KOKEN MET STERREN: APPELPERENWALNOTENSPIJSTAART

Zo af en toe hebben De Groene Meisjes een culinaire uitspatting. Dan pakken we goed uit.
Gisteren moest en zou er een taart gebakken worden. De kookboeken kwamen op tafel en we kozen voor de goed gevulde perentaart uit ‘Ecofabulous Koken In Alle Seizoenen’ van Lisette Kreischer. Wat een leuk vegan kookboek is dit toch!

De perentaart hoort bij het najaar, dus we zijn ecofabulous bezig in dit seizoen. We konden ons herrinneren dat Suzette, van www.watmaakt.suzette.nu, deze taart ook een keer heeft gemaakt en haar eigen twist aan de taart heeft gegeven. Dit is de link naar het recept op Suzette’s blog.

Ook wij hebben het recept een beetje naar onze eigen smaak aangepast.De kokos lieten we weg, de amandelen vervingen we met walnoten. MMMM…

De voorbereidende fase. Het is essentieel om alles goed van tevoren uit te stallen op je aanrecht, want je hebt nogal wat nodig! Bereid je overigens ook voor op een complete ravage in de keuken. Meel op de grond, een berg afwas, appel- en perenschillen tegen de keukenkastjes. Dat werk.

Kijk d’r stralen, die leuke Lisette. Zouden wij ook doen, als wij dit recept zelf bedacht hadden.

Eerst gaat de taartbodem een kwartier in de oven, dan begint het al lekker te ruiken in huis.
Ondertussen prepareren we de vulling van de taart. Appels, peren, rozijnen, spijs, walnoten. Blijf daar maar eens vanaf.
De bodem is klaar, we ‘storten’ (zoals dat ietwat dramatisch genoemd wordt) de vulling in de vorm.

Het geheel gaat nu nog voor een half uur de oven in. Gelukkig maar een half uur, langer was een te grote beproeving geworden voor de meisjes.

Het resultaat, al zeggen we het zelf, is niet te doen zo lekker. Oke, lichtelijk uit elkaar gevallen, maar dit mag de pret niet drukken.


Goed, na al die kerst-uitspattingen van de laatste dagen is het nu tijd voor een kleine detox.
Hierover lees je morgen meer!

Lisette & Suzette, thanks voor de inspiratie!

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

2 gedachten over “KOKEN MET STERREN: APPELPERENWALNOTENSPIJSTAART

    1. Thanks! Was ook heerlijk! Maar nu is het weer tijd voor detox… (zie morgenochtend een nieuw artikeltje :))

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *