Leuke Dingen #19

leuke dingen We hopen jullie weer met een goede dosis groene inspiratie het weekend in te sturen! We zetten weer enkele duurzame events, nieuwe producten en andere interessante tips voor je op een rijtje. Veel leesplezier!

Indiase kookworkshop

IMG_2857 Vorige week donderdag volgden wij een Indiase kookworkshop bij Food We Love. We schreven er dit artikel over en de reacties waren erg enthousiast. En omdat er zoveel mensen vroegen waar zij ook zo’n workshop konden volgen, heeft Food We Love besloten om, in samenwerking met Joeri Tandoeri, nog twee workshops aan te bieden. Maar dit keer niet alleen voor bloggers! Wil jij ook leren Indiaas streetfood te maken? Dat kan op donderdag 12 of donderdag 26 maart, op het Food We Love hoofdkantoor in Amsterdam. (in de Pijp) De kosten voor de workshop bedragen €50 per persoon en wij kunnen je verzekeren dat de workshop dit geld helemaal waard is. Lees ons enthousiaste verhaal maar, dan weet je genoeg. Je gaat heel veel leren en heel lekker eten! Wees er vlug bij, want voor beide avonden zijn er maar 9 plekken beschikbaar. Voor alle info rondom de workshops en voor het aanmelden, verwijzen we je graag door naar de website van Food we Love.

TRÄFF event

10978544_408524769322851_570158769580606070_n De jonge duurzaamheidsorganisatie Opgemärkt organiseert maandelijks leuke en interessante evenementen. Denk bijvoorbeeld aan lezingen, over allerlei duurzame onderwerpen, die gratis te bezoeken zijn.  Op 3 maart is er weer zo’n lezing (die Opgemärkt TRÄFF noemt – geheel in Scandinavisch thema) met sprekers van Vandebron, Wetailer, LIFE en Amstelhoveniers. De avond begint om 19.30 en vindt plaats in De Groene Bocht aan de Keizersgracht in Amsterdam. Via de eventpagina op Facebook vind je alle verdere informatie.

Confivia fruitspread

leuke dingen Weet je wat wij echt zo ontzettend lekker vinden op ons ultieme havermoutontbijt? Een lepeltje amandelboter én een schepje jam. Of fruitspread, zoals je het beter kunt noemen, want in deze potjes zit zo weinig suiker dat je het officieel geen jam mag noemen. We kregen een doosje met vier smaken thuisgestuurd en we zijn ze nu aan het testen. Tot nu toe is de appel-kers variant favoriet, omdat hij lekker fris-zurig is. We like! Het fruit dat wordt gebruikt bij het maken van de fruitspreads van Confivia komt van Nederlandse bodem en alle ingrediënten zijn 100% natuurlijk. De spread bestaat voor 90% uit fruit en dit is een heel hoog percentage – als je het vergelijkt met andere jams en fruitspreads die we kennen. Neem eens een kijkje op de website van Confivia voor alle informatie en verkooppunten bij jou in de buurt!

Sugo Pizza

1484449_406409416194005_8181897353636553379_n Komende week gaan wij een hapje eten bij Sugo in Rotterdam. Sugo brengt de échte pizza’s zoals je ze in Rome eet naar Nederland. Bij het maken van de pizza’s worden ingrediënten uit Italië gebruikt en waar mogelijk zijn deze biologisch. Over vegetarisch of vegan eten wordt absoluut niet moeilijk gedaan, dus we zijn erg benieuwd naar wat we geserveerd gaan krijgen! We houden jullie op de hoogte.

Beter licht, beter leven

Hebben jullie deze campagnevideo al bekeken? Als je eventjes anderhalve minuut hebt…

Real Food Eindhoven

RealFood Revolution - ons-2 Er is een RealFood Restaurant op komst in Eindhoven, dat een hele nieuwe manier van uit eten gaan neerzet. Eén van de initiatiefnemers aan het woord: “Wij vinden dat restaurants teveel keuzes voor jou maken en niet het doel hebben om je gezond eten te serveren. Regelmatig kies je voor vlees of vis, deze worden geserveerd met aardappels en ‘wat’ groenten. Dit draaien wij graag om: je kiest eerst je volwaardige groentegerecht, daar kan je vervolgens een aardappeltje en vlees of vis bij bestellen, hierdoor kan je ook makkelijk voor vegetarisch of veganistisch kiezen. Kom je bij ons eten dan is het niet alleen gezond, maar vooral ook erg lekker. Gezond eten hoeft niet saai of smaakloos te zijn!” Het wordt een sociaal en duurzaam project, het restaurant wordt van Stichting RealFood, die de winsten uit het restaurant gebruikt om in nieuwe verantwoorde voedingsinitiatieven en projecten in Nederland te investeren. Het eerste RealFood restaurant wordt aan het einde van de zomer 2015 geopend in Eindhoven, dit willen ze snel uitbreiden naar andere steden. Op hun website kun je alle ins en outs van het project lezen en Iris & Ruud helpen om dit project te laten slagen via sponsoring!

Reminder: winactie Yogi & Yousef

leuke dingen Reminder! Heb jij al meegedaan aan de Yogi & Yousef winactie? Zeker de moeite waard, want je kunt een heerlijk pakket met dadels winnen! Check dit artikel om te lezen wat je moet doen om kans te maken op de prijs. realfood restaurant (zie mail)

 In fifteen seconds

Schermafbeelding 2015-02-23 om 16.29.26 Om deze editie van Leuke Dingen af te sluiten, geven we jullie een lekker dromerige tip mee. Ken je Laura’s blog What About Her? Het is één van de grootste, maar vooral ook Nederland’s mooiste (vinden wij dan,) reisblogs. Laura schrijft, haar vriend maakt reisvideo’s. Zo verkennen ze samen de mooiste plekken op aarde. Als een leuk extraatje, is Laura met een nieuw Instagram-account begonnen. Het heet ‘infifteenseconds’ en misschien raad je het al: het zijn korte filmpjes, die dus 15 seconden duren, die je een indruk geven van de mooiste plekken waar het stel is geweest. Perfect voor dromerige momenten. Wij worden helemaal ‘zen’ van deze filmpjes, vooral als we ze op drukke dagen eventjes tussendoor bekijken. Als je op Instagram zit, raden we je zeker aan om infifteenseconds te gaan volgen! We wensen jullie, vanuit Valencia, allemaal een heel fijn weekend! 

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

7 gedachten over “Leuke Dingen #19

  1. Hele leuke dingen weer allemaal! Laura is echt een enorme inspiratiebron voor mij, zowel haar blog als ‘infifteenseconds’zijn prachtig! Fijn weekend. :)

  2. Leuke dingen weer! Ook een leuk duurzaam-nieuwtje is dat ze gratis plastic tassen in NL willen verbieden vanaf 01/01 volgend jaar. Dat vind ik zo goed initiatief!

  3. Vegan pizza in Rotterdam!? Hier ga ik héél snel heen! Laatste keer dat ik (niet zelfgemaakte) vegan pizza had was in Berlijn, alweer een hele tijd geleden. Dus van dit nieuwtje wordt ik als Rotterdamse vegan heel blij =D Ben erg benieuwd!
    Bedankt voor de tip!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *