KOKEN MET STERREN: EEN DIERVRIENDELIJK KERSTDINER

Veel mensen zijn op dit moment druk bezig met het uitstippelen van een kerstmenu.
Heb jij al overwogen om het dit jaar eens duurzaam&diervriendelijk aan te pakken?

 

[foto: EVA]

 

De Groene Meisjes bekeken de afgelopen tijd een aantal sites waarop plantaardige menusuggesties gegeven worden. Deze willen we graag met je delen. (klik op de link om bij het kerstmenu te komen)

 

Plantaardig Maandag. Maar liefst viergangen vegan food. Zeker geen voor de hand liggende keuzes, je moet er zogezegd van houden. De stuffed Tofurky lijkt ons een enorme uitdaging. Maar de crostini’s met tomaat en ui gaan ons zeker lukken! (immers, je moet ergens beginnen)

Dan van onze vrienden uit Gent, de EVA  (veggie organisatie,); twee zeer uitgebreide kerstmenu’s.
Wij gaan voor de filotaart met kastanjes,spinazie en champignons en als toetje kiezen wij voor vegan tiramisu. WOW!
(Overigens, een leuk cadeautje voor een veggie: een lidmaatschap op het magazine van EVA. Iedere drie maanden een mooi blad met recepten, tips en andere nuttige info. Plus… een kortingskaart waarmee je bij veel vega-restaurants korting krijgt. Onder andere bij ons favoriete lunchplekje in Antwerpen: Lombardia!)

Heel groen en verantwoord is dit Duurzame Kerstmaal van Greenpeace .
Leuk fimpje erbij. Alles draait om duurzaamheid.
Klik op ‘Download recepten’. Oeeee… dat hoofdgerecht. Aardpeer, pompoen  en aardappelen uit de oven! Nice. Van onze bron, Leon van Greenpeace, hoorden wij dat de recepten makkelijk te ‘veganizen’ zijn.

 
Vegatopia komt dit jaar zelfs mijn 5 vega kerstmenu’s! Keuze genoeg dus!
 

Genoeg digitale inspiratie opgedaan, maar toch nog op zoek naar iets anders? Dan kijken we nog even naar het volgende:

 

delic

 

De moderne kookbladen kunnen natuurlijk niet achterblijven. Delicious, een prachtige kookglossy, heeft een diervriendelijk groentemenu in haar december editie. Dit is een achtpagina tellend artikel met onder andere prei-courgettesoep met aardappelchips en wortel-pistache cake. MMM. Sounds Delicious, Delicious! Ren nu nog naar de supermarkt/kiosk/boekhandel. Voor 6,95 is dit prachtige blad van jou en kook jij straks de kerststerren van de hemel. (cheesy dit.)

 

 

 

 

Overige dinertips die het altijd goed doen:

Serveer je sojalatte altijd met wat kaneel op het melkschuim gestrooid/ een reep Tony Chocolonely’s in blokjes op een mooi schaaltje doet het altijd goed/ bak je vegan cupcakes (of ander gebak) altijd vlak voordat je visite komt, zodat je huis nog lekker ruikt/ serveer je diner op prachtig bloemetjes servies met gouden randjes/ maak ‘antieke’ borrelglaasjes uit de kringloopwinkel (10 cent per stuk) mooi op met amuses (tip van een collega, thanks!)/ bezuinig niet op goede kwaliteitsproducten, maar overdrijf niet/ probeer alles zelf te maken – kant&klaar is heel 2010/ durf te experimenteren met vergeten groenten, zoals aardpeer, pastinaak en bataat/ schenk een mooie biologische wijn/ laat het thema ‘diervriendelijk’ terugkomen in servetten en kaarsjes met een afbeelding van bijvoorbeeld een hertje of konijn (of ander veel gegeten dier)/ geef je huisdier ook een lekker kerstmaaltje en last but not least: recycle en gooi geen eten weg! Je kunt hier nog dagen plezier van hebben :)

Dan rest ons nog jullie allemaal heel fijne dagen te wensen. We hopen dat jullie zullen genieten en tegelijkertijd ook nog een beetje aan de dieren zullen denken!

Liefs,

De Groene Meisjes.

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

3 gedachten over “KOKEN MET STERREN: EEN DIERVRIENDELIJK KERSTDINER

  1. Dames jullie vergeten vegatopia helemaal! Die hebben elk jaar prachtige kerstmenu’s!

  2. Leuk stukje!
    Ik ga zeker een keer een van deze vega recepten maken. Gewoon om het een keer te doen!
    Heb al wel eens in een vegarestaurant gegeten en dat was best lekker, maar in mijn hoofd heb ik zo’n vooroordeel dat veganistisch koken, heel moeilijk en duur is en veel tijd kost.
    Dankzij jullie ga ik dat idee hopelijk snel ontkrachten!
    Mijn moeder zal trots op me zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *