Kom uit je wintersleur

stadlissabon08

Oh nee Groene Meisjes, jullie gaan toch niet schrijven over ‘how to get a bikinibody’ hè? Vreest niet. Zelf hebben we gemerkt dat we onszelf de laatste maanden een klein beetje verwaarloosd hebben. Zowel van binnen als van buiten. Ken je dat gevoel? Laten we de winter maar de schuld geven. Koud weer, veel binnen zitten en oké, ook veel lekker eten. Onze conditie is flink gedaald, onze huid is niet meer zo ‘glowy’ en eh ja, er zijn wat kilootjes bijgekomen. Maar het vervelendste? Dat je energielevel zo kan dalen en dat je in de spiegel kijkt en een soort verwaarloosde versie van jezelf ziet. Herken je dat? Dat kan anders – weten we uit ervaring. Kom uit je wintersleur met onze tips!

De inspiratie voor dit artikel vonden we bij Jessica Murnane, van The One Part Podcast. We luisteren haar podcast iedere week en met iedere aflevering weet ze ons weer te inspireren. Geregeld kijken we ook op haar website, waar ze artikelen schrijft en recepten deelt. Al haar recepten zijn plantbased, dus dat maakt haar voor ons extra interessant. Jessica schreef een artikel met de titel ‘Getting out of a funk‘ en dit artikel omschreef voor ons precies het gevoel dat wij ook hebben. Je voelt je niet zoals je je zou willen voelen. Je straalt niet zoals je dat normaal gesproken wel doet, je conditie is verslechterd en je verzorgt je zelf misschien ook iets minder goed dan je gewend bent te doen. Jessica vertelt je hoe je met je mindset, beweging en voeding hier iets aan kunt doen. Het is precies zoals wij er ook altijd over denken. Haar ideeën en die van ons kwamen perfect bij elkaar en zo kwamen we tot dit artikel.

Gewicht en conditie

We hebben behoorlijk lang moeten wachten op een wat zonniger periode. Het was koud buiten en iedere ochtend zag ik er weer tegenop om op mijn fiets te springen naar het station. Nu de temperaturen stukken aangenamer zijn en de zon geregeld schijnt (hoi vitamine D!) wordt dat allemaal alweer wat makkelijker. Het gevolg van maandenlang met de bus in plaats van de fiets reizen, is dat mijn conditie flink achteruit is gegaan. Sporten zal al nooit mijn favoriet worden, maar bewegen vind ik echt erg fijn om te doen. Ik hou van urenlang wandelen en van een goede fietstocht kan ik ook genieten. Ik heb het een tijdje in de sportschool geprobeerd en dat ging twee maanden goed. Vervolgens haakte ik weer af, omdat ik er gewoon geen moer aan vind. Dat wil niet zeggen dat ik het effect dat het sporten op mij had niet prettig vond. Sterker nog: in die twee maanden voelde ik me sterker en energieker dan ooit. Dat beweging goed voor je is, daar kunnen we natuurlijk niet omheen. Nu het betere weer aanbreekt, hebben we des te meer redenen om weer lekker naar buiten te gaan. Spring op je fiets voor ‘zomaar een rit ergens naartoe.’ Trek je sneakers aan en loop een extra lang rondje met je hond. Ga naar het strand om uit te waaien. Trek een half uurtje baantjes in het zwembad. Begin je dag met yoga. Zorg dat je lichaam iedere dag genoeg beweging krijgt en je zult merken dat je conditie met sprongen vooruit gaat. Daarvoor hoef je geen bodybuilder of marathonloopster te zijn.

IMG_4869

Steek je hand op als je de afgelopen maanden een paar kilootjes zwaarder bent geworden. Je bent niet de enige. Ach weetje, zo’n ramp is dat allemaal niet – er zijn immers veel ergere dingen, maar we kunnen ons wel voorstellen dat je wilt voorkomen dat er nog een paar kilo’s bijkomen. Dat geldt in ieder geval voor ons. Je hoeft niet op een streng dieet, je mag gewoon koolhydraten te eten, je hoeft niet te overleven op sapjes alleen. Wat wij doen? Wij voegen flink wat extra groenten en fruit toe aan ons dagmenu. We beginnen de dag met een sapje (met groenten,) eten tussen de middag regelmatig een salade of een soep en ook ’s avonds proberen we wat extra groenten aan onze maaltijd toe te voegen. Ook proberen we regelmatiger een stuk fruit als een tussendoortje te eten. We gaan er niet over liegen: dit lukt echt niet iedere dag. Ik zal even beschrijven hoe mijn dagmenu er gisteren uit zag: ik begon mijn dag met havermout, ik at tussendoor een stukje bieten-chocolade taart (en dronk er een verse jus d’orange bij,) tussen de middag at ik sojayoghurt en ’s avonds at ik een Vietnamese pannenkoek, twee springrolls. Niet bepaald een dag ‘vol met fruit en groenten,’ maar ach, dat moet ook eens kunnen. Dat geldt trouwens ook voor die chocoladetaart – we gaan onszelf niet alles ontzeggen en dat zou jij ook niet moeten doen. Wij merken gewoon dat wanneer we op een dag flink wat extra groenten en fruit (en dus vitamines en vezels) binnenkrijgen, we meer energie hebben. Zeker wanneer je dit meerdere dagen per week doet, kan dit een flink verschil maken.

Misschien is dit wel hét moment om eens wat nieuwe recepten uit te proberen? Wellicht wil je zelfs experimenteren met groenten en fruit uit het seizoen, die je nog niet kende? Wij vinden dat persoonlijk erg leuk om te doen! (en doordat we een abonnement op BeterBio hebben en iedere week een biologisch groenten-en fruitpakket geleverd krijgen gaat dit eigenlijk als vanzelf)

Verzorging

thumbnailvegancosmetics-1024x576

Een nieuw seizoen betekent voor ons een nieuwe garderobe. En nee, dan bedoelen we niet dat we allemaal nieuwe dingen gaan kopen, maar we gaan onze garderobe weer eens anders indelen. Hoe je dat kunt aanpakken, lees je in dit artikel.(klik op de link om naar het artikel te gaan) Maak eens wat nieuwe setjes en verras jezelf met een totaal nieuwe look.

Misschien kijk je in de spiegel en ben je niet tevreden met wat je ziet. Ik had het in ieder geval wel. Mijn haar was futloos en al veel te lang niet geknipt (om over de uitgroei nog maar te zwijgen) en ik had weinig kleur in mijn gezicht. Misschien is je huid schraal door de kou en heb je niet meer die ‘glow’ die je in de zomer had. Logisch ook, want het weer heeft ons flink op de proef gesteld de afgelopen tijd. Toch is hier wel iets aan te doen. Hier volgen een paar voorbeelden:

scrub je lippen smeer ze daarna goed in
– verzorg je huid met goede, natuurlijke producten
– gebruik een beetje bronzer van een natuurlijk merk (hallo kleur in je gezicht!)
– probeer eens een make-up look (of een kapsel!( uit die totaal nieuw voor je is – je vindt er duizenden op YouTube
– draag een roze lippenstift
– breng een bezoekje aan de kapper
– draag een lekker fris lenteparfum (daar zie je niks van, maar je ‘voelt’ het wel!)
– misschien heb je iets aan onze ‘Groene Meisjes Lente Selectie‘ bij Big Green Smile
– heb je onze video met cosmetica favorieten al gezien?

Nee, het gaat niet allemaal om het uiterlijk. Zeker niet. Maar als je je van binnen goed voelt, zul je dat aan de buitenkant ook zien. In de tussentijd kun je moeder natuur wel een handje helpen!

Get shit done

beginnenmetopruimen1

Heb je het gevoel dat je meer uit je dagen zou kunnen halen, maar dat het maar niet lukt omdat je de energie nog niet hebt? Probeer onze ochtendroutine eens. Wij doen dit nu een maand and it works like charm. Iedere dag wordt het makkelijker en leuker. Onze dagen zijn ontzettend productief sinds we dit doen en ja, ook krijgen we er heel veel energie van.

Ben je gezegend met een werkplek thuis? Zorg dat dit weer een WERKplek en geen rommelhoek wordt. Overigens geldt dit niet alleen voor je werkplek thuis, maar ook op je werk. Zorg dat je de ruimte en rust hebt om lekker te kunnen werken. Voor de meeste mensen werkt het het beste als hun bureau vrijwel leeg is. Zet wat mooie spulletjes neer, hang wat inspirerende quotes aan de muur, ruim je spullen efficiënt op. Je krijgt zoveel meer voor elkaar als je werkplek overzichtelijk en inspirerend is!

Gebruik een goede To Do lijst. Onze favoriete To Do app allertijden is Wunderlist. Wat is dit een ongelooflijk handige tool om je zaken voor elkaar te krijgen! (gratis te downloaden op je smartphone, maar ook te gebruiken op je computer.)

IMG_4887

Lees een motiverend boek, bijvoorbeeld eentje uit ons overzicht van inspirerende zelfhulpboeken. Onderstreep de zinnen die je mooi vindt en schrijf ze ergens op of noteer ze in je telefoon. Wij lezen graag boeken in het programma iBooks (een standaard app op je iPhone of iPad) en een handige bijkomstigheid van deze app is dat je zinnen kunt selecteren en dat deze automatisch worden opgeslagen. Wanneer je klikt op ‘notities,’ zie je alle geselecteerde zinnen onder elkaar staan. Ideaal!

Luister naar vrolijke muziek. Soms heb je het gewoon even nodig om een goede lente-playlist door je huiskamer te knallen en keihard mee te zingen. Heel belangrijk: vergeet niet te dansen! (ideaal voor je dagelijkse beweging ;)) Spotify staat vol met vrolijke muziek en het is heel makkelijk om zelf een playlist samen te stellen. Er zijn ook veel kant-en-klare lijsten die je kunt volgen. Wij zelf vonden bijvoorbeeld deze ‘Tropical Tunes’ lijst van Serena leuk!

Get shit done overdag, zodat je ’s avonds lekker op je bank Netflix series kunt bingewatchen, in je joggingbroek op de bank. Ontspannen blijft, welk jaargetijde het ook is, enorm belangrijk.

Bikinibody’s? Niet per se noodzakelijk. Een marathon lopen? Alleen als jij dat wilt. Uberhealthy eten? Kan, maar je kunt ook je ‘gewone dieet’ een beetje verrijken met extra groenten en fruit. Iedere dag een sapje? Mag, maar hoeft niet. Kortom: er zijn geen regels.
Waar het om gaat is dat jij je energieker gaat voelen en dat wanneer je in de spiegel kijkt, je blijer wordt van wat je daar ziet. Hoe je dat doel wilt bereiken, is uiteraard helemaal aan jou. We hopen dat je iets aan onze tips zult hebben! Zelf zijn we er inmiddels alweer lekker mee aan de slag en het voelt goed.

Heb jij last gehad van een wintersleur en wat is jouw manier om er weer uit te komen? We lezen het graag bij de comments! 

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

26 gedachten over “Kom uit je wintersleur

 1. Dit is precies wat ik nodig had! Bedankt. En een fijn weekend alvast :)

 2. Fijn berichtje :) Stiekem zo fijn om te nee te kunnen antwoorden op de vraag of ik een paar kilo aangekomen ben.

 3. Fijn stuk! Ik word er helemaal vrolijk van :) Die ochtendroutine begint er ook steeds aantrekkelijker uit te zien! Ik moet zeggen dat mijn winterdip altijd als sneeuw voor de zo’n verdwijnt zodra er wat meer daglicht is. Lekker een stukje (over het industrieterrein, ehem) wandelen in m’n pauze scheelt ook veel! En veel water! Fruit vvind ik altijd een beetje lastig in dit jaargetijde; de appels, peren en bananen komen me de neus uit, maar het is nog te vroeg voor aardbeien en ander lekker zomerfruit. #firstworldproblems ;)

 4. Mooi motiverend artikel! Ik word intussen echt een beetje moe van die blogs die enkel praten over bikiniproof worden en alleen op het uiterlijk letter en aan extreme challenges doen die echt niet goed zijn voor de gezondheid..

 5. Een klasgenootje van mij kwam laatst met deze site: http://www.habitrpg.com
  Je maakt een personage aan, zet je dagelijkse taken en gewoontes erin en elke keer als je iets hebt gedaan krijg je munten en ervaring. Maar als je een slechte gewoonte hebt gedaan(in mijn geval uitstellen), dan moet je die ook aanklikken en dan gaat er een stuk van je levensbalk af. Ik ben al een keer doodgegaan: oeps!

  Er zijn vast mensen die hier ook baat bij hebben om taken te vervullen en gewoontes aan te leren :)

 6. Leuk artikel!

  Om uit de “winter” te komen probeer ik mezelf te dwingen om elke dag – ook met slecht weer- vrolijke lente kleuren te dragen en mijn nagels al lekker zomers te lakken. Verder loop ik (weer of geen weer) graag hard maar met dit weer kan dat dan zomaar ineens 4x per week worden, erg fijn!

  Ook probeer ik inderdaad wat meer groente en fruit toe te voegen aan mijn dieet, toch voor die paar extra kilo’s ;)!

 7. *steekt hand op* ik ben ook al een paar kilootjes aangekomen, maar het begint er nu ook weer af te gaan met een niet zo abnormaal streng dieet. Ik raad Bodieboost heel erg aan! Je eet toch heel normaal, maar op die manier door het op te schrijven en je aan de regeltjes te houden merk ik dat ik het beter vol hou! (en je moet van dit dieet snoepen, je hebt 2 jokers elke week, yum yum!) Ik hou trouwens ook helemaal niet van de sportschool, ik vind daar niks aan! maar wat ik wel heel leuk vind is workouts (en vooral dans workouts) via youtube doen en yoga vind ik ook heel fijn! en ik moet echt is aan al mijn motiverende boeken beginnen, dus door dit is dat weer een reminder!

 8. Dit komt ECHT op een goed moment! Heel herkenbaar! Dank voor de tips!

 9. Ik blijf erbij dat nu jullie nog meer tijd in jullie blog steken, de blogs nog verassender interessanter leerzamer leuker en mooier worden. Ik lees ze met veel plezier!

 10. Wat een super inspirerend artikel weer! Ik word de laatste tijd steeds enthousiaster over jullie artikelen. Ik vond ze altijd al leuk hoor, maar ze worden gewoon steeds beter :)

 11. Hoi Merel & Jamie, wij vonden het ook erg leuk om kennis te maken. Succes met alles! Groetjes, Jennifer en Sven van Voedzaam & Snel :-)

 12. Heel fijn al deze motivatie! Die had ik echt even nodig om de wintersleur van mij af te schudden! Fruit eet ik eigenlijk altijd al veel en graag, maar groente mag wel wat vaker terug komen in mijn menu. Gelukkig heb ik vanmiddag een heerlijke lunch met leftover bulgursalade (naar een recept van Iris), heerlijk!

  Mijn complimenten over de artikelen van de laatste tijd, ik kom altijd al graag lezen hier maar de artikelen worden steeds beter en staan bomvol inspiratie en motivatie. Geweldig om te lezen allemaal, ga zo door en bedankt voor het delen van jullie wijsheid! X

 13. Ik luister ook altijd vrolijke muziek op spotify, heel fijn die playlisten! Ik verwaarloos mezelf vooral met gezichtsverzorging, maar met dit mooie weer heb ik daar wel meer zin in om wat aan te doen.

 14. Ok, so I’m not smarties like you and know two languages…but I’m guessing this post is a nice one – because you two look so damn sweet and nice. At any rate, thank you so much for including me in the post and sharing my site and podcast! Thanks!

 15. Wat een eerlijk artikel! Heel erg herkenbaar. Ik ga zelf sinds drie maanden naar de sportschool. Niet om perse af te vallen, maar lekkerder in m’n vel te zitten en het werkt echt. Heb ik studiestress en ik ga sporten, dan is het zo verdwenen. Normaal was ik ook allang al afgehaakt, maar op de een of andere manier heb ik een manier gevonden dat dit voor mij werkt. Dus wie weet gebeurt het bij jou/jullie ook wel ;)

  Trouwens..iHerb.com heeft dit weekend 20% korting op bath and beauty products! Nou, is dat even mooi haha. Kunnen jullie en lezers meteen aan de slag ;)

 16. Dag lieve groene meisjes!

  Jullie blog wordt steeds mooier, leuker en inspirerender dan die al was!
  Wat ontzettend leuk om iedere keer jullie artikelen te lezen.

  Keep on going!

  Liefs

 17. Leuke tekst hoor!
  Alleen hou ik niet van bewegen en zit graag.
  Van muziek hou ik ook niet. Van de zon wel.
  Zelfhulp boeken?Vroeger hadden ze dat niet hoor.
  Ik lees een hoop aanstellerij in het begin van jullie tekst.
  in Africa zijn ze ook futloos.

  Fijne middag groet Herma

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *