KOKEN MET STERREN: VEGAN SUSHI FOR LUNCH

Zin in eens wat anders dan een broodje humus of een tosti met pindakaas en sambal als lunch?
Maak eens easy vegan sushi voor in je broodtrommeltje! (het is wel aan te raden om dit de avond van tevoren alvast te maken, want geloof ons, dit ga je om 7 uur ’s ochtends niet leuk vinden)

Wat je nodig hebt:

* 1 bamboe-rol-matje
* 2 Nori vellen
* sushi rijst (hoeveel je moet hebben, staat op de verpakking… dat hangt af van hoeveel sushi’s je wilt maken)
* rijstazijn
* 1 avocado
* 1 halve komkommer
* bosuitje

Gezien in andere sushirecepten: maak een cashewnoten spread ter vervanging van de mayonaise die in de originele niet-vegan sushirecepten vermeld wordt. Ik heb er voor gekozen om de mayonaise gewoon weg te laten, maar ik kan me voorstellen dat een cashewnotenspread de sushi wel wat smeuïger maakt.

Voor erbij: soyasaus en wasabi. Deze kan je wellicht in een klein bakje (heel goed afsluiten!) meenemen. Mocht je wel eens sushi afhalen of laten bezorgen; bewaar de sachets met soyasaus en wasabi die je erbij krijgt en overhoudt. Deze komen nu goed van pas!

Omdat het heel lastig is om zo te beschrijven hoe je de sushi’s moet rollen; het onderstaande filmpje laat het heel duidelijk zien! Deze mevrouw doet alleen komkommer in de sushi, maar met avocado en bosui erbij is het echt nóg lekkerder! Belangrijk: snijd de komkommer en avocado in lange reepjes, dat is makkelijker te verdelen over de sushi. Van de bosui heb je maar heel weinig nodig. Een paar ‘krulletjes’ (dat gebeurt vanzelf wanneer je de bosui heel dun en in de lengte snijdt) is voldoende.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=swGJ2dIu9XE]

Om interessant te doen tegenover collega’s of studiegenoten: neem eetstokjes mee.
Kan je er niet mee eten, doe het dan alsjeblieft niet.

Groen Meisje Merel maakte deze week voor het eerst haar eigen sushi’s en oké, het zit er zeker nog niet perfect uit. Maar… het was heerlijk!

De voorbereidende fase

1
 

De sushi-rolls

2
 

Decoratie blijft het sleutelwoord.

3

 
Niet alleen lekker als lunch, maar ook zeker aan te raden als hapje bij een glaasje wijn met vrienden.

Eet jij graag sushi? En heb je tips voor vegan sushi-ingrediënten?

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

5 gedachten over “KOKEN MET STERREN: VEGAN SUSHI FOR LUNCH

  1. Ik houd van Sushi! Echt zo ontzettend lekker.
    Laatst had ik banaan met sesam zaad in de sushi en gewoon dopen in de soyasaus hoor! Of reepjes Rettich, beetgare reepjes pompoen.

  2. Mijn favoriet: uramaki (inside-out) met oshinko (toko), mango, mini groene asperge (rauw), tamago (japanse omelet). Eventueel nog (een niet te rijpe) avocado.
    Beetje wasabi op de nori voor je de ingredienten erop legt en aan de buitenkant op de rijst witte en zwarte sesam.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *