Leuke Dingen #78

bloemen2

Welkom! VRIJDAG. Ik schrijf deze post vanuit mijn veel te mooie ‘urban loft’ in hotel STROOM in Rotterdam. Ik ben hier twee dagen voor events en afspraken, dus dat is een heel goed begin van mijn weekend. Ik ga weer proberen je groen het weekend in te sturen!

Kurkuma Coat

13072031_10207109792116288_901541719_o

Hoe kan het zo ver zijn gekomen dat de westerse retail industrie zo veel impact heeft op mens en milieu in India terwijl dat de lokale bevolking zelf goed bewaarde ambacht uit oefent die dicht bij de natuur staat? Dit vroeg Lynn Kate Rosdorff, textiel kunstenares met een slow fashion label zich af toen zij twee jaar geleden door India reisde en textiel fabrieken met bare omstandigheden met eigen ogen zag. Er ontstond een enorme drijfveer om hier als westerse ontwerper voor meerder kledingbibliotheken in Nederland iets tegen te doen. Een van de vele waardevolle technieken die zij leerde van de lokale bevolking was natuurlijk kleuren.

Sappen werden onttrokken van eten en gebruikt voor verfbaden om textiel mee te kleuren.
Het natuurlijk kleuren van stoffen is een eeuwen oude techniek maar uit economisch oogpunt heeft deze plaats gemaakt voor synthetisch kleuren wat enorm giftig en vervuilend is.

Met de Kurkuma Coat, een knalgele voorjaarsjas die gekleurd is met het goud uit India wil Lynn Kate een brug slaan tussen deze twee werelden en maakt hiermee een statement dat het ook anders kan en dat wij als consument hier een grote rol in kunnen spelen.
De Kurkuma Coat wordt gelanceerd tijdens het Fair Fashion Festival 14 mei 2016 in Groningen waar zij ook een exclusieve workshop geeft en is hierna te leen en te koop bij Lena the Fashion Library. Meer info vind je hier: www.lynnkate.nl / hello@lynnkate.nl.

Huiskamerdiners Radijsje

13002563_1136418459743672_6882166295393468900_o

Toen ik op VeggieWorld was, een paar weken geleden, sprak ik een meisje dat huiskamerdiners organiseert in Breda. Dit doet ze vanuit De Gouden Radijs en ze vroeg mij of ik misschien de eerst volgende evenementen kon promoten. Natuurlijk kan ik dat! Immers, als er goed en gezellig vegan gegeten wordt, dan ben ik fan.

De eerstvolgende diners/bijeenkomsten zijn op 8 mei en 22 mei. 8 mei is een lunch in het Valkenbergpark in Breda, voor 15 euro. 22 mei is een huiskamerdiner voor 17,50 in Breda (voor, hoofd, bij en nagerecht) met verhalen die voor worden gelezen door een jonge schrijfster. De evenementen kunnen gevonden worden op de Facebookpagina van De Gouden Radijs.

Crowdfunding proefdiervrij

Proefdiervrij-screenshot platform 1

Komende zondag, 24 april, is het Proefdierendag. Op deze dag wordt er een nieuw crowdfundingplatform gelanceerd. Door middel van dit platform wil stichting Proefdiervrij een moderne manier van fondsen werven introduceren en een positieve beweging starten die extra kracht zet achter de ontwikkeling van proefdiervrij onderzoek.

Hoewel het absoluut een feit is dat er steeds meer cosmetica dierproefvrij is, geldt dat nog lang niet voor alle merken. Daarbij komt dat ook nog veel mensen moeten worden ingelicht over het belang van het afschaffen van dierproeven. Check de website van Proefdiervrij voor meer informatie.

Fashion Revolution Event

12933142_1994443627446758_4418166111930602751_n

Het zal je vast niet zijn ontgaan dat het deze week Fashion Revolution Week is? Deze week is er een hoop extra aandacht voor eerlijke mode, maar vooral ook voor de vraag: wie heeft mijn kleren gemaakt? Ik vind het erg tof om te zien dat er niet alleen online aandacht is voor dit onderwerp, maar er ook daadwerkelijk mensen bij elkaar komen om het erover te hebben.

Dat kan bijvoorbeeld tijdens het Fashion Revolution Social Media Event. Hieronder wat meer informatie over het event:

Het Nederlandse Fashion Revolution Team organiseert met partners op 24 april het Social Media Event in MeetBerlage in de Beurs van Berlage te Amsterdam. Consumenten kunnen er merken en ontmoeten, workshops volgens over duurzame mode, de mondiale aandacht voor Fashion Revolution Day volgen, en hun foto’s vanuit de photobooth direct online posten met de hashtags. Solidaridad lanceert de Katoenindex en vertelt over hun kledingproject in Ethiopie. Rank A Brand gaat op de Transparantie Index die Fashion Revolution zal ontwikkelen.

Ik vind het erg tof klinken! Meer informatie over het event vind je op deze Facebookpagina. 

Blogposts van deze week

Heb je geen tijd gehad om deze week alle blogposts te lezen? Geen probleem, snap ik hoor. Ik zal je even door de posts die je hebt gemist heen praten :)

barettino2

Zondag deelde ik twee nieuwe favoriete hotspots in Berlijn met jullie. Berlijn zit bomvol met fijne restaurantjes en plekken, maar lang niet alles is even leuk. Ik werd meegenomen naar een mega goed Italiaans restaurant en was meteen verkocht. En bij het andere adres, een fijne koffietent, zat ik een paar dagen lang met mijn laptop te werken. Goede koffie, fijne mensen, lekkere muziek – jaaaa!

Maandag was het tijd voor mijn tweede audioblog, dit keer over voldoen aan je eigen ideaalbeeld. Ik vond het weer erg leuk om te delen, maar natuurlijk ook om de reacties te lezen!

champignontoast3

Dinsdag deelde Jamie een lekker, makkelijk en gezond recept met jullie: knoflooktoast met gebakken paddenstoelen. Lekker met veel verse kruiden. Aanrader!

eerste keren lijst 1

Een paar maanden geleden schreef ik over mijn Eerste Keren Lijst en de reacties waren toen zo leuk dat ik besloot er een vervolg aan te geven. Dus afgelopen woensdag kwam deel 2 van mijn Eerste Keren lijst online!

6

En heb je al gezien dat je gisteren (en vandaag ook nog hoor ;) kon meedoen aan een mooie winactie die ik samen met Fairtrade Original had georganiseerd? Je kunt een mooi kookpakket winnen, dus ik zou het zeker even checken!

Ik wens jullie allemaal een heel fijn, chill en groen weekend! Ik zie jullie heel graag morgen weer terug op de Groene Meisjes. 

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

12 gedachten over “Leuke Dingen #78

 1. Wat een prachtige kleur heeft die gele jas! :) En hij is te leen (?) en te koop, lees ik? Dat klinkt wel interessant!

 2. Wat een leuk initiatief, die huiskamerdiners! Lijkt me wel leuk om eens heen te gaan. De prijs valt ook erg mee, vind ik!

  1. Vind ik ook! Toffe manier ook om weer anderen te leren kennen!

 3. Oh wow ik zit even foto’s te bekijken van hotel Stroom, maar die Urban Lofts zijn inderdaad echt veel te mooi! Super tof dat je daar dit weekend lekker verblijft! En wat een mooi initiatief, de curcuma coat, ik ben heel benieuwd naar de lancering, even in de gaten houden dus. Radijsje vind ik echt een heel mooi initiatief, wat dat betreft komen er in Breda steeds meer vegan en biologische bewegingen!

 4. Hoi Merel! Ik vind eigenlijk alles aan de groene meisjes even geweldig (mijn nr. 1 blog! Steek die maar in je zak :P), maar toch vind ik 1 ding een beetje onhandig: dat jullie namen niet onder de post staan, wie het heeft geschreven. Ik dacht namelijk dat Jamie (omdat zij meestal over eten gaat) de blogpost van gister had geschreven, en ik las het dus ook met haar stem/ energie. Snap je wat ik bedoel? Hihi :). Misschien kan je er iets mee!
  Xxx

  1. Onze namen staan er wel onder hoor :) Kijk maar goed onder het artikel.

    1. Het is niet zo groot of opvallend, maar we hebben het sinds kort (eigenlijk sinds Jamie’s vertrek) toegevoegd. Als je goed oplet, dan zul je zien dat Jamie’s naam alleen onder recepten staat. De rest schrijf ik :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *