Leuke Dingen #87

leuke dingen

Wat is nou een beter begin van het weekend, dan met een kop koffie en wat leesvoer? Ik zit weer lekker in mijn Leuke-Dingen-ritme en ik vind het ook heel erg fijn om te lezen dat het zo wordt gewaardeerd dat ik jullie weer wekelijks op de hoogte breng van de laatste groene weetjes. Ook vandaag heb ik weer enkele nieuwe producten, toffe events en andere leuke groene tips voor je. Ik hoop je weer geïnspireerd je weekend in te mogen sturen! Zit je klaar met een lekker drankje? Laten we beginnen.

(bring out your) Self

leuke dingenFoto: Sam van Rij 

Een tijdje geleden testte mijn stagiaire Sam – zij maakt ook deze prachtige foto’s – de producten van Self. Deze producten zijn 100% natuurlijk en zitten vol met organische lichaamsboosters en voedende vitamines. De producten zijn (uiteraard) niet op dieren getest en bevatten geen parabanen. Sam testte de ‘All Day Dreamer Dagcrème’ en de ‘Fine Delight Bodywasz’ en zegt hierover: “De producten zijn mooi verpakt en ruiken heerlijk. Beide producten zijn heel fijn en mijn  huid voelt heel zacht na het gebruik. Ook heb ik minder last van pukkeltjes en oneffenheden sinds ik de dagcrème van Self gebruik.”

Ik moet heel eerlijk bekennen dat ik het merk niet kende! Maar de verpakking en Sam’s bevindingen hebben we absoluut nieuwsgierig gemaakt. Voor meer informatie over de producten van Self en om de verkooppunten te checken, verwijs ik je graag door naar de website. 

Olio app

leuke dingen

Van Sanne, lezer van mijn blog, kreeg ik een leuke tip: de Olio app tegen voedselverspilling.   Op deze app kun je eten dat je overhoudt aanbieden, zodat anderen het kunnen opgebruiken. Ofwel: food sharing. Sanne heeft de app zelf getest – ook al wordt er nu nog niet heel veel aangeboden – en heeft er een blog over geschreven. Ik verwijs je graag even door naar haar enthousiaste post!

VeggieWorld

leuke dingen

Komend weekend kun je je in de Utrechtse Jaarbeurs weer helemaal onderdompelen in de vegan wereld. Het event VeggieWorld vindt dan namelijk weer plaats en dat is toch wel echt the place to be als je 1) van lekker vegan eten houdt en 2) als je je verder wilt verdiepen in de veganistische lifestyle. Voor meer informatie en de kaartverkoop verwijs ik je graag naar de VeggieWorld eventpagina op Facebook. Veel plezier! (ik ben er zelf helaas niet, omdat ik al voor andere events in Amsterdam ben, maar vorig jaar was ik er bij en het was erg leuk!)

Happy Earth Kitchen Rotterdam

leuke dingen

Als het goed is, is mijn stadje Rotterdam binnenkort een geweldige vegan hotspot rijker. Als het gaat zoals het nu lijkt, dan opent over niet al te lange tijd Happy Earth aan de gezellige Zwaanshals in Rotterdam Noord. Laat dat nou bij mij in de buurt zijn. Wat een geluk! Op dit moment loopt er nog een crowdfunding om het project te kunnen starten, en alle hulp is nog erg welkom de komende dagen. Neem dus zeker een kijkje op de actiepagina van Happy Earth, en steun waar mogelijk!

Method

IMG_7685

Afgelopen woensdag kreeg ik dit leuke pakketje met schoonmaakmiddelen binnen. De timing van het pakketje – op Internationale Vrouwendag – maakte me aan het lachen. Hier vrouw, lekker poetsen! ;) Nee hoor, zo heeft Method het absoluut niet bedoeld. Maar grappig was het wel. In elk geval krijg ik van deze vrolijke verpakkingen echt best wel zin om aan de grote voorjaarsschoonmaak te beginnen. Jij ook? Het gaat hier om special verpakkingen ontworpen door Johanna Basford – je kent haar misschien wel van de enorme kleurboekentrend? Johanna vrolijkt mijn keuken op! De producten kunnen ieder moment in de supermarkten liggen en ik zou er maar op tijd bij zijn, want het zijn limited editions!

Nog iets in te halen?

leuke dingen

Foto: Sam van Rij 

Kijk je voor het eerst deze week op de Groene Meisjes en heb je dus nog niet alles gelezen? Dat maakt helemaal niet uit hoor! Ik heb ook niet altijd tijd om alles bij te houden. Misschien heb je zin om 1 of 2 blogposts in te halen?

Kom dit weekend gezellig een dagje naar Rotterdam – en gebruik daarbij mijn overzicht met nieuwe groene hotspots – of bak zelf veggieburgers met dit makkelijke en gezonde recept. Of… doe het allebei. Mag ook ;)

Maak er een heel mooi en groen weekend van. Geniet ervan. Ik zie je graag morgen weer terug voor een heerlijk nieuw basisrecept: dit keer staat er een heerlijke nasi op het menu! Tot morgen :)

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

13 gedachten over “Leuke Dingen #87

 1. Wat een leuke tip voor die veganistische beurs. Ik wist niet dat zoiets er was.

  Die poetsmiddelen op vrouwendag zijn wel erg grappig ja :-)

  1. Ja zeker, er zijn zelfs meerdere vegan events tegenwoordig! :)

 2. Hi Merel, super, ontzettend bedankt voor het delen van m’n blog over Olio! Het zou zo tof zijn als deze app een succes wordt in Nederland, voedselverspilling is zo zonde!

 3. Wat een leuke dingen! De skincare ziet er goed uit zeg <3 En ik ga naar veggie world, ZO veel zin in <3

  1. Heel veel plezier! Eet heeeeel veel lekkere dingen! (dat is daar echt heel makkelijk. het is zelfs lastig om te kiezen ;))

 4. Wat een super leuk artikel! Ik wil echt heel erg graag naar die veggiebeurs. Ik wist helemaal niet dat het er uberhaupt was. Hopelijk krijg ik mijn vriendinnetje mee. :D En die producten van Self zien er ook echt mooi uit. Ik ga dit blogje even opslaan. Leuk leuk :D

 5. Liefde voor de reinigingssprays van Method! Toevallig is onze allesreiniger bijna op… O:-)
  Naar de producten van Self ben ik al langere tijd benieuwd; ze zijn zo mooi!

 6. Ik vind alleen het design van Self al geweldig. Bij Jennie heb ik het wel eens voorbij zien komen en wat rúikt dat lekker, haha! X

 7. Ik maak altijd mijn eigen schoonmaakmiddelen, maar alleen al om ze voortaan in de toffe flessen van Method te kunnen doen wil ik ze hebben!

 8. Wat leuk zeg! Toevallig maakte ik eerder dit jaar een campagne voor Method voor mijn studie. Erg fijne producten!

 9. Wat leuk nieuws van die ‘happy earth kitchen’! Mijn moeder woont bij het zwaanshals in de buurt en het word daar echt steeds leuker zeg :)!
  Die flessen van Method zien er echt geweldig uit, ik haat schoonmaken, maar zo krijg je er haast zin in inderdaad ;).
  Misschien dat ik naar de veggiebeurs ga, lijkt me wel heel leuk! Anders ga ik sowieso volgend jaar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *