Leuke dingen #2

Onlangs schreven we een post rondom wat leuke dingen van de laatste tijd. Dat willen we vandaag weer doen. We hebben vaak zoveel leuke ( soms kleine) dingen te delen, maar om nou van álles een blogpost te maken? Nee, dat werkt niet echt. Vandaar dat we nu af en toe eens een post met wat kleine leuke stukjes willen delen. Tips, aanwinsten en leuke nieuwtjes.

FB_TDWB

Yeeeeesss! Vrijdag 29 augustus (morgen dus) is het zover: de Dutch Weed Bagel wordt gelanceerd bij Bagels&Beans Ydock in Amsterdam. Je snapt hem wel he? De Dutch Weed Burger op een bagel. Het wordt niet veel beter. De bagel en het beleg én de saus, alles is vegan. Wij kijken er zó naar uit! De bagel zal eerst als een try-out worden uitgerold in Amsterdam (alleen bij filiaal Ydock) en daarna gaat hij hopelijk heel Nederland veroveren. Als het aan ons ligt in ieder geval wel! Ga jij hem een keertje proeven?

116357-950-173

Van 14 tot en met 19 september is het de Week van de Energie bij Pakhuis de Zwijger in Amsterdam. Pakhuis de Zwijger is een toffe plek waar altijd wel iets interessants of leuks te doen is en deze keer besteden ze dus een week lang aandacht aan energie. Het programma draait helemaal om duurzame energie. Wat kan je zoal van het programma verwachten? Er is een Solar boten parade, er zijn lezingen, workshops, exposities en discussiegroepen. Kortom, voor elk wat wils! Het hele programma kan je hier bekijken.

F1100025 F1100024

Wij zijn kortgeleden een samenwerking met Lomography aangegaan. Ken je die toffe analoge camera’s met die leuke vintage effectjes? Wij hebben een fish-eye camera gekregen en namen deze mee naar Berlijn. Het eerste rolletje is best wel aardig gelukt. Als in, voor een allereerste keer. Op dit moment heeft Merlin (vriendin en gastblogger) de camera mee naar Ibiza, om ook een rolletje vol te schieten. We zijn erg benieuwd naar het resultaat! Als we beide rolletjes hebben laten ontwikkelen, maken we een artikel voor jullie en misschien hebben we dan ook wel een leuke winactie voor jullie. Analoge fotografie is zó leuk. Je weet nooit wat je krijgt!

logo

De Vegan Challenge komt er weer aan! Woop Woop! Denk je er al een tijdje over om (meer) vegan te gaan eten? Dan kon de Vegan Challenge wel eens dé gelegenheid voor je zijn. Al 5000 mensen gingen je voor, dus je doet het niet alleen. De hele maand plantaardig eten, dat moet echt goed te doen zijn. Zeker omdat je allemaal lekkere recepten opgestuurd krijgt en je in contact kan komen met andere deelnemers. Er staat een heel team achter de Vegan Challenge, bij wie je je vragen kan neerleggen. Kortom: het is echt een te gekke uitdaging om aan te gaan! Meer informatie nodig of wil je je meteen inschrijven? Check veganchallenge.nl.

Schermafbeelding 2014-08-26 om 12.47.06 Schermafbeelding 2014-08-26 om 12.47.44

Ken je OneWorld? Die site met die goede en kritische achtergrondartikelen over actualiteiten? Wij lezen de site (en het bijbehorende magazine) erg graag. We vinden het dan ook super leuk dat er nu ook One World Shops zijn! Dit is een pagina waarop allerlei ‘groene’ webshops worden verzameld. Kleding, schoenen, cosmetica, boeken, wijn, cadeaus… er komt van alles voorbij! Eén ding hebben alle artikelen gemeen: ze zijn ecoproof, groen, duurzaam, bio, fairtrade, noem maar op. Ons Ontbijtboek staat er bijvoorbeeld ook in! Op zoek naar een geschikt cadeautje voor een groene vriend of vriendin? Check de One World Shops!

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

14 gedachten over “Leuke dingen #2

 1. Ik vind alleen het woord ‘pakhuis’ als mooi. OneWorld ken ik niet. Ga eens kijken. Vooral perfect voor een tof cadeautje lijkt me.

 2. Leuke dingen allemaal! Ik ben een tijd lang echt gek geweest op Lomografie. Nu pak ik meestal uit gemak m’n digitale camera erbij, maar misschien toch weer eens m’n analoge erbij pakken :)

 3. Wat een leuk artikeltje zeg, alle toffe dingen van de komende tijd op een rijtje! Die analoge camera met fisheye lens lijkt me echt tof, leuk dat jullie die uit mogen proberen! Nu ik even nadenk: ik heb zelf ook nog een oude Nikon op mijn kamer liggen, die ook analoog is. Misschien moet ik maar eens wat gaan proberen… :)

 4. Leuke tips, die vegan challenge is iets om eens over na te denken… Vooral als je een beetje op weg geholpen wordt :)

 5. ik ben fan van jullie recepten maar ..”bij Analoge fotografie
  weet je nooit wat je krijgt” is natuurlijk onzin
  Daarom was er vroeger een vak, Fotograaf, die wist
  precies wat er op die film kwam. Ik maakte enkele jaren geleden een fotoserie
  over de stoerste vrouwen van Rotterdam op 6×7 film. Vraagt een vd
  dames, mag ik eens kijken…? Ik zeg ja hooraar dat is lastig
  want dit is een analoge camera… Hoe weet u dan of
  het goed is vraagt de dame in kwestie verbaasd…?

  keep up the good work!

  1. Ben ik toch niet met je eens. Ik ben een amateur fotograaf die alleen digitaal gewend is. Met een lomocamera met een mega Fisheye lens weet je nooit precies wat hij allemaal meepakt. Zeker niet als het je eerste rolletje is!

 6. Leuke tips! Ik heb de vegan challenge al wel een paar keer meegedaan, nooit een hele maand helemaal vegan, maar een paar dagen in de week. Dat vind ik voor mezelf genoeg, ik ga dus neit meedoen, maar misschien die maand wel weer is wat meer experimenteren met nieuwe vegan recepten :-)

  En ik moet de komende maanden wel wat kraam cadeautjes kopen, super goede tip die shop!

 7. Wat leuk en toevallig die vegan challenge! Ik had een tijdje geleden al besloten een maand vegan én suikervrij te gaan in september (ik begin alleen ietsje later omdat ik een weekend ergens te gast ben ^_^). Nu heb ik er nóg meer zin in!

 8. Allemaal leuke dingen!! Oh ik ben zo benieuwd naar de weedbagel, ik hoop dat ze ‘m snel ook naar Utrecht brengen!

  1. En ik ben vandaag toevallig ook m’n eerste rolletje in een fish eye aan het schieten! Ben benieuwd wat er uit gaat komen :)

 9. Nee, echt?! De Dutch Weed Burger morgen bij B&B tegenover mijn werk! Ik ben erbij, zo benieuwd.

 10. Ik hoop dat de Dutch Weed Burger snel overal in Nederland verschijnt, ik wil hem heel graag een keer proberen! Amsterdam is helaas iets te ver weg voor mij :P

 11. ooooh dutch weedburger pleassseeee sla aan in amsterdam en hopelijk is die dan binnenkort in Enschede bij B&B te eten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *