KOKEN MET STERREN: HOMEMADE VEGAN ROTI

Surinaamse roti is zo fijn omdat de vegetarische variant meestal ook vegan is. Daarbij komt; het is heerlijk! Maar, iedere keer roti afhalen (of uit eten gaan) kost een hoop geld. Dat kan ook anders. Daarom vandaag een receptje voor vegan low-budget variant!

1

Dit heb je nodig:

180 gram bloem
Water
Zout (een snufje)
1 pot of blik kikkererwten
300 gram sperziebonen
300 gram krieltjes
1 ui (versnipperd)
1 groentebouillonblokje
1 teen knoflook (in kleine stukjes)
Kerriekruiden op gevoel

2

En daar gaan we dan!

De ‘pannenkoekjes’ (die wat knapperiger uitpakten dan we normaal gewend zijn van roti, maar daardoor toch ook wel erg lekker waren) maak je zo:

Doe 180 gram bloem en 125 ml water en een snufje zout in een kom. Kneed het deeg totdat het een bal geworden is. Laat het 15 minuten staan.
Verdeel het deeg in 4 stukken (voor 4 pannenkoekjes) en rol elk deel uit met een deegroller.
Bij gebrek aan een deegroller gebruikten wij een fles witte wijnazijn. Net zo effectief :)
Leg de pannenkoekjes, één voor één in een pan MET anti-aanbaklaag en ZONDER olie. Ieder pannenkoekje heeft zo’n 4 minuten nodig, op hoog vuur. Draai de pannenkoekjes wel voortdurend om, anders branden ze aan.

De vulling maak je zo:

1. Kook de sperziebonen (halveren is handig) voor een paar minuten in een pannetje.
2. Giet het blik of de pot kikkererwten in een vergiet en spoel af met koud water.
3. Fruit de in stukjes gesneden ui samen met de knoflook in een wok. Voeg hier wat kerriepoeder aan toe. Roerbak dit voor een of twee minuten.
4. Doe vervolgens de krieltjes in de wok en roerbak dit geheel voor ongeveer vijf minuten.
5. Voeg nu de sperziebonen en de kikkererwten toe aan het wokmengsel.
6. Verkruimel een bouillonblokje boven de wok en voeg hier 200 ml water aan toe.
7. Voeg naar smaak nog wat kerriepoeder toe. Laat het mengsel nog zo’n 10 minuten doorpruttelen, totdat het water verdampt is.
8. Schep nu de vulling op de pannenkoekjes.

3

Eet smakelijk :)

Deel deze post op:

Geschreven door: Merel

20 gedachten over “KOKEN MET STERREN: HOMEMADE VEGAN ROTI

    1. Ik heb een tijdje geedeln veel problemen gehad met mijn accutijd op de HTC Wildfire. Als ik de oplader er de hele nacht in had gehad, en daarna de oplader eruit haalde, was de accu na 6 min. al helemaal leeg en viel de telefoon uit. Mijn telefoon werkte alleen als de oplader erin zat. Ik ben toen naar de winkel gegaan en heb een nieuwe batterij gekocht in de hoop dat het daaraan lag. Tevergeefs, ik had precies hetzelfde probleem met de nieuwe batterij. Nu ben ik bezig met deze truc, ik hoop dat het werkt. De resultaten laat ik nog weten.Gr.

      1. Succes met de roti ;) Volgens mij hoort dit bericht hier niet echt thuis :P

        1. HAHAHA sorry 4 jaar later maar lig in een scheur! Maar goed, morgen denk ik dit recept uitproberen :)

  1. Dit recept is ongeveer voor 2 personen neem ik aan? Ziet er erg lekker uit, ga ik zeker gauw maken!

    1. Ja, het recept is voor 2 personen. (aan te passen aan mate van trek ;))

  2. Dit klinkt echt heerlijk. Ik zou vanavond zuurkool eten maar dat gaat natuurlijk nu niet door. ;-) Ik heb nog echte roti pannekoeken in de vriezer liggen (er zo even uit halen, check!) en de rest van de ingredienten is ook nog in huis. Gaat er ook meteen weer wat van mijn voorraad op en hoef ik geen boodschappen te doen. Meteen hoeveelheid voor twee dagen en klaar is Clara!

    Het is wellicht handig om voor dit recept de echte surinaamse massala (kerrie) te kopen want de ene kerrie is de andere niet. :-)

    1. Eet smakelijk alvast.
      Surinaamse massala maakt het inderdaad nóg lekkerder. Wij gebruikte gewoon even wat we in huis hadden.

  3. de kant en klare roti`s van de toko zijn ook handig en niet zo duur…

    verder weer super lekker en leuk!

  4. Hoi meiden, leuke site, lekkere recepten.

    Maar: als je het rotideeg ‘vult’ met gekookte linzen of spliterwten en wat ketoembar en koenjit (onder andere) wordt de pannenkoek echt veel lekkerder. Net als het gebruik van echte Surinaamse Masala. Veel leuker toch om niet te gebruiken wat je even in huis hebt (dat kan altijd nog) maar om het recept zo authentiek mogelijk te geven!

  5. Nog even een ander receptje voor de Roti Pannenkoek… zo kan het ook en volgens mij net wat authentieker.

    300 zelfrijzend bakmeel
    ca. 200 ml. water
    ca. 80 gr. gele (split) erwten
    1 teentjes knoflook
    zout en peper
    snufje komijn

    Bereiding

    Maak een deeg van het water en het meel en laat het rijzen, eventueel insmeren met wat olie.

    Kook de erwten goed gaar. Prak de erwten (eventueel wat hele apart houden) en voeg knoflook (geperst), zout, peper en snufje komijn toe en meng goed. Zorg dat dit mengsel goed afgekoeld is.

    Maak van het deeg pingpong balletjes, druk hier een klein gaatje met je vinger in en vul dit met het erwten mengsel. Draai het balletje weer dicht en bestrooi met wat bloem.

    Met een deegroller van een balletje een dunne pannenkoek/tortilla rollen, een kant insmeren met olie en deze in een hete koekenpan bakken. Als die kant lichtbruin is andere kant insmeren met olie en die kant bakken tot lichtbruin.

    Klaar is kees.

    1. Hmmmm dat klinkt goed Aafke! Die ga ik deze week eens proberen :)

  6. Wij hebben vanavond gesmuld van deze simpele vegan roti. Snel en makkelijk om te maken en het smaakte prima. Ik heb het recept verdubbeld maar zal volgende keer maar 1 bouillonblokje doen want het was een beetje aan de zoute kant. En ik had toevallig kerrie massala dus dat kwam goed van pas. Mijn kinderen vonden het ook goed smaken en leuk dat ze met hun handen mochten eten. Ik maak vaker wraps en bak ze maar 30 seconden per kant, dan blijven ze lekker zacht. Volgende week weer een recept van jullie proberen, erg leuke site!

  7. Was echt super lekker!! Voor de roti-pannenkoekjes heb ik ook een klein beetje bakpoeder aan het deeg toegevoegd, daar wordt het lekker fluffy van :D

  8. Hoii, ik ga dit morgen maken maar mijn vraag was ken ik ook speltmeel gebruiken ipv tarwebloem?

    Btw hele leuke site hebben jullie, keep up the good work!

    Groetjess

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *