Leuke Dingen #82

leukedingen7

Goedemorgen! Ik heb zomaar het idee dat dit een heel positieve vrijdag gaat worden. En dat zeg ik niet alleen maar omdat ik straks weer naar Berlijn vertrek voor een weekend, maar ook omdat ik veel heb om enthousiast over te zijn en ik dat graag met jullie deel. Dus: tijd voor leuke dingen en tijd om het weekend goed en groen te beginnen!

Nice!

Laat ik starten met het tasje met de Nice fruitijsjes dat je hier boven ziet. Dit werd gisteren gewoon bezorgd, aan mijn deur, door een heel nice man. Het mooie was dat het gisteren hartstikke zonnig werd. Ik zat op het terras met een kennis, sojalattes te drinken, en toen ik thuis kwam stond er een man met ijs voor de deur. Dat kan je best wel een perfecte dag noemen, als je het mij vraagt.

Nice,  dat ik al jaren promoot omdat het zo’n sympathiek merk is, gaat deze zomer iedere week een koeltas vol met fruitijsjes bezorgen bij íemand in het land. Het leuke is dat jij kan helpen meebeslissen wie diegenen moeten zijn. Dat gaat via de Facebookpagina van Nice. Vandaag deel ik ook een weggeefactie van Nice, dus let goed op. Ik mag er namelijk ook voor zorgen dat er een tasje wordt bezorgd aan een nice persoon en jij mag helpen iemand uit te zoeken!

Kimchi

leukedingen2

Het kan aan mij liggen, maar ik heb echt het gevoel dat kimchi óveral is momenteel. Mocht je niet weten wat kimchi is: het zijn gefermenteerde groenten die veel worden gebruikt in verschillende Aziatische keukens. Bijvoorbeeld bij je Koreaanse bibimbap, of op je Vietnamese Bành Mí. Ik vind het heel erg lekker en ik wil me binnenkort, als ik wat meer tijd weet te vinden, ook eens verdiepen in het zelf maken van Kimchi. Dat schijnt helemaal niet zó moeilijk te zijn. Tot die tijd  ga ik gewoon deze pot van SOUR testen. Sour verkoopt verschillende soorten gefermenteerde groenten en ik denk dat het interessant kan zijn om hun website even te checken!

KoboGlo

leukedingen5 leukedingen6

Dit vond ik nogal wat hoor. Ik mag gewoon een e-reader testen! Wow. Ik probeer zoveel mogelijk boeken digitaal te lezen, omdat ik gewoon geen kasten vol met boeken meer wil (ik lees/ontvangen zóveel boeken dat ik ze echt niet meer kwijt kan,) en ik vind het toch zonde van het papier. Een e-reader lijkt me echt ideaal. Ik heb ook een iPad en daar lees ik ook boeken op, maar ik vind een iPad toch best wel zwaar in de hand liggen + de verleiding om ook nog eventjes een rondje te maken langs allerlei apps en social media kanalen is erg groot. Dat kan met een Kobo e-reader niet, dus dat lijkt me lekker rustig lezen. Ook schijnt de batterij heel erg lang mee te gaan. Kortom: ik ben benieuwd! De testfase is gestart, jullie horen binnenkort van me wat ik ervan vind!

SoFine vegan maaltijden

leukedingen1

Alsof iemand mijn gedachten kon lezen (niet zoveel zin om te koken,) stond er gistermiddag een koerier op de stoep met een pakketje met deze vegan maaltijden van SoFine erin! Wow, wat wat een timing. Nog voordat ik een maaltijd had geprobeerd was ik al enthousiast, want zeg nou eerlijk: hoeveel vegan kant-en-klaar maaltijden liggen er nou in de supermarkten? Echt heel erg weinig, kan ik je melden. En niet dat ik nou zó vaak een kant-en-klaar maaltijd wil eten, maar het kan toch wel eens handig zijn. Vegans zijn ook maar mensen ;)

Ik koos gisteravond voor de Indonesische saté en die vond ik verrassend lekker. Daarna las ik het persbericht en dacht ik: ik had misschien de Mexicaanse chili eerst moeten testen. In het bericht staat namelijk dat de chili een Superior Taste Award heeft gewonnen. Hoe tof is het dat een vegan kant-en-klaar maaltijd zo’n prijs wint? Ik vind dat mooie ontwikkelingen!  Toch wel weer een bewijs van dat vega(n) eten echt helemaal niet moeilijk hoeft te zijn en ook niks te maken heeft met afzien ;)

Waar je de maaltijden van SoFine kunt vinden? Bij de grotere Jumbo supermarkten. Laat het me weten als je er eentje hebt geprobeerd!

Tibor Szántó chocolade

leukedingen3 leukedingen4

Kijk deze ontzettend mooie chocolade nou! Ja, misschien een beetje gek om te zeggen, maar ik val in eerste instantie voor zo’n leuke verpakking en de chocolade zelf ook, die er ook gewoon mooi uitziet. Zo’n reep kun je zo lekker cadeau geven, wanneer je bij iemand op visite gaat – toch? Los daarvan: chocolade testen is nooit een slecht idee!

Jullie weten, in alle eerlijkheid, dat ik niet de állergrootste fan van pure chocolade ben, maar deze chocolade van Tibor Szántó, via de Chocoladeverkopers, is gewoon echt heel erg goed. Ik ben misschien geen kenner, maar ik weet wel of iets van goede kwaliteit is of niet. Deze chocolade is zo aromatisch en verfijnd, echt een wereld van verschil met bijvoorbeeld een pure reep van een Tony’s Chocolonely. (dat noem ik ‘dooreet chocolade.’)

“Hoewel we toch vooral verkopen wat we zelf lekker vinden hebben we een grote held, en dat is Tibor. Zijn repen zijn voor ons het summum en ons fan-zijn wordt zeker ook gevoed doordat hij de keren wat we hem in het echt mochten meemaken hij absoluut een zeer vriendelijke uitstraling heeft. Hij praat met zachte stem, maar met veel passie, over zijn vak – en voor ons was het geweldig dat hij een tijd terug ook in Nijmegen een proeverij heeft gehouden.” – dit mailden de eigen van de Chocoladeverkopers naar me. Ik ben dan om, hoor. Zo vol sympathie over een chocolademaker praten. Ja, ik houd van de verhalen achter de producten. Aanrader dus! Check hier alle smaken en de verschillende repen van Tibor Szántó.

Echt gebeurd

image001

Hoe tof is dit? Ze zoeken een kind tussen de 9 en de 12 jaar die voor een jaar vegetariër of veganist wil zijn, voor een documentaire. Als ik die leeftijd had gehad, dan had ik me meteen opgegeven hoor. Moments of fame baby ;)
Ik ga er niet vanuit dat ik zulke jonge lezers heb, maar misschien heb jij een zoon of dochter, neefje of nichtje of buurjongen of buurmeisje en denk ja: ja, diegene zou heel erg geschikt zijn? Mailen kan altijd!

Brammibal’s Donuts (Berlijn) geopend!

13254699_1727862067472971_6934589117967530113_o 13268079_1727863004139544_794952067036337720_o

Vorig weekend is eíndelijk de vegan donutshop van Brammibal’s Donuts geopend in Berlijn. Je snapt wat ik ga doen dit weekend. Precies. Wordt vervolgd! (maar even: hoe tof is dit nou weer? een VEGAN donutshop in Europa. Ik bedoel, dat ze dit al jaren hebben in NYC, oke, dat weten we. Maar het komt steeds dichterbij. We’re taking over ;))

Blogposts van deze week

Dit was een beetje een gekke (lees: vooral heel erg drukke,) week en het is me voor het eerst in lange tijd niet gelukt om iedere dag te bloggen. Ik hoop de komende dagen in Berlijn een beetje rust te  vinden om lekker te schrijven en misschien zelfs wat vooruit te werken. Voor nu dus een wat korter overzicht van de blogposts van afgelopen week, omdat het er wat minder waren.

ceasar6

Zaterdag deelde Jamie dit eenvoudige, maar daarom niet minder lekkere, recept voor een vegan Caesar Salad. Nice!

Zondag was het weer tijd voor een audioblog. Dit keer over hulp vragen en accepteren. Dank voor alle leuke reacties! Binnenkort ga ik weer nieuwe audioblogs opnemen. Mocht je verzoekjes voor bepaalde onderwerpen hebben: be my guest!

DW8A2057

Maandag schreef ik een betoog over langzamer leven. Ik houd ervan, maar ik vind het lastig. Deze week is het me in elk geval niet echt gelukt. Als ik naar mijn agenda voor volgende week kijk dan denk ik: knappe jongen die dan langzaam kan leven, maar ik ga het proberen.

Mundial letters © Jostijn Ligtvoet Fotografie

Woensdag deelde ik een video ter promotie van Festival Mundial en mocht ik kaarten verloten. Altijd leuk, mensen blij maken met festivalkaartjes! (heb je op Facebook gezien dat ik ook entreebandjes voor Oerol mag verloten?) YES voor het festivalseizoen. Zoveel zin in!

Dan rest mij alleen nog jullie een fantastisch weekend te wensen. Geniet ervan. En mocht je willen weten wat ik uitspook in Berlijn: volg me op Instagram via @merelgroenemeisjes! Ik zie jullie graag morgen weer :) 

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

31 gedachten over “Leuke Dingen #82

 1. Wat is die chocola inderdaad mooi, wow! En wat gaaf van die SoFine maaltijden!!! We’re taking over indeed *zonnebrilemoji

 2. Wat een leuke week, met allemaal leuke producten. Vind altijd die nice ijsjes zo’n leuke verpakking hebben!
  Veel plezier dit weekend in Berlijn, geniet ervan en have fun!

 3. Wat een leuk nieuws allemaal weer :). En tof dat je een e-reader gaat testen, ik speel met het idee om er zelf eentje te kopen dus ik ben heel benieuwd naar je ervaringen ermee! Fijn weekend, veel plezier in Berlijn ^^.

  1. Vandaag is hij me al erg goed bevallen, onderweg naar Berlijn :)

 4. Super leuk! Ik vind chocoladeverpakkingen tegenwoordig bijna kunst, zo mooi! En kimchi zie ik ook zoveel voorbij komen, misschien ook eens zelf proberen!

  Wat heerlijk dat je weer naar Berlijn gaat, geniet ervan!!

  Oja en die ijsjes ga ik in de gaten houden hihi

 5. Leuke dingetjes allemaal, ik ben ook erg benieuwd naar de maaltijden van So Fine. Alvast heeeel erg veel plezier in Berlijn!

 6. Wow hoe tof dat er ineens een man met ijsjes voor jou deur stond! Klinkt inderdaad als een topdag! ;) Ik stond vorige week toevallig nog met een Kobo Glo in mijn hand bij de MediaMarkt, maar ik twijfelde nog met een Kindle, dus ik ben heel benieuwd naar jouw review! (:

 7. Tof, wat een leuke dingen weer. Heel erg gaaf dat Brammibal Donut’s nu een eigen shop heeft, ga ik ook zeker langs wanneer ik weer in Berlijn ben! Oh en festival Mundial, hoorde net dat daar de Pierce Brothers optreden, een dikke aanrader als het mij vraagt ;)
  Een heel fijn weekend! Liefs Marlon

  1. Oe, goede tip! hopelijk op zondag, want ik kan alleen zondag…

 8. Die donuts! OMG! Ik weet waar ik heen ga als ik deze zomer naar Berlijn ga. Heel veel plezier dit weekend Merel (en eet smakelijk alvast)

 9. Je gaat zóveel plezier hebben van de Kobo; het is een fantastisch ding, en ik kan niet meer zonder. Geniet van je weekend!

  1. cool he? vind ik dus ook. Ben ook heel gevoelig voor verpakkingen ;)

 10. Donuts waaaaah! Ik weet al wat me te doen staat als ik weer naar Berlijn ga! Mijn Berlijnse schoonfamilie komt dit weekend voor het eerst naar ons in Rotterdam, dus het duurt nog wel weer even voordat ik daar ben denk ik (ik ben nu natuurlijk bezig om na te denken hoe ik mijn schoonfamilie ervan kan overtuigen dat Rotterdam heel tof is, want dat is het). Jij veel plezier dit weekend in Berlijn!

 11. Aah wat heerlijk, je gaat weer naar Berlijn! :) Veel plezier alvast. Ik ben héél benieuwd naar hoe de e-reader je bevalt, zit er al een tijdje over te denken om er ook eentje te gaan kopen..

 12. De KoboGlo is tof! Tenminste, dat vind ik xD. Ik heb hem vorig jaar voor mijn verjaardag gekregen. De batterij gaat 3 maanden mee, je kunt de tekst groter of kleiner maken, het scherm zelf geeft licht dus je hoeft er zelf geen lampje bij te houden… Ik ben fan, hoor! ;-)

  Veel plezier in Berlijn!

 13. Als indo moet ik de Indonesische saté van So Fine wel proberen! Kan niet wachten tot ik meer vega/vegan opties heb, in IJsland is dat moeilijker dan je zou denken, haha!

 14. Leuk dingen inderdaad! Stomme vraag, maar zijn die maaltijden van Sofine echt helemaal vegan nu? Eerder was de chili wel vegan, maar in de kipstukjes van de andere maaltijden zat kippenei-eiwit. Zou wel super zijn als ze nu allemaal vegan zijn.

 15. Ah je gaat de Kobo E-reader zo fijn vinden! Ik heb zelf de oudere variant refurbished op de kop weten te tikken, en ik gebruik hem dagelijks. Bij het omslaan van de pagina’s verandert alles wat zwart is even naar wit en wat wit is even naar zwart- dus mocht deze E-reader dat ook hebben, het hoort ;) Ik dacht dat mijne kapot was haha. Veel leesplezier <3

  1. Dat was me inderdaad al opgevallen en ik schrok even. Maar toen las ik op internet dat het hoorde, dus no worries :)

 16. Yay kimchi! Er woont een Koreans meisje in mijn studentenhuis die altijd kimchi in huis heeft ( van haar ouders uit Zuid Korea) en ik mag daar weleens van mee eten! Het is heel lekker om er pannenkoeken mee te maken. Fijn dat het ook hier te koop is, ikwas als bijna bang dat ik het zelf moest gaan maken.

 17. Ben benieuwd naar de review over de e-reader. Dankzij jou luister ik audioboeken (al vind ik het soms wel lastig om te volgen, om eerlijk te zijn vooral als het in het Engels is *iets met snel afgeleid*) en ik leen altijd boeken bij de bibliotheek, dus zelf koop ik amper boeken. Veel plezier in Berlijn!

 18. Hoe mooi ziet die chocolade eruit, wow! En Tony’s Chocolonely vind ik al heaven, haha. Dit stelt me wel een beetje gerust, dat er ook al een aantal kant en klare maaltijden bestaan voor veganisten. ( : Tegen de tijd dat ik het officieel ben heb ik misschien een heel rek voor me in de winkel!

  1. Ik denk dat er wel veel ontwikkelingen nog aankomen op dit gebied , ja :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *