KOKEN MET STERREN: VEGAN PINDA-HAVERMOUT-COOKIES

Vorige week hadden we ook al een recept uit dit leuke bakboekje; ‘Vegan cookies invade your cookiejar ‘ is een geliefd boek in huize De Groene Meisjes! Het staat vol met vrij eenvoudige bakrecepten voor lekkere veganistische koekjes, waar je niet al teveel ingewikkelde ingrediënten voor nodig hebt.

Vandaag kiezen we voor de peanut-cookies en daarvoor heb je nodig:

Er zijn heel veel sites waarop je cups naar gram/ml kunt omrekenen. Dit is maar 1 voorbeeld.

1 1/3 cups bloem
1 theelepel bakpoeder
3/4 theelepel baksoda (of zuiveringszout)
1 1/4 theelepel kaneel
1/2 theelepel zout
2 cups havermout
1/2 cup kokosolie
1/2 cup pindakaas (naturel, geen stukjes)
1/2 cup suiker
3/4 cup bruine suiker (bruine basterdsuiker)
1/3 cup soyamelk (of andere non-dairy milk)
4 theelepels lijnzaad
1 1/2 theelepels vanille extract
1 cup (gezouten of ongezouten) pinda’s

En zo maak je de cookies:

– Verwarm de oven voor op 180 graden celsius –

1. Doe de bloem, bakpoeder, baking soda, kaneel en zout in een medium grote kom. Roer goed door elkaar.
2. Voeg de havermout toe en roer weer goed door.
3. Pak een grote kom en doe hier de olie, pindakaas, suiker en bruine suiker, soyamelk, lijnzaad en vanille extract in. Mix dit tot het een glad mengsel geworden is.
4. Voeg de helft van het bloemmengsel (uit de medium grote kom) toe aan de natte ingredienten in de grote kom. Mix het rustig door tot het gemengd is en voeg nu de tweede helft van het bloemmengsel toe.
5. Maak kleine balletjes van het deeg.
6. Leg pinda’s op een bord en druk een voor een de deegballetjes op de pinda’s, zodat de pinda’s op en in de koekjes blijven plakken.
7. Leg de koekjes op een bakplaat met bakpapier en druk ze nog even goed plat met een spatel of vochtige vingers.
8. Bak de koekjes af in ongeveer 12 tot 14 minuten, totdat de randjes bruin beginnen te worden.
9. Laat de koekjes eerst heel goed afkoelen, voordat je ze van de bakplaat haalt.

* Het kan zijn dat het 1 grote koek wordt, zoals bij ons. Dat is niet erg, je kunt de koekjes daarna in elke vorm snijden die jij maar wilt. *

Onze complimenten voor mensen die nu niét naar de keuken rennen om deze heerlijke pinda-cookies te maken!

Fijne zondag :)

Deel deze post op:

Geschreven door: Merel

15 gedachten over “KOKEN MET STERREN: VEGAN PINDA-HAVERMOUT-COOKIES

    1. :) Wij kunnen gelukkig artikelen van tevoren inplannen, anders moesten we wel heel vroeg uit bed ;)

  1. ziet er weer heerlijk uit :O)

    het valt me wel op dat jullie niet altijd voor biologische produkten kiezen.is daar een reden voor?

    1. Ze zijn ook heerlijk!
      Waarom we niet altijd voor biologisch kiezen: omdat we daar niet altijd geld voor hebben! Helaas :)

      1. Huh, jullie gaan vaak uit eten en kopen veel kleding. Dan is het toch een keuze om niet biologisch te eten, maar je geld daaraan te besteden?

        Ik eet biologisch voor 40 euro per week. Zo duur is het niet :)

        1. Wat ontzettend goed dat jij voor 40 euro in de week biologisch eet, Chantal. Ga zo door!

  2. hoi hoi
    ik zis dat jullie in dit recept vanille extract gerbuiken
    ik weet niet of hier castoreum(bevergeil ja zo kun je het ook noemen) in zit maar na docu van keurings dienst van waarden waarin naar voren kwam dat het niet verplicht is om te noemen op de etiketen van producten…dus ook aangeduid kan worden als AROMA of extract durf ik die dingen niet meer te eten…
    misschien zijn jullie je hiervan al bewust maar wilde ik dit voor de zekerheid toch even delen…
    http://www.uitzending.net/gemist/175853/Nederland-3/Keuringsdienst_van_Waarde.html

  3. Hi,

    Ik heb net koolzaadolie gekocht voor dit recept. Nu zie ik dat er op het etiket staat dat je de koolzaadolie alleen koud mag consumeren. Er wordt zelfs met plaatjes aangeduid dat je het niet in de oven mag gebruiken. Er schijnt een bak en braad variant van koolzaadolie te zijn, misschien handig om dit bij het recept te vermelden!

    1. Dankjewel! Ik geloof dat wij toen inderdaad speciale koolzaadolie hadden, maar het is alweer lang geleden. (we leven gelukkig nog ;) haha) Tegenwoordig bakken we altijd met kokosolie, dus ik heb het recept even aangepast. Thanks!

  4. ik heb ze gister gemaakt en ze zijn ontzettend lekker. Ik heb wel iets minder suiker gebruikt, nog steeds vind ik ze vrij zoet. Maar ooh zo lekker !

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *