de fiets naar Ondercast te luisteren en hoorde opeens mijn naam voorbij komen! Zo lief.
      Leuk wat Lisa allemaal zegt :) Ik ben fan van Dennis en Lisa!

  2. Aaaah, je kijk- en luistertips zijn zo fijn (net als je leestips trouwens)! Thanx dus, kan weer wat aan mijn lijstjes toevoegen :)

  3. Leuke post! En nog iets anders… Door een van jouw posts ben ik ‘body positivity power’ gaan lezen en dat was zo’n mega eye opener voor me. Wauw! Dus dank je wel, voor alle inspiratie, je eerlijkheid en openheid!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *