Kromkommer soep

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Dat Kromkommer tof is wisten we al. Kromkommer (bestaande uit drie leuke jonge meiden) zet zich ervoor in dat alle ‘afwijkende’ (kromme, te kleine, lelijke, enz) groenten in de wereld een nieuwe kans krijgen. In de supermarkten mogen alleen maar perfecte groenten liggen, anders kopen mensen het niet. Dat is toch best treurig? We vinden het niet alleen sneu voor deze groenten, het is ook nog eens absurd hoeveel voedsel er verspild wordt. Gelukkig heeft Kromkommer een project van gemaakt om juist van deze groenten soepen te maken. Niemand die nog kan miepen over kromme groenten, want daar zie je niks van zo!

De soepen komen in drie smaken:

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Good old tomatensoep (waarmee je een halve kilo gekke tomaten redt)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

bietensoep (met deze soep red je 175 gram maffe bieten)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

en wortelsoep (waarmee 160 gram gekke wortels een ritje naar de vuilnisbak bespaart.)

We hebben tot nu toe alleen de wortelsoep geprobeerd en deze vonden we lekker gekruid. Het toffe vinden we 1) dat alle soepen vegan zijn, 2) dat Kromkommer geweldig werk verricht en 3) dat de verpakkingen er awesome uitzien.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Je koopt de Kromkommer soepen voor €3,79 per zak onder andere bij WAAR. Binnenkort zullen de soepen ook online te bestellen zijn. Krom is het nieuwe recht!

Wie van jullie is er nieuwsgierig geworden naar deze Kromkommer soepjes?

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

12 gedachten over “Kromkommer soep

 1. Ahh leuk, laten jullie het weten als ze ook online te bestellen zijn?? :D:D

 2. Wat een geweldig initiatief! De soepjes klinken ook nog vrij gezond voor een kant en klare soep!

 3. Ik zag vandaag de wortelsoep bij WAAR liggen, maar heb hem niet gehaald. Een heel tof concept wel! Ik maak wel soep van de kromme wortels uit eigen tuin ;).

 4. Als ik ze zie neem ik ze mee. Ik kende ze niet. Ik wist ook niet dat er zoveel misvormde groente werd weg gegooid, hoe naief. Fantastisch project, ik vind het van de gekken dat het zo werkt. Wat erg zeg

 5. Ik was eigenlijk in de veronderstelling dat ‘gewone’ kant-en-klare soepen ook niet worden gemaakt van de allermooiste groenten, maar juist van de wat lelijkere exemplaren. Is dat niet zo?

 6. Ik heb wortel en biet in mn kast staan, ik ben benieuwd!!!

  Vind het een super project!

 7. Wat een goed initiatief. Het is toch gek om groente weg te gooien omdat ze ‘afwijken’? Dat doen we toch ook niet met mensen? ;-).

 8. Klinkt goed! Van het merk had ik al eens gehoord, mooi initiatief. En die verpakkingen, geweldig!

 9. In ons Kerstpakket zat de tomatensoep, het was heerlijk Wij gaan het zelf nu ook kopen,volgens mij heeft Jumbo 3 smaken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *