Koken met Merel (STUDIO by IKEA)

screencap-1

Ja hoor mensen, it’s your green girl Merel in de keuken. Samen met IKEA maakte ik een toffe video. Een beetje een kookvideo, maar ook weer niet – het is eigenlijk meer dat IKEA mij het kookschort van het lijf vroeg. (ok, heel eerlijk? ik draag nooit een kookschort – maar dit geheel terzijde.)

Ik kreeg de meest uiteenlopende vragen op mij afgevuurd: wat is mijn guilty pleasure? Hoe kan iemand mij versieren? Wat kook ik tijdens een eerste date? Van wie heb ik eigenlijk leren koken en wat betekent koken voor mij? Kortom, naast dat je mij – in mijn nieuwe keuken – een Mexicaanse comfortfood-schotel in elkaar ziet klussen, kom je ook nog eens iets meer over me te weten. Benieuwd? Veel kijkplezier!

screencap-2

Je bekijkt de video op het wooninspiratie platform van IKEA. (klik op de link en scroll een mini stukje naar beneden om de video te vinden) De aflevering vóór mij was met Chef met Lef – ook een aanrader!

Bij de video’s worden ook de producten die we gebruiken tijdens het koken gementioned – handig voor wanneer je iets leuks tegenkwam in beeld!

Ik ben zelf heel erg blij met de video, omdat ik terugkijk op een ontzettend leuke draaidag, met een super creatief team. We hebben vreselijk veel gelachen en dat doe ik nu nog steeds als ik de video zie. Als ik bedenk dat dít mijn werk is… wow. Ik hoop dat jullie ook met plezier hebben gekeken!

– Dit is een samenwerking met IKEA – 

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

44 gedachten over “Koken met Merel (STUDIO by IKEA)

 1. Super leuk filmpje, maarre, dit is echt texmex he… Geen Mexicaans, wat supermarkten je ook proberen wijs te maken als je hun pakjes leest :-)

 2. Top filmpje. Erg leuk. Overigens die van chef met lef en chickslovefood ook.

 3. Wat een super leuk filmpje Merel! Al die extra shots met ijs en geroosterde paprikapoeder zijn ook echt leuk, haha!

 4. Oh als ik op de link klik dan verdwijnt het schermpje weer meteen :( Zelfs in nieuw tabblad openen enzo! Raarrr….

 5. hahaha echt super leuk filmpje echt paar keer hardop gelachen! En wat heb jij een leuke keuken, vooral die SMEG wauw. Je hebt echt zo’n prettige stem om naar te luisteren.

 6. Leuk! En wat een fijne keuken! Die van ons is ook niet echt heel groot, maar het gaat erom wat er in gemaakt wordt toch;)?

 7. Ha Merel,

  Eigenlijk ben ik de typische vertegenwoordiger van de stille lezer die regelmatig jouw blogposts leest en af en toe een van de recepten kookt of bakt thuis. Ik zou over mezelf zeggen dat ik 95% veganistisch leef (de resterende 5% zijn de cakes met eieren en waarschijnlijk vaak ook boter die ik toch af en toe eet als een collega trakteert) en bezig ben met zo groen als mogelijk leven. Ik vind jouw blog altijd informatief, goed geschreven en dus een echte toevoeging aan mijn leven en het soms een beetje droge wetenschappelijke werk als promovenda (ik gun me iedere dag na de lunch even 30min procrastination ;-)).
  Het grappige is dat ik oorspronkelijk uit Zwitserland kom. Ik ben daar geboren en opgeroeid en op mijn 25e naar Nederland verhuisd voor mijn studie. Het beviel me hier zo goed dat ik uiteindelijk ben blijven hangen en mij inmiddels meer Nederlander voel dan Zwitser. Mijn vader komt uit Schaffhausen, opgegroeid ben ik in Winterthur. Mijn beste vriendin die inmiddels twee kinderen heeft woont bijna naast de Rheinfall, dat zijn dus plekken waar je ook allemaal bent geweest. Ik was blij verrast toen ik jouw eerste blog over Zwitserland las, wat een toeval dat je precies naar all die plaatsen ging die ik zo goed ken en wat leuk om deze plaatsen door de ogen van iemand te zien die daar nog nooit is geweest! Dat is eigenlijk al wat ik even kwijt wilde (en dat ik, mede door jouw posts over hot spots in Rotterdam, overweeg om daar te gaan wonen in het nieuwe jaar). Als je weer eens naar Zwitserland gaat en tips nodig hebt kun je mij natuurlijk altijd mailen :-)

  Heel veel succes met alles wat je doet!

  Groetjes,
  Eliane

  1. Wat leuk! Gotta love Schaffhausen. Heel mooie dag en avond gehad daar :)

 8. Haha leuk filmpje!! Moest echt lachen om dat stukje met het ijs :P

 9. Ik ga het filmpje lekker vanavond bekijken als ik niet meer in het drukke koffietentje zit, maar het klinkt nu al als een fijn filmpje, de foto’s zijn in ieder geval erg mooi!

 10. Superleuk filmpje! Haha vooral met het ijs en die andijvie! Dacht op voorhand dat we je echt stap per stap zouden zien koken maar ik vind deze manier heel fijn! En origineel :)

 11. Leuk filmpje en wat zie je er ontzettend goed en gelukkig uit! Goed bezig!

 12. Heel leuk gemaakt! Vooral die ’tussenstukjes’ met liefde voor de blender en ijs (heel herkenbaar…)!

 13. Omg wat geweldig, ik zat hier hardop te lachen.. Dat ijs stukje, so real hahaha!! En die holy gerookt paprikapoeder, wauw XD

 14. Tof filmpje! Leuk gemaakt :) Én ik vind het geweldig dat het ondertiteld is, fijn voor de Dove medemens!

 15. Leuk filmpje! En wat zie je er goed uit! Je straalt gewoon! :)

 16. Hahaha dat shot met die bak ijs, fantastisch! Ik heb hardop gelachen

 17. Hahaha, wat heb ik gelachen om dat shot met je ijs onder een dekentje! Wat een leuk filmpje en wat komt het spontaan over. :D

  1. haha geloof dat het shot met het ijs goed is ontvangen. We hadden dat eigenlijk 3 minuten lang moeten doen ;)

  1. Zie hierboven anderen die hetzelfde probleem hadden. Kwam door een add blocker…

 18. Vanaf de IKEA site ben ik hier naartoe gekomen om een reactie achter te laten, want wat heb ik van het filmpje genoten. Wat een warmte en liefde straal jij uit. :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *